Cookie- og Privatlivspolitik

Eksperimentet

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
09.09.2010
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Eksperimentet
|

Filmen 'Eksperimentet' handler om sygeplejersken Gert (Ellen Hillingsø), der i 1951 bliver udnævnt til forstander for et helt særligt børnehjem under den danske stat i Grønland.

Børnehjemmet skal huse 16 nøje udvalgte grønlandske børn, som efter et års dannelse i Danmark nu kommer hjem og skal udsluses i det grønlandske samfund som forbilleder.

Gert, der er enlig og ikke selv har familie, tager imod opgaven med stolthed. Hun er idealistisk og ambitiøs og brænder for at hjælpe Grønland ud af armoden.

Midlet er at skole og danne de 16 børn i det danske sprog og den danske kultur, så børnene kan danne fortrop for resten af Grønlands omvending fra fattigt jægersamfund til en ligeværdig del af Danmark.

I sin blinde tro på eksperimentet undervurderer hun børnenes åbenlyse personlige omkostninger. Og da både børnene og den danske stat svigter hende, bliver det sværere og sværere at bevare idealismen.

'Eksperimentet' er baseret på virkelige hændelser.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (94 votes)
4.6
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... stilfærdigt rystende historie... en god og vigtig film... Det er sjældent, men en nydelse at se Ellen Hillingsø i en hovedrolle på film." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Børsen

  "... et fornemt værk... Det er i samspillet mellem Hillingsø og Skaarup Jensen, at filmen lever og bliver et lille psykologisk kammerspil." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... små glimt af livlighed i denne velmenende, men ubehjælpsomme film, der føles som at få stoppet en kronik om os dumme danskere langt ned i halsen... svær at fordøje." ()

 • Ekstra Bladet

  "Rigtigt vedkommende eller rørende bliver det således aldrig på trods af glimrende skuespilindsatser over hele linjen og smukke billeder." (Kirstine Krefeld) ()

 • Politiken

  "Uden de store armbevægelser er ’Eksperimentet’ en tankevækkende og genuint bevægende historie. Et vigtigt kapitel at få illustreret i lyd og billede." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
ninne

rigtig god og oplysende film

Martinuser/16667

Det er irriterende, for handlingen er egentlig en super ide. Men problemet er bare at den ikke rigtig fanger. Kan dog ses for de præstationer som børnene laver, de er helt suveræne!

Asliuser/70487

Rigtig god film! Skal ses.!

Tanjauser/839242

den er god og jeg er ogsp selv med i den i skal bare ind og se den :-)

esbenuser/449074

Skal ses!

Aviaajauser/73441

Virkelig god film.

Danuser/176642

Når man går ind for at se filmen med det udgangspunkt at den beskriver Danmarks uheldige optræden i Grønland og tager udgangspunkt i børnene, så bliver man skuffet.
Handlingen fokuserer udelukkende på den jomfrunalske børnehjemsbestyrer og hendes væremåde. Ærgeligt, der er masser af stof i emnet "Danmarks behandling af grønlandske børn" til at man kunne have lavet en ordentlige film.

Tigerdyret

En stærk skidring af en sand historie , man kan ikke tvinge sådan noget ned over folk, det er da uhyggeligt af vi her hjemme i Dk har gjort sådan ! Skam jer Danmark i et kort sekundt skammer jeg mig over at være dansker. Og til alle jer der har været involveret - undskyld ! det er jo lige præcis sådan historier der bekræfter hvorfor de ikke bryder sig voldsomt om danskere - når man snakker med folk ude i de små bygder på Grønland fornemmer man jo en vis fordomhed over for danmark hvilket jo er forståligt nok ! Danmark havde sku så travlt med og gøre alting dansk men fordi det passer til os betyder det jo ikke det passer på Grønland, mangel på respekt kan manvel sige. se den og dan dig din egen fornemmelse af den, jeg ville klart se den igen og Ellen og de små børn spiller helt FANTASTISK !

Bentuser/9810

Ja nu har jeg været inde og set den til forprimiære og sikke en dårlig film , ikke meget handling der, den viste kun hvad man vidste i forevejen,
så detsværre kun tre stjerner fra mig.

Ellenuser/211699

Jeg er moderen til en statisterne af børnene, og selv med i lille bitte sekund er med ;-) Jeg er stolt af vores børn gjorde et stort stykke arbejde, komme ind i verden af hvordan man laver film, og ikke tænker over hvor hårdt, tålmodigt og gentagelser skulles læres, ikke mindst lytte.
Jeg melder filmen som en stærk budskab til hver især, lige meget hvem og nationalitet vi er, er vi jo i bund og grund ens, følelsesmæssigt, og skelne mellem godt og ondt. Vi må lære hinandens fejl og mangler, ellers kan jo ikke bestå som menneskehed her på jorden. Tilgivelse er en rigtig god vej til bedre end Bitterhed. Det er hårdt og sørgeligt for dem som er udsat for den behandling, de fik dengang. Det kan vi ikke lave om på, men tænke på hvad vi mennesker er istand til at gøre ondt overfor hinanden. Når vi er så ``civiliseret`` som vi er må vi videre, og håbe at lære af vores egne fejl og ikke fokusere på andres. Det er min mening om filmen, og selv har været igennem livets vej, med nogle ovennævnte.
men nyd filmen, tænk, hvad vi kan bruge emnet til vores egen lille verden.....
Rigtig God Fornøjelse

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.