Cookie- og Privatlivspolitik

Solo: A Star Wars Story

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionpræget og humoristisk grundstemning. Der er mange voldsomme kamp- og krigsscener med skyderier, eksplosioner, drab og truende personer og væsner. I enkelte emotionelle scener mister eller skilles figurer fra nogle af deres nærmeste. Da filmen imidlertid foregår i et uvirkeligt science fiction-univers, og da volden ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
23.05.2018
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Solo: A Star Wars Story
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, 4DX 3D, Level 7 2D, Babybio 2D, Seniorbio 2D
|

Science fiction-filmen 'Solo: A Star Wars Story' er fortællingen om galaksens største charmør, Han Solo, og de unge år som former ham til den selvsikre smugler, vi møder i Star Wars: A New Hope.

Filmen følger Han Solo fra sin tidlige færd som små-hustler til turen ind i en farefuld forbryderverden, hvor hans charme og evner som pilot for alvor bliver sat på prøve. Under vingerne på den garvede slyngel Beckett drager han på sit første eventyr, hvor et bekendtskab fra fortiden påvirker slagets gang. 

På vejen møder han bl.a. sin behårede bedsteven og andenpilot Chewbacca samt den karismatiske plattenslager Lando Calrissian - og får sin første tur i det ikoniske rumskib Millennium Falcon

'Solo: A Star Wars Story' er den anden film i rækken af stjernekrigs spin-offs, hvor forgængeren var Rogue One: A Star Wars Story. Samtidig er det første gang, at Han Solo-karakteren bliver portrætteret af en anden skuespiller end Harrison Ford, som hidtil har medvirket i fire Star Wars-film i rollen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (521 votes)
4.4
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "'Solo: A Star Wars Story' er ikke nogen dårlig film. Det er bare med afstand den kedeligste 'Star Wars'-film siden 2005 ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  “Effekterne og de mange mærkelige rumvæsener er som altid en rejse værd ...” (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... actionscenerne fungerer effektivt uden at være ekstraordinære, mens personportrættet aldrig rigtig føles relevant for den figur, som vi ved, Han Solo ender med at være." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  “Alden Ehrenreich er egentlig ganske kæk og kry som den unge Han Solo. Det er bare rigtig svært at se, at han en dag vil blive den sarkastiske stratenrøver og charmør spillet og inkarneret af Harrison Ford.” (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  “Solo er flot og underholdende, men det er ikke en film, som du bliver blæst omkuld af.” (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jakob P.

Solo får 4 stjerner af Anmelderen ****

Jeg fik lige akkurat bevæget mig op på de fire stjerner for denne Star Wars spinoff historie, fordi jeg synes jeg var underholdt og jeg synes de har gjort det godt med historien, selv om jeg et eller andet sted tænkte: Hvad skal jeg bruge Han Solos forhistorie til? Filmen er god og godt lavet, misforstå mig ikke, men den er sgu en smule overflødig når vi snakker Star Wars regi. Jeg gik dog ind til denne film med minus i mine forventninger, og med et håb om at se en god film i et univers som jeg i forvejen kender meget til, og jeg føler ikke at jeg blev skuffet. Heldigvis.

Den unge Han Solo i hans unge dage var alt andet end den selvsikre smugler, som vi møder i Star Wars: A New Hope, og denne spinoff historie handler om hvordan han møder Chewbacca og hvordan han kommer i besiddelse af det legendariske rumskib Tusindårsfalken. Hans charme, selvtillid og evner som pilot bliver testet og sat på adskillige prøver, og man må sige at han får prøvet sine kræfter af.

Skuespillet bliver leveret af et veloplagt hold af unge skuespillere, som leverer et godt, stilfuldt og professionelt arbejde. Kort sagt: De gør det godt. Historien er interessant, relevant og spændende, og handlingen er betagende, dragende og meget indlevende. Man bliver suget ind i filmens historie med det samme. Tempomæssigt ligger vi temmelig højt, der er godt gang i den, og man skal tungen lige i munden for at følge med. Rytmen er harmonisk og jordnær, og de forskellige skift mellem scenerne er velbalanceret og godt udførte, man keder sig ikke på noget tidspunkt synes jeg. Alt i alt en god film.

Segoyuser/116755

Min Bror og Jeg så filmen samme, vi synes begge den var okay gik derfra var underholdt.

Det er film som er let, ligetil, humor, der nok kommer flere i henhold til slutningen.

