Cookie- og Privatlivspolitik

Prisoners

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en nervepirrende stemning. Den indeholder en del brutale scener med mennesker der tæves til blods, begår selvmord eller bliver skudt. Filmen har desuden flere lange scener, der illustrerer menneskers fortvivlelse og desperation. Det vurderes at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
05.12.2013
| |
2 timer 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Prisoners
|

I filmen 'Prisoners' er det Thanksgiving, og familierne Dover og Birch mødes for at fejre den traditionsrige begivenhed sammen. Stemningen er rolig og afslappet, og børnene leger bekymringsløst uden for i sneen. Efterhånden går det op for forældrene, at de to yngste piger fra hver familie er forsvundet. Det eneste spor er en nedslidt autocamper, der nogle timer tidligere stod parkeret på deres vej.

Det lykkes lederen af politiets intense efterforskning, kriminalassistent Loki, at finde og arrestere autocamperens ejer, den mindre begavede Alex Jones, men grundet mangel på beviser er de tvunget til at løslade ham igen. Faren til det ene barn, Keller Dover, er dog fast besluttet på, at Alex er kidnapperen, så politiets beslutning falder bestemt ikke i hans smag, og Keller tager sagen i egen hånd.

’Prisoners’ er en thriller af den slags, som langsomt strammer grebet om sit publikum gennem stemning og gribende skuespil. Historien tager fat på enhver forældres mareridt, når de to unge piger Anna og Joy bliver kidnappet. Men det er også en grum fortælling om, hvor langt man vil gå i jagten på at få sit barn tilbage.

Selvtægt og hævn bliver centrale temaer i filmen, som bestræber sig på hele tiden at plante moralsk tvivl i publikums sind. Hugh Jackman spiller den desperate far, der ikke helmer, før han har fundet sin datter. Eftersøgningen tager hårdt på ham, og det overbevisende ved Jackmans måske bedste præstation nogensinde ligger bl.a. i transformationen fra kernesund til bleg og nedslidt mand med et gevaldigt søvnunderskud.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (457 votes)
4.9
4.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] selv om sporene mod filmens afslutning ikke er mange undervejs, er 'Prisoners' en velspillet og spændende størrelse." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Handlingen tager os [...] med på en både hypnotisk og mareridtsagtig tur igennem en menneskelig labyrint, hvor man aldrig ved, hvem der er skurken, og hvem der offeret." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] en af de bedste thrillere fra Hollywood, vi har set ganske længe." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "[...] enerverende og kontrollerende, rystende og mindeværdigt velspillede thriller." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Den er fuld af mørke ironier og holder publikum fast med sikkert håndelag. [...] Der er dog ingen grund til at stramme skruen i tæt på tre timer." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sylvester

Giver først rigtig mening, efter jeg så filmen og fik den tænkt igennem

Karsten

Ja som titlen siger når man oversætter den, så er det her en film der fanger. Den er spændende, hård og dyster. Man sidder og tænker, hvad ville man selv gøre i situationen? Håber på jeg ville takle det noget bedre end Hugh jackman og når jeg så er ved ham så er skuespillet jo helt fænomenalt og det inkluder også jake gyllenhall, Paul Dano m.fl.
Dette er helt en film man som film elsker bør se.

Nikolaj

Denis Villeneuve er en dygtig instruktør, som altid har nogle interessante vinkler på tingene, gode budskaber og har et unikt præg af geniale metaforer i hans film. Bare tænk her på Prisoners, vi har intet med et fængsel at gøre, men hvad er så fangerne for noget at gøre med film, det er jo så det, som man skal finde ud af i filmen, hvem er fangerne? Er det børnene? Skurken? Måske endda hovedpersonen selv? Om der er et konkredt svar, ved jeg ikke, men det er også det som gør Villeneuve så genialt, man tror, at man ved det hele, men alligevel føler man, at man mangler noget. Og det som vi mennesker elsker aller mest, er at gætte sig frem til tingene, få svar på alt, men svarene på alt findes ikke. Og det er noget som Villeneuve viser os, selv i en thriller-krimi, så står man stadig efter at filmen er slut, uden helt det svar, som vil ønske, at man vil få. Fremragende!!! Den får 5 stjerner herfra!

peruser/695212

En rigtig god thriller, hvor spændingen er med fra start til slut. Hugh Jackman gør et fantastisk job!

Simon

Mega god film! Så den ved forpremieren. Og ser den nu. Hugh Jackman spiller forrygende som den bekymrede far. Og Jake Gyllenhaal spiller en fantastisk rolle som detektiv Loki. Alt i alt en perfekt krimi/thriller! Seks stjerner herfra!

Kennethuser/428159

Bedste film jeg har set i lang tid. Sidder lige og puster ud efter 2 timer intens kiggeri. bedste anbefalinger, men hvis man har let til tårer når det handler om børn skal man lige overveje om denne film skal ses.

Alle andre 6 Stjerne uden at tøve

Maggie Smith

Helt klart en fed film, normalt er jeg ikke til hrillers og den slags. Men den her er bare perfekt, selvom den er tættere på 3 timer end 2, så er den alle minutterne værd. Spændingen er i top, og skuespillet er ligeså. Fed slutning, som man slet ikke kan gennemskue!

Lars Michael

At kalde den for et mesterværk er slet ikke forkert, hold da op hvor spiller de godt især de 2 store skuespiller Hugh Jackman og jake Gyllenhaal spiller mega godt , det er dem der gør filmen så godt men og et godt manuskripts og en god instruktør gør filmen filmen god.

kimmie

Denne film er en must see!
Den er helt vild spændende fra start af og tager nogle vilde drejninger undervejs.
Jeg var inde og se denne film med en veninde, og da vi kom ud var vi nødsaget til at snakke om alle aspekterne af den før vore veje skiltes.
Hvis man vil se en film, med spænding hele vejen igennem. Samt noget mande øjen guf, så er denne film helt bestemt et godt valg.
Jeg har efterfølgende set den flere gange og lagt mærke til noget nyt hver gang:)

Wayne

Plottet var dog til at regne ud efter en time.

Men det rokker ikke ved et velspillet drama, som måske kunne have nået status som klassiker - hvis skurken havde været lidt mere uhyggelig.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.