Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Jurassic World 2: Fallen Kingdom

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingsmættet stemning og indeholder talrige voldsomme og actionprægede scener med mennesker der flygter fra vulkanudbrud og jages og dræbes af dinosaurer. I en række længere scener forfølges en yngre pige af en glubsk rovdinosaurus, som bl. a. truer hende, mens hun ligger i sengen. I en enkelt scene ses en dinosaurus bide armen af en mand. Imidlertid er de fleste scener med drab på mennesker og dyr ikke udpenslede, lige som filmen også rummer længere rolige sekvenser. Desuden foregår filmen i et urealistisk univers, hvor farerne forløses uden at nogen af filmens hovedfigurer kommer alvorligt til skade. Det vurderes derfor, at filmen kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
07.06.2018
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jurassic World: Fallen Kingdom
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, 4DX 3D, 3D Supreme, Babybio, Babybio 2D, Seniorbio 2D, Level 7 2D
|

Adventurefilmen 'Jurassic World 2: Fallen Kingdom' er efterfølgeren til den populære Jurassic World

Tre år efter, at vi forlod Isla Nublar, lever dinosauerne i bedste velgående på øen, men et vulkanudbrud truer deres eksistens. Claire, der nu styrer en dyrerettighedsorganisation, forsøger at finde en løsning, så fortidsøglerne kan blive reddet fra deres endelige.

Da hun pludselig får hjælp fra uventet kant, drager hun tilbage til øen sammen med dyreadfærdseksperten Owen for at påbegynde en større redningsaktion. Men endnu engang viser menneskets grådighed sig at være den allerstørste trussel.

Chris Pratt og Bryce Dallas Howard vender tilbage i rollerne fra den forrige film, sammen med en gammel kending fra Jurassic-franchisens to første film, nemlig Jeff Goldblum, der igen spiller Ian Malcolm i en kort gæsteoptræden.

'Jurassic World 2: Fallen Kingdom' er det femte kapitel i den samlede dino-saga, som startede med Steven Spielbergs klassiker Jurassic Park i 1993, mens den er anden del i en ny tiltænkt Jurassic-trilogi skrevet af Colin Trevorrow, der stod bag den første World-film, og som også skal instruere den næste og sidste i rækken, Jurassic World 3, i 2021(copyright: kino.dk)

 

Varm op til din biograftur med vores podcast om Jurassic-filmene.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (623 votes)
4.6
3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Effekterne er fra start til slut enormt imponerende, men det havde været dejligt, hvis de var placeret i en mere interessant historie." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Lavaen flyder, dinoerne viser tænder og alligevel bliver intet bare marginalt spændende i en film, der føles som et computerspil, hvor man er sikker på at kede sig ihjel, før man bliver dræbt af en T-Rex." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... dramaet [udspilles] på så foruroligende et nekrobiologisk bagtæppe og med så guddommeligt skabte dinosaurer, at det hele ender som en ret stor fornøjelse." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Chris Pratt og Bryce Dallas Howard er gode som Owen og Claire." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Klavs

Hvis du kan lide dinosaurer og non-stop action, og du kan udholde nogle scener, hvor det bliver lidt vel hysterisk, og så lidt klichéer naturligvis, så er det faktisk ret god og effektiv underholdning. Der er også en enkelt mega irriterende skuespiller/karakter (nej, så slem er du heller ikke Bryce, det er Franklin Webb, jeg tænker på her.)

Det er en noget bedre film end den første Jurassic World, og dinoerne ser skide godt ud. Naturligvis er der også en ny super-dino, en Indoraptor, og niks, det er ikke en Veggiesaurus.

Det nye spil "Jurassic World Evolution" er dog langt bedre end begge film tilsammen, og det vil jeg nu vende tilbage til.

Christian

Der er gået tre år siden vi sidste gang besøgte universet. Der var med den underholdende, men ellers lidt tamme og lidt for sikre; Jurassic World, som ligesom Star Wars: The Force Awakens, var alt for frembrusene med dens nostalgi.

Men der er godt nyt! Jurassic World: Fallen Kingdom er bedre end sin forgænger. Den er ikke så poleret og og der er også meget mere på spil i fortællingen. Følelserne får også frit spil, i hvad der er den mest følelsesladede film i serien. Især én scene fik mig og hvis du ikke er lavet af sten, vil den også få dig.

J.A. Bayonas instruktion og mørke æstetik klæder virkelig filmen. Især i den sidste halvdel får han virkelig lov at give den fuld gas. Værd at nævne er det også at der er skruet op for brugen af animatronics. En ting som i den grad manglende i den sidste film. Det er også skønt med mange referencer til den stærkt undervurderede anden film i serien; The Lost World: Jurassic Park.

Der er dog også kritikpunkter. Mange af karaktererne, især skurkene, er meget endimensionelle. I første halvdel af filmen virker det også som om at de bare vil vise så mange forskellige dinosaurusser, som overhovedet muligt. Ingen af dem får rigtig tid til at shine.

Men alt i alt er det en klar anbefaling herfra!
Skynd dig i biffen og se den bedste film i serien siden Spielbergs The Lost World: Jurassic Park fra 1997.

