Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Den skyldige

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående anspændt stemning, som mere og mere bevæger sig mod vrede og fortvivlelse. Af voldsomheder ses på billedsiden en mand ødelægge inventar i raseri. På lydsiden høres i flere scener voksne og et barn græde eller råbe. Filmens voldsomme handlingselementer fremmales imidlertid helt overvejende gennem beskrivelser i dialogen. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
14.06.2018
| |
1 time 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Den skyldige
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio, Seniorbio, 2D Sidste chance, Strikkebio, Særvisning, Særvisning m. intro, Særvisning (m/eng. undertekster)
|

Den danske thriller 'Den skyldige' følger politibetjenten Asger Holm, der besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde. Da røret bliver lagt på, står Asger tilbage med få spor, en potentielt dødbringende sag og tiden imod sig.

Asger har dog kun telefonen som virkemiddel, men det afholder ham ikke fra at gå ind i jagten på kidnapperen. Men snart går det op for betjenten, at der er mere på spil, end han først havde regnet med.

'Den skyldige' er et dansk eksempel på thriller-genren, der med sin nervepirrende stemning, enkeltstående location og effektive virkemidler kan minde om amerikanske film som Phone Booth og Buried.

Debutanten Gustav Möller instruerer, mens Jakob Cedergren har den altoverskyggende hovedrolle som en desperat mand, der selv kæmper med en række dæmoner.

Filmen blev hyldet på filmfestivalen Sundance i USA, hvor den modtog publikumsprisen og fik ros af anmelderne. (copyright: kino.dk)

Varm op til din biograftur med vores podcast om 'Den Skyldige' og danske krimi-film

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (482 votes)
4.3
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "...det [er] en cinematisk tour de force, at ens opmærksomhed ikke kommer på afveje under filmen, der udelukkende består af en række telefonsamtaler mellem en politibetjent på en alarmcentral [...] og diverse personer i det storkøbenhavnske område." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Det kræver sin mand i den grad at bære en hel film på sine skuldre, men Jakob Cedergren er aldeles fremragende i den altoverskyggende hovedrolle." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "Den mest nervepirrende danske film, jeg har set meget længe." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er en forbavsende klart tænkt og potent debutspillefilm fra Gustav Möller, der ser ud til at have et særlig talent for at sparke nyt liv i slidte filmgenrer." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... 'Den skyldige' [er] forbandet godt håndværk med en fabelagtig Jakob Cedergren i hovedrollen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "['Den skyldige'] er skarp - og den går lige efter struben." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen lever – ret godt – af dialogens evne til at danne billeder i publikums bevidsthed." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
susanne

Det er en film om sværer valg og om at gøre det rigtige også efter man har gjort noget forkert kan det nytte at hjælpe og rette op for en selvom andre
Jeg gætte desværre handlingen da pigen ikke må gå ind i værelset,men se den ,nyd dem og prøve at gætte undervejs
Godfornøjelse

Barbarauser/78998

Kedeligste film til dato

Jonnauser/1414

Godt skuespil præsentationer af hovedrollen, kreativt med de andre aktører. samtidig en film der får en til at tænke/ sætter flere spørgsmål, der kan skabe debat efter filmen.

Christina

En blanding af Buried og The Call.. Sætter fantasien i gang, med hvad der sker i den anden ende af røret.

Jonas

Den Skyldige var en af de film, hvor jeg forlod filmen i ren og skær forbløffelse over, hvad jeg lige havde set. Det er en af de mest spændende og gribende film, jeg har set i lang tid. Jakob Cedergren spiller fantastisk, og filmen sprænger virkelig rammerne for, hvor meget spænding man kan få ud af en film med et lille cast på ét sæt.

