Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Jurassic World 2: Fallen Kingdom

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingsmættet stemning og indeholder talrige voldsomme og actionprægede scener med mennesker der flygter fra vulkanudbrud og jages og dræbes af dinosaurer. I en række længere scener forfølges en yngre pige af en glubsk rovdinosaurus, som bl. a. truer hende, mens hun ligger i sengen. I en enkelt scene ses en dinosaurus bide armen af en mand. Imidlertid er de fleste scener med drab på mennesker og dyr ikke udpenslede, lige som filmen også rummer længere rolige sekvenser. Desuden foregår filmen i et urealistisk univers, hvor farerne forløses uden at nogen af filmens hovedfigurer kommer alvorligt til skade. Det vurderes derfor, at filmen kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
07.06.2018
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jurassic World: Fallen Kingdom
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, 4DX 3D, 3D Supreme, Babybio, Babybio 2D, Seniorbio 2D, Level 7 2D
|

Adventurefilmen 'Jurassic World 2: Fallen Kingdom' er efterfølgeren til den populære Jurassic World

Tre år efter, at vi forlod Isla Nublar, lever dinosauerne i bedste velgående på øen, men et vulkanudbrud truer deres eksistens. Claire, der nu styrer en dyrerettighedsorganisation, forsøger at finde en løsning, så fortidsøglerne kan blive reddet fra deres endelige.

Da hun pludselig får hjælp fra uventet kant, drager hun tilbage til øen sammen med dyreadfærdseksperten Owen for at påbegynde en større redningsaktion. Men endnu engang viser menneskets grådighed sig at være den allerstørste trussel.

Chris Pratt og Bryce Dallas Howard vender tilbage i rollerne fra den forrige film, sammen med en gammel kending fra Jurassic-franchisens to første film, nemlig Jeff Goldblum, der igen spiller Ian Malcolm i en kort gæsteoptræden.

'Jurassic World 2: Fallen Kingdom' er det femte kapitel i den samlede dino-saga, som startede med Steven Spielbergs klassiker Jurassic Park i 1993, mens den er anden del i en ny tiltænkt Jurassic-trilogi skrevet af Colin Trevorrow, der stod bag den første World-film, og som også skal instruere den næste og sidste i rækken, Jurassic World 3, i 2021(copyright: kino.dk)

 

Varm op til din biograftur med vores podcast om Jurassic-filmene.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (623 votes)
4.6
3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Effekterne er fra start til slut enormt imponerende, men det havde været dejligt, hvis de var placeret i en mere interessant historie." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Lavaen flyder, dinoerne viser tænder og alligevel bliver intet bare marginalt spændende i en film, der føles som et computerspil, hvor man er sikker på at kede sig ihjel, før man bliver dræbt af en T-Rex." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... dramaet [udspilles] på så foruroligende et nekrobiologisk bagtæppe og med så guddommeligt skabte dinosaurer, at det hele ender som en ret stor fornøjelse." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Chris Pratt og Bryce Dallas Howard er gode som Owen og Claire." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Spidermanuser/166287

Dårlig historie, flotte effekter - men alt er forudsigeligt. Vores hovedpersoner får ikke en skramme af de mange flugt aktioner. Det er dårligt lavet/skrevet. Desværre ligger den op til en fortsættelse......

ole

Går jeg ind og ser denne film for at blive intellektuel stimuleret - nej. Går jeg ind for at få en fed actionfyldt film - så absolut. Filmen gør, at man aldrig når at falde i søvn! Samtidigt er der det store spørgsmål, er der en grænse for hvad man må klone? Så filmen i 4Dx format noget der absolut kan anbefales til denne film

Christoffer

Masser af action og triste øjeblikke. Kan varmt anbefale filmen til folk der elske den første Jurrassic World film.

Jesper

Sad med samme føelse :) Den scene hvor de sejler væk gør bare så ondt hvor man ser dyrene drukne eller blive et ved flammerne var utrolig rørende

Jacob

Tre år efter at Jurassic World lukkede pga. at Indominus Rex slap løs, så er de menneskeskabte dinosaurer truet af et udbrud på Isla Nublar, og man skal nu tage stilling til om det skal være redning eller udryddelse. Hammonds gamle ven og samarbejdspartner Lockwood tilbyder sin hjælp, men de bliver alle sammen ført bag lyset, da endnu en grådig person skal spille smart, og begår en række nye, katastrofefale fejl.

