Cookie- og Privatlivspolitik

Black Panther

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående spændingsmættet stemning. Der er talrige actionfyldte scener med fald fra stor højde, biljagter, eksplosioner, kampe med de bare næver, stikvåben, skydevåben og kampe mellem rumfartøjer. I enkelte scener skydes ubevæbnede personer ned, lige som centrale personer i handlingen ses dø. Da kropsskaderne efter voldsomhederne imidlertid ikke er udpenslet, og da store dele af handlingen udspiller sig i et eventyrligt univers med science fiction-agtig teknologi, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
15.02.2018
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Black Panther
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Supreme 3D, Supreme 2D, Babybio 2D, 2D Forpre., 2D Særvisning, Level 7 2D, Særvisning
|

OBS!! Dette er den første Black Panther-film fra 2018, der vises som optakt til 2'eren Wakanda Forever - køb billet til den her.

------------------------------------------

Superheltefilmen 'Black Panther' er det seneste værk i Marvels store filmiske univers, der også tæller helte som Iron Man og Captain America.

Handlingen tager udgangspunkt i det isolerede og teknologisk fremskredne land, Wakanda, hvor kongen netop er omkommet i et terrorangreb. Prins T’Challa står klar til at tage over som ny regent, men modstandere står klar både internt i landet og udefra.

T’Challa, der er velsignet med overmenneskelig styrke, må som superhelten Black Panther slå sig sammen med en lille gruppe krigere og allierede i kampen mod en udspekuleret skurk.

'Black Panther' er baseret på tegneseriehelten af samme navn, og det er første gang i den nu 18 film lange serie produceret af Marvel, at en sort helt har hovedrollen.

Wakanda, det fiktive afrikanske land, giver filmen et eksotisk og anderledes præg end de foregående kapitler i det samlede univers, og selvom plottet følger i sporet på Captain America: Civil War, behøver man ikke at have set filmen fra 2016. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2145 votes)
5.1
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... det er rejsen til Wakanda, der er den store visuelle oplevelse i 'Black Panther'. Setdesigner Hanna Beachler har kælet for landets særlige blanding af farverig afrikansk håndværkstradition og hyperteknologi." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... samtlige roller [er] besat af den perfekt udvalgte skuespiller, der yder netop denne karakter fuld retfærdighed - Lupita Nyong'o og Forest Whitaker er i særklasse." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Black Panther' er en af de mest uhæmmede og utæmmede megaproduktioner fra Hollywood i meget lang tid." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Black Panther-figuren får [...] politisk kant og opfordrer således til selvrefleksion i forhold til ens eget verdenssyn – og dét har bredere global klangbund end filmens position i hjemlandet som filmisk racepolitisk milepæl." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "... et tomrum af sloganiserede replikker, der hverken formår at gøre karaktertegningen interessant eller plottet spændende." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Fed film fede ting

Søsuser/807738

God nok

Janni

Vi var nødt til at se den. Dog ikke lige så god som mange andre marvel film. Men bestedt værd at se.

pain au chocolat

jeg synes den var nøjern

Antaeus

Man hører at det skulle være den bedste Marvel film og så får man det her serveret.

Først og fremmest er det en ufattelig underlig blanding af teknologi og traditionelle afrikanske stammer og primitivitet. De aner simpelt hen ikke hvor de skal stå.

Historien er ikke særlig godt skrevet, hænger ikke så godt sammen og er ret triviel. Starten og især slutningen er ret svag og kampene til sidst er nærmest uinteressante. Den midterste del af filmen var til gengæld ganske interessant og underholdende og gør at den trods alt er værd at se.

jesperuser/365431

En rigtig god Marvel historie.
God handling, fede effekter og ellers alt hvad der bør være i en Marvelfilm

Anna

Filmen... elskede den. Husk at få det hele med :-)

Christian Soelberg

En af de bedste film jeg længe har set!

Maleneuser/551430

Fantastisk film og soundtrack!

Mikkel Baagøe

Kom bare med 2'eren, men jeg skal i hvert fald ikke se den.
Imponerende dårligt skuespil. På ingen måde "Oscar-materiale", hvilket en såkaldt actionfilm da heller ikke behøver at være, for at underholde, men underholdningen i denne film var ikke god...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.