Jakob Cedergren brillerer i rollen som betjenten Asger. Der er nogle elementer ved ham, der gør, at han ikke lige er til at holde af. Han er kæphøj, ubehøvlet og har ikke respekt for det arbejde, alarmcentralen udfører. Alligevel kan man mærke, at han brænder for at udføre sit job som betjent og hjælpe andre mennesker, også selvom han må bryde nogle regler for at gøre det. Jeg var imponeret over, hvor tit kameraet bare hvilede på Asgers ansigt, for at vi skulle se hans fulde reaktion på de telefonsamtaler, han havde gang i. Igennem filmen kan man mærke, at han har gjort et eller andet ulovligt i sin fremtid. Hvad, det er, finder man ikke ud af før til sidst i filmen, men det giver en underliggende følelse af, at der er mere på spil for Asger, og han på en måde kan bøde for det, han har gjort, ved at hjælpe Iben, der ringer op til alarmcentralen. Der er også andre gode skuespilspræstationer, især Jessica Dinnage (The Rain) som Iben og Katinka Evers-Jahnsen som Ibens datter Mathilde, men det er i høj grad Jakob Cedergren, der bærer filmen, og han bærer den godt.

Filmen foregår i to rum på alarmcentralen, og der klippes overhovedet ikke væk til begivenheder uden for de to rum. Kameraet er oftest låst fast på Asger, hans øresnegl eller hans computerskærm med kort, navne og telefonnumre. På trods af dette keder man sig overhovedet ikke på noget tidspunkt. Man følger næsten i realtid 1,5 spændingsfuld time i en betjents liv, uden at der overhovedet er behov for at se, hvad de opringende eller andre betjente laver - deres stemmer og lydene fra de omgivelser, de ringer fra, er mere end nok til at fortælle hele historien. Jeg er kæmpe fan af 127 Timer, der også følger én person fanget på ét sted, men i den klippes der også væk til flashbacks eller drømmesekvenser. Det føler Den Skyldige overhovedet ikke behov for at gøre, og det er jeg virkelig imponeret over.

Handlingen tager et par drejninger henad vejen, som virkelig tog fusen på mig. Derudover tager den en masse alvorlige temaer op. Hvornår er man skyldig i at have gjort noget? Er det bedre at tage sagen i egen hånd i stedet for at følge reglerne? Er selvtægt i orden - både fra politiet og borgernes side? Alle de spørgsmål gik jeg ud fra biffen med. Har du ikke set Den Skyldige endnu, kan jeg kun anbefale den. Det er et fantastisk stykke filmkunst og måske den bedste film, jeg har set i år.

Majuser/336790

Okay film. Men plottet er hurtigt gennemskuet.

Cedergren er dog som altid rigtig god.

Henriette69

mother fucker fedeste film jeg hat set længe.
Og at den er dansk, er simpelthen for vildt.
Den holder spændingen nærmest lige fra start til slut. Man sidder skiftevis og hepper, og bliver irriteret og tænker “så gør dog noget”.
Cedergren er perfekt i rollen, og man bruger lidt tid på at tænke “ok, bad cop eller good cop”?? Jessica Dinnage gør det super som Iben, hun vakler mellem at vække ens medlidenhed og irritation.
Fantastisk instruktørdebut fra Möller. Glæder mig til at se hvad han ellers kan :)

IM STEPH

Hele filmen er set fra hovedpersonens side fra alarmcentralen. Men man kan jo mærke alt hvad der forgår i den anden ende af røret. En af grunden til filmen lykkes af fantastisk skuespil af Jakob Cedergren.
Filmen går ned i fart fordi når der så virkelig sker noget er der står impact og du føler den hjælpeløshed ved blot at kunne lytte med igennem telefonen.
Den her film er et most see!

Helle Grith

Jeg elsker film som denne, fordi det får beskueren til selv at tænke: "Hvad ville JEG gøre i samme situation". Samtidig får fantasien frit løb (præcis som i filmene "Buried")fordi man aldrig ser hvad der sker i den anden ende af telefon samtalen... Men man kan også sammenligne den med "Phone Booth" som jo også har noget med telefoner at gøre. Jeg havde faktisk forventet at filmen var som "The Call" hvor man jo ser noget mere action, men danske film er jo lidt mere "sløve" i det ;-) så jeg var egentlig ikke så overrasket over de manglende effekter. Alt i alt en rigtig god film, men var lidt skuffet over slutningen...

conny

En rigtig god film
Skuespilleren som spiller hovedrollen spiller eminent

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter