Cookie- og Privatlivspolitik

The Journey

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og alvorlig grundstemning. Den indeholder flere scener med dokumentariske klip af gadekampe, ildspåsættelse og bombesprængninger, og i en scene ses en række fotografier af sårede mennesker, maskeklædte mennesker og bange børn. I en anden dramatisk scene trues en mand med en pistol foran en bil, mens en anden mand får et slemt ildebefindende på bagsædet. Da ingen af de nævnte scener er udpenslede, og da store dele af filmen fortælles gennem dialog, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
03.05.2018
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Journey
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Det historiske drama 'The Journey' fortæller den sande historie om et ekstraordinært møde mellem to uforsonlige fjender på hver sin side af den brutale konflikt i Nordirland. 

Irerne og briterne har samlet de politiske fraktioner fra Nordirland i St. Andrews i Skotland for at diskutere en banebrydende fredsaftale. Pludselig anes en mulighed for fred efter mange år med the troubles, som de voldsomme uroligheder bliver kaldt.

Den sidste brik i spillet er at få overbevist to gamle dødsfjender, politikeren og præsten fra Democratic Unionist Party Ian Paisley og Sinn Fein-politikeren Martin McGuinness, om at lede landet sammen. Men de to ledere vil ikke engang tale direkte sammen. 

Heldigvis spiller skæbnen ind, da et uvejr afbryder fredsforhandlingerne og tvinger Ian Paisley og Martin McGuinness til at eskortere hinanden på en køretur gennem landet. Nyt håb om fred øjnes.

'The Journey' er både et politisk drama og et historisk indblik i en af filmhistoriens altid givende konflikter. En konflikt der tidligere har affødt værker som In the Name of the Father og senest Bag fjendens linjer.

I de to bærende roller ses Timothy Spall, der bl.a. har medvirket i dramaet The Party, og Colm Meaney fra bl.a. One Chance.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (247 votes)
4.3
2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "Timothy Spall og Colm Meaney spiller suverænt dobbeltspil som de arge modstandere, som modvilligt må sande, de som irere har mere tilfælles, end de troede." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Samtalescenerne [i filmen] er mesterligt spillet – og mundret skrevne af Colin Bateman." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lisbethuser/503030

Flot spillet, men noget langtrukket

Peter

Helt igennem en god og interessant film

Ann-Britt

Jeg så den igår sammen med en veninde, og vi var begge meget begejstret. Det var en super interessant film, OG fremragende skuespil.
Når man interessere sig bare en smule for konflikten i Irland og historien bag.
For politik, OG for mennesker, så er den film en klart etter :)
Få spiontriller kunne have gjort det bedre.

Jan

Ja, oplæget er jo lige til at falde i søvn over, men filmen - det er en helt anden historie.

Man tager en virkelig historie der er 10 år gammel, og så opdaterer man den til hvad de "formodede" der i virkeligheden skete dengang - ført frem til nutiden (2016).

Filmen er underholdende - fordi de 2 gnavpotter i bilen faktisk har humor - på hver din måde, og spillet - altså det politiske OG det skuespiller mæssige er særdeles velspillet og historien er ganske godt fortalt.
Man fornemmer tydeligt hadet mellem de 2 fløje, uenighederne og baggrunden herfor.
Men, lidt baggrunds viden om konflikten i Irland er en fordel for at forstå historien til bunds.

Alt i alt en særdeles godt spillet film, absolut værd at se !

Chrstianuser/148657

Først og fremmest en fremragende film, men når man læser på imdb og Wikipedia om filmen kan man læse at den fik premiere i Italie møg Canada i september 2016, mens den fik i en stor del af verden for 1 år siden. Men her i DK får vi den først nu.... ærgerligt...

Tomuser/871401

Anmeldelser fra medierne? Ved ikke hvorfor der står 5 når der kun ligger fra Politiken som kun har givet den 2 men som samtidig roser den, må være en fejl.

Marianne

men man har efter min mening valgt en ret kedelig måde at formidle den på.

De to hovedrolleindehavere spiller dog glimrende.

Marta

Selvom jeg ikke ved så meget om borgerkrig i Nordirland, er jeg blevet opslugt af historien. Supergodt og troværdigt spillet, informativt og interessant.

Peruser/694587

Men den kræver nok, at man i forvejen er rimeligt godt inde i den Nordirske konflikts historie.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.