Jacob WH.user/402495

Jeg var sikker på, da jeg gik ind og så denne film, at nu kogte Spielberg suppe på Jurasic Park og World. Men jeg blev ret positiv overrasket.
Den var faktisk ret god, og værd at gå ind og se.
Så har du ikke set den. Skynd dig i biffen og se den.
Du bliver ikke skuffet.

Segoyuser/116755

Synes den var okay, vellavet skabninger, især de nye, tænker bare hvor langt kan du gå med kloninger både dyr, såvel med mennesker??

Der var så mange gode action scener!

Blev rørt over scenen ved Isla Nublar.....

Gik derfra med tanken nejj den 1 var nu en af de gode:-)) især fordi der var såen lidt flash back i tiden.

Jessica

mega fed, det dårlige var dog at starten ikke hang sammen med resten af filmen

Jesper

Super god film og masser af action :-) Er måske ikke på højde med Jurrasic World men stadig sjov og fuld af action.. Samtadig også i rørende og bevægende i nogle scener <3 Elsker Dinosauruser og denne film er for mig et hit

Nielsuser/720996

Jeg er generel svær at gøre tilfreds, når det angår nye film. Når det så er sagt, så prøver jeg altid at gå ind i biografen, for at blive positivt overrasket.

Mine primære problemer med filmen var.
1. Historien prøver på for meget og føles som to forskellige film, som er sat sammen. Der er flere sub plots, som de bliver ved med at tease, uden at det påvirker historien.
Jurassic world er ikke længere film med troværdige dyr i, men komiske action effekt film, med monstre i.

2. Humoren. Selv med den lidt mere dystre tone i denne film, er der kvalmene humor, hele vejen igennem filmen. Selv i scener, hvor der er lagt op til spænding/uhygge, skal der lige slynges en sjov replik af.

3. Skuespillet. Chris pratt spiller som vi kender ham og er generelt en person man holder af. karakterene er så dårligt skrevet, at de føles utroværdige og man upersonlige. Replikkerne virker ofte kunstige og unaturlige. Det er altså ikke personligheder man ser, men karakterer. Skurkene i filmen er nogle af de dårligste jeg har set i nyere tid og selv af en "børnefilm", er det dårligt skrevet.

4. Effekterne. Filmen er generel flot og man kan godt se, at der er flere practical effects, end i den forrige. Når det så er sagt, så er den på ingen måde så flot og realistisk som den første jurassic park, som stadig kan overbevise mig om, at dinoerne lever.
Jeg er med på at vi ser en overnaturlig film, men gælder de fysiske love ikke her? Jeg mener, selv de mest unaturlige film, skal virke troværdige, ellers var vi stoppet ved stop motion effekterne.
Hvordan kan en et tons dinosauer smadre igennem et stenforsel, men ikke knække en tynd træplade? Hvordan kan en dreng, rive en stol ud af munden på en 4 tons dinosauer?
Hvordan kan man skrive en scene med en klikkertræning, unden at undersøge hvordan klikkertræning virker?
Det handler om at give folk flotte scener, så skid hul i skuespil, historie og troværdighed.

Michael

Jeg var inde og se den igår.. Er KÆMPE FAN af dino filmene.. Men denne gang sidder jeg med en ret træls fornemmelse i maven. Skuespillet var rigtigt dårligt og var træls at hører på. Ja så var der jo Bryce Dallas Howard... Gab jeg blev så træt af at se på hende efter hun har fået lavet et indgreb i hele hendes fjæs!! håber i den sidste film, bliver bedre!!

S. Rico

Der er hverken mangel på action eller locations i denne underholdende fortsættelse af den fremragende Jurassic World fra 2015. Desværre er der heller ikke mangel på gentagelser. I Jurassic World var der en lang række nostalgiske referencer til den oprindelige Jurassic Park, hvilket fungerede rigtig godt. Folkene bag den nye film har sikkert tænkt, at så smider vi da bare endnu flere referencer ind i 2'eren. Problemet er bare, at det gøres temmelig u-elegant og føles som deciderede rip-offs fra de tidligere film. Når den nye kloge dino åbner dørhåndtag eller klikker med kloen på gulvet, og når den lille pige lige præcis når at lukke skydedøren til køkkenelevatoren, så er det ikke længere hyggelige referencer, men direkte tyveri fra de andre film. Og det vrimler med flere af denne slags gentagelser.

Filmen udmærker sig heldigvis på andre punkter. Chris Pratt og Bryce Dallas Howard er tilbage som Owen og Claire og er lige så charmerende som i den første film. Samtidig introduceres vi for to nye sjove og seje karakterer i form af Franklin og Zia, der bidrager med humor og bad-ass attitude. På production design siden er der ikke sparet på noget. Vi er både ude på Isla Nublar til en hæsblæsende redningsaktion, vi er vidne til en spændende mission på skibet på vejen hjem, og vi er i Californien på et kæmpe slot, hvor hele tredje akt foregår.

