Cookie- og Privatlivspolitik

Ready Player One

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående actionfyldt stemning. Der er talrige scener med forfølgelse, biljagter, ødelæggelser af køretøjer og bygninger, og hvor personer kæmper mod andre personer, maskiner eller kæmpemæssige dyr. Der indgår skræmmende scener, idet handlingen bevæger sig ind en kendt gyserfilm, hvor de levende personer viser sig at være angribende zombier. Da scenerne imidlertid udspiller sig