Jeg er ikke en som ser "Star Wars" og film før og efter som et stort sammenhæng , de som er kommet til senere oplever som indput, derfor ikke store forventninger om at det er i samme standard dybde, genistreg, kan heller ikke blive skuffet, kun positivt overrasket.

Glemte at skrive at Han Solo var velspillet efter min holdning for hvem kan overtage en rolle som spilles så godt af en anden? Ses ikke tit.

S. Rico

Jeg valgte på forhånd ikke at gå ind til denne som en rigtig Star Wars film. Og det var godt, for hvis den skulle bedømmes som en Star Wars film, så ville jeg kun kunne give den 2 stjerner. Der er nemlig intet Star Wars magi eller episk over fortællingen om Han Solo's unge år. Men som god sci-fi action så er det såmænd en ganske fin 3½ stjernes film. Det er en slags Baby Driver in Space.

Jeg har ikke noget nostalgisk forhold til hverken Han Solo, Chewbacca eller Lando Calrissian. Det er da nogle fede karakterer, men jeg havde ikke noget behov for at se, hvordan de mødte hinanden, eller hvordan Solo fik fat i Tusindårsfalken. Eller nogen af de mange andre referencer til de gamle film.

For mig var det et sjovt kig ind i "En Fjern Galakse". Det er vældigt underholdende, at man nu hvert år kan åbne en lille låge ind til Star Wars universet og se nye hjørner af galaksen og nye historier udfolde sig. Historien i denne film lider desværre under, at den er dikteret af alt for meget fan-service. Det meste af det er endda ret kluntet udført. Det havde været meget federe, hvis man i stedet havde koncentreret sig om historiefortællingen og karakterene uden de mange bindinger til fortiden. Der var dog én reference, som i høj grad fangede min interesse. Nemlig den der kom til sidst og som giver et prej om, hvad vi kan vente os i senere film. Jeg ville super gerne besøge Dathomir i enten en senere stand-alone film eller trilogi. Hvor fedt ville det ikke være at se Asajj Ventress eller nogen af de andre Nightsisters på det store lærred. Se, det kunne faktisk gå hen og blive både episk og magisk.

Adamuser/1330634

TLJ ødelagde alt for mig ift. SW, så no chance jeg gider støtte denne franchise mere. Jeg er ude og er glad for den fik så dårlig en åbningsweekend både i USA og i resten af verden. Tag den SJW Kathleen Kennedy.

Og ja, jeg er sur og bitter:-)

DJN

for noget SJW?
Og hvorfor skal det bruges som skældsord, hvad er der så frygteligt ved, at alle mennesker har lige rettigheder osv?

DJN

må lige gå lidt imod strømmen og alle de gode anmeldelser.
Solo var funktionel, men så inderligt ligegyldig.
Jeg har været Star Wars fan i 41 år nu, og dette har været den af filmene jeg har været mindst entusiastisk omkring. Der har aldrig været behov for en origin story for Han Solo, vi fik hans historie i ep IV-VII med en passende afslutning. Vi behøvede ikke at se the Kessel run, eller hvordan han mødte Chewie, eller hvordan han vandt Falken fra Lando. Flere af disse ting blev der hintet til i den originale trilogi, og fordi vi er selvstændigt tænkende væsener, kunne vi sagtens forestille os hvad der var sket i disse situationer. Det var det samme problem med prequelsene, vi vidste stort set alt, hvad vi behøvede at vide om Darth Vader, via den originale trilogi, og jeg tror ikke at én eneste person, efter at have set Return of the Jedi, tænkte: Gad vide hvad Kejsernes historie er.
Rogue One gjorde det rigtige, ved at give os karakterer vi ikke før havde mødt, og kun nænsomt sprinkle kendte karakterer ind i handlingen.
Jeg vil blive ved med at se Star Wars film, så længe de laver dem, men vil ønske, at Disney og Lucas Film går ud over de etablerede karakterer i spin-offsene- med mindre de kun er med som cameos.
Og der går rygter om, at Alden Ehersomething har skrevet kontrakt til to Solo-film mere. Jeeez. Håber, at det skuffende box office smider disse planer i graven.

Mads

Jeg forstår ikke hvordan denne film får dårligere anmeldser end the last jedi. Det er en overraskende god og underholdene film.
Flere star wars spinoffs tak for det har helt klart været de bedste.

Jonas

Solo var virkelig en positiv overraskelse! Disney har med denne her film formået at lave et sjovt, virkelig underholdende Star Wars-eventyr, og det er klart den bedste af de to spinoff-film, der indtil videre er blevet lavet.

Hvis vi starter ved figurerne, gør Alden Ehrenreich et rimelig godt stykke arbejde som en ung Han Solo. Han er ingen Harrison Ford, men han formår stadig at udstråle den dumsmarthed og arrogance, der gør Solo til så fed en figur. Jeg er virkelig imponeret over Childish Gambino som Lando Calrissian. Han ligner og lyder virkelig som Billy Dee Williams, og han har masser af charme, selvtillid og lækkert hår, som Lando nu skal. Jeg holdt virkelig meget af de interaktioner, Han Solo havde med filmens andre figurer. Der var fantastisk kemi mellem Solo og Emilia Clarkes figur Qi'ra, hvor vi fik en mere blød og kærlig side af vores yndlings lurvede nerf-hyrde at se. Solos møde med Chewie og deres spirende venskab var også en positiv overraskelse ved filmen, og jeg var virkelig fan af den temperamentsfulde gangster Dryden Vos, spillet af Paul Bettany. Andre gode figurer var den rebelske robot L3 og den skumle Tobias Beckett.

Filmen er i bund og grund en heist-film. Han Solo og Chewie bliver involveret i et kup, og i løbet af filmen ser vi Solo blive mere involveret i den kriminelle underverden, flyve sin første tur i Tusindårsfalken og begynde at blive den stilfulde smugler, vi allesammen kender ham som. Det leder til mange actionsekvenser, bl.a. en kamp på et godstog og et oprør i en mine. Sekvenserne er fantastiske, og man føler sig godt underholdt hele vejen igennem.

Mit eneste virkelige problem er, at første del af filmen er meget dialogtung, og man bliver bombarderet med information i samtalerne mellem figurerne. På en måde kan man godt forstå det, da vi aldrig rigtig har set denne her side af Star Wars-universet før på film, men det ville have været fedt, hvis de kunne have vist noget af det i stedet for at fortælle det. Filmen bliver også for alvor god henimod slutningen af første akt, hvor den føromtalte sekvens med godstoget begynder. Når det så er sagt, er Solo en virkelig god rutsjebanetur af film. Den er i mine øjne bedre end Rogue One, og jeg havde slet ikke den samme blandede smag i munden, som jeg havde efter at have set The Last Jedi. Hvis du er Star Wars-fan eller leder efter en god, sjov eventyrfilm, kan jeg helt klart anbefale denne her!

Bjarne

Super super, eneste undren er blot hvilken tilknytning Smukke Qira, har med Darth Maul, til sidst i filmen

Nikolaj

Efter alt den omtale om denne film. Efter alt den unødvendighed over at skulle lave en film om en ung Han Solo- Efter to fyrede instruktør og de lidt blandede anmeldelser den nu har fået, så havde jeg ikke høje forventninger. Trailerne var fine, men det var The Last Jedi traileren også, og den kunne jeg ikke lide.

Solo: A Star Wars story er skam stadig en unødvendig historie. Der er sådan set dårligt nok en historie i den. Der er rigtigt mange karakter, som jeg gerne vil have set mere af: Lando. Becket. Dryden Vos var alle rigtig gode karakterer, med fremragende skuespillere, som dog desværre ikke var så meget med i filmen. Droiden L3 var hellere ikke meget med, men den karakter var jeg dog ikke lige begejstret for. Og så har filmen enkelte scener, som er en anelse lange.

Men man Alden Ehrenreich som Han Solo var et genialt valg. Han ligner ikke Harrison Ford, men han rammer Han Solo karakteren virkelig godt. Samspillet mellem Han og Chewbacca i filmen er super skruet sammen og Quira var en rigtig spændende ny karakter, som klædte filmen. Hun er selvfølgelig ikke Hans Leia, som Star Wars Fans elsker, men hendes forhold til Han er ligeså interessant.

Filmen har rigtigt mange gode action-scener, formentlig instrueret af Ron Howard. Der er en super sjov MINISPOILER tog scene, som er virkelig flot filmet. Og slutningen har også god action. Filmen har også meget god humor- Star Wars humoren er tilbage efter en del smuttere.

Den er skam rigtigt god: Solo. Jeg føler, at det er den mest gennemførte af alle Disneys Star Wars. Den har en del minusser, men har også rigtigt mange plusser.

Den får 4,5 stjerner herfra!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.