Den lange afsluttende del på slottet er dog samtidig den mindst spændende del af filmen. Det hele bliver lidt for forudsigeligt og er som før nævnt fyldt med gentagelser fra tidligere film. Men så kommer slutningen, hvor der sker noget helt nyt og interessant. Noget som vender op og ned på alting i den nu 5 film lange saga. Der er dermed lagt op til, at den tredje Jurassic World film kommer til at gå nye veje og ikke vil ligne nogen af de foregående.

Nils

Med Jurassic World 2: Fallen Kingdom fik jeg endelig prøvet 4DX 3D i en film, der om nogen, burde kunne bære det koncept. Well, well, det er da meget sjovt at prøve, men det er absolut ikke noget jeg ligefrem vil opsøge i fremtiden. 4DX indebærer røg, damp og sågar snefnug i salen, udvidede “ambilight-effekter”, vandsprøjt og vindpust forskellige steder i ansigtet samt et sæde der “følger” bevægelserne på lærredet, og ryster og rumler under fx kampscener og kørsel i hårdt terræn. Som nævnt meget sjovt at prøve, omend jeg har prøvet noget lignende under både T2 3D – Battle Acrosss Time (som lukkede for et halvt år siden, efter at have kørt i 21 år) og Back to the Future – The Ride i Universal Studios i Orlando for snart 20 år siden. Sidstnævnte var genialt godt lavet, selv om det ikke indebar at man skulle bære 3D-briller. Men til DKK 165,- som det koster i Nordisk Film Lyngby, tvivler jeg lidt på at det kommer til at holde i længden.

Tre år efter katastrofen på Isla Nublar, er en kæmpevulkan ved at udrydde alt liv på øen. Der er uenighed om hvorvidt man skal lade de tilbageværende dino’er dø eller om også disse “forhistoriske” dyr, som visse dyreretsorganisationer mener, har ret til at leve. Fra officiel side siger man nej til at sætte en redningsaktion i gang, men uofficielle kræfter sætter dog alligevel en sådan operation i værk. Udover dyreværnsfolkene er der naturligvis også en gruppe pengefolk, som ser store økonomiske muligheder i at redde dyrene. Efter visse besværligheder lykkes det at redde dinoerne ombord på et kæmpeskib, lige før vulkanen fortærer Isla Nublar. Naturligvis er problemerne for hverken pengemænd, aktivister eller dinoer dermed overstået … faktisk er de først lige begyndt!

Jurassic World 2: Fallen Kingdom – gå aldrig tilbage til en fuser …
Altså, den første Jurassic Park var noget nyt anderledes og spændende der for 25 år siden. De to sequels var forglemmelige metervarer … uden Steven Spielberg i instruktørstolen. Lidt det samme kan man sige om reboot’en (ikke en reboot, som sådan, i know …) Jurassic World, den første var helt hæderlig, men toeren var altså ikke noget at råbe hurra for. Da der jo er tale om en trilogi, kan vi jo forvente en treer om cirka tre år. Når (hvis) man har set denne toer, ved man præcis hvad den kommer til at handle om … og jeg sidder ikke med tilbageholdt åndedræt og venter :)

Jeff Goldblum er med i fem sekunder, plus/minus, man han tilføjer om ikke andet filmen lidt historie, qua han også var med i de to første Jurassic-film. Bryce Dallas Howard (Claire) og Chris Pratt (Owen), derimod, er med i så godt som hvert eneste frame. Howard er der sgu ikke meget godt at sige om, hun er bare kedelig og egentlig lidt irriterende. Pratt gør sig mest i superheltefilm, som undertegnede sjældent vover sig ind til, men han er da sådan underholdende … til husbehov-agtigt.

Spanske J.A. Bayona har instrueret. For en mand med El Orfanato (Børnehjemmet) og The Impossible på CV’et, må det siges at være et skridt ned ad bakke med denne film. Lidt af hans unikke (uhyggespredende) iberiske touch, som vi især kender fra El Orfanato, kan dog lige akkurat skimtes hist og her, hvis man kigger godt efter i skyggerne og kameravinklerne. Helt hvad der har fået ham til at kaste sig over denne produktion, kan jeg, udover sækken med penge, dog ikke helt gennemskue.

Vores gamle veninde, velociraptoren Blue, samt alle de andre dinoer er glimrende animeret, både som CGI og stop-motion. Lyden lagde jeg sket ikke mærke til. Det plejer at være et godt tegn, men jeg mistænker lidt at det skyldes 4DX påtrængenhed. Samlet set var jeg ikke imponeret af hverken billede og lyd … vi befinder os immervæk i 2018!

Konklusion – Jurassic World 2: Fallen Kingdom
Jeg var ikke ligefrem voldsomt imponeret over Jurassic World 2: Fallen Kingdom. Desværre virkede 4DX 3D primært bare irriterende. Et superfedt Dolby Atmos-setup gør langt mere for en (action/sci-fi) film end alt det der 4DX-hejs gør. Well, jeg er i mit positive hjørne og giver Jurassic World 2: Fallen Kingdom tre stjerner … 2. stjerne for Jeff Goldblums 5 sekunder og 3. stjerne fordi J.A. Bayona orkede at give denne type film et skud.

blog.nilsbuch.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.