Cookie- og Privatlivspolitik

Huset ved havet

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig grundstemning, og fortællingen foregår primært gennem dialog. I én scene ses en ældre, syg mand, som falder sammen i en stol, og i enkelte andre scener ses mennesker, som græder. I én scene ses en pige, som falder i vandet og forsvinder ned under havoverfladen. Hertil kommer scener, hvor man ser triste og mutte børn uden forældre. Da fortælletempoet er langsomt og roligt, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
28.06.2018
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La villa
|

Familiedramaet 'Huset ved havet' handler om tre midaldrende søskende, der samles i deres barndomshjem ved kysten uden for Marseille, efter deres far har lidt et slagtilfælde.

I forbindelse med genforeningen begynder konflikter at opstå, fortidens spøgelser melder sig, mens der sker nye muligheder - også på kærlighedsfronten. 

'Huset ved havet' er instrueret af Robert Guédiguian, der tidligere har stået bag Kilimanjaros Sne. Dramaet havde premiere på Filmfestivalen i Venedig, hvor den også var i hovedkonkurrencen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
4
4

Instruktør

Relaterede nyheder

4 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Nostalgien bliver dog aldrig sentimental, men sætter nutiden i perspektiv, og kan man holde til et tungt tempo og nyder et snakkedrama, så er der noget at komme efter i 'Huset ved havet'." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "En filmisk genistreg fra en instruktør med stædig skepsis over for 'udviklingen' - og galgenhumor som værn imod den." (Søren Vinterberg)

  • Weekendavisen

    "'Huset ved havet' er en lille film om, hvad der blev af det hele. Har man fulgt Guédiguian, er den usigeligt bevægende." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peruser/694587

Kilimanjaros Sne fejede benene væk under mig. Denne film er knap så tydelig i sit budskab, men giver alligevel stof til eftertanke hos 60+erne - if you know what I mean...?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.