Igen er der tale om en requel, og lighedspunkterne med The Lost World: Jurassic Park er mange. Ligesom med forgængeren Jurassic World, og Jurassic Park. Og ligesom med Frankenstein uhyret Indominus Rex, så vil jeg egentlig bare have almindelige dinoer, så tæt som man nu kan komme, og ikke endnu en superdino i form af Indoraptor. Men filmen er flot, flere livagtige animatronics og gode gys. Måske ulvedebatten virker lidt tam når nu fortidsøglerne slipper løs i baghaven.

Alexis

JEG ELSKER MONSTRE OG FÆLE UHYRE MED GIGANTISKE TÆNDER OG ØRESØNDERRIVENDE GIGA BRØØØØL

SÅ RESPEKT TIL ALLE BÆSTERNE I JURASSIC WORLD (DE VAR JO ÆGTE KÆMPE DYR-MED EN STOR OG LANG EVOLUTION VED DERES SIDE..) JEG HAR IØVRIGT SELV ET UALMINDELIGT HAIRY SCARY SULTENT MONSTER UNDER MIN SENG..DEN ER SVÆR AT TÆMME MEN HVORFOR EGENTLIG GØRE DEN TAM?..UHA DA NEJ TAK,, JEG FORETRÆKKER AT DER EN VIS KANT OG ATTITYDE SAMT ..SEXDRIVE..DEN ER NEMLIG EN HAN..

janususer/351176

Jeg har sjældent været mindre underholdt. Kliché på kliché, dårligt skuespil. Ligegyldigt indhold.
Dinosaurerne skifter størrelse afhængig af buret de sidder i.
Øresønderrivende larm og musik.

Atrice

Jeg har glædet mig til denne film. Og med Jurassic Park/World-filmen er jeg 11 år igen :D

Og denne indfriede fint alle de forventinger, jeg havde. Jeg forventede at se dinoer, Chris Pratt redder dagen, T-Rex redder dagen, Velociraptor redder dagen osv... den fulgte perfekt opskriften på en "Jurassic" film og jeg var underholdt hele vejen igennem. Den er lidt mere dyster end sin forgænger, men dette var jo også forventeligt. Der er action og spænding og en smule gys og man keder sig ikke. Jeff Goldblum/Malcolm kunne jeg godt have brugt mere af, men det er også det eneste og ikke noget der ødelagde filmen overhovedet... life finds a way...

Jeg var lige 11 år igen et par timer og glæder mig til den næste :)

HeavenOfHorror.dk

Jurassic World 2: Fallen Kingdom byder både på action, gys og et par hjerteskærende øjeblikke. Filmen har næsten en Marvel-vibe, der faktisk klæder dette univers. Og se den nu for pokker i biografen!

Alene hele den indledende micro-historie er hele biografbilletten værd. Den er også i dén grad inspireret af gyser-virkemidler. Som gyserfan vil du derfor føle dig helt hjemme. Og ja, det betyder også, at du kan gætte meget på forhånd, men så kan du nyde at se alle de andre i salen reagere.

Filmen er instrueret af J.A. Bayona, der bl.a. har lavet den fantastiske gyserfilm Børnehjemmet. Så det er ikke så mærkeligt, at gyset har fået mere fokus.

Der var momenter i første Jurassic World, der irriterede mig, og det synes jeg, der er rettet op på i denne film. Det kan i øvrigt anbefales at se den første Jurassic World, inden du ser Jurassic World 2: Fallen Kingdom. Det er på ingen måde et must, men vi genså forrige film aftenen inden, og det gjorde klart at vi bedre kunne fange detaljer i denne film.

Jurassic World 2: Fallen Kingdom handler ikke om skurkene og heller ikke om heltene. Det handler om dinosaurerne, og de er stadig lige så fascinerende og fantastiske at se på, som første gang vi så dem i 1995 med Jurassic Park. Magien er måske ikke den samme, men visuelt er det immervæk et mesterværk!

jim

ville filmen blive vist i 4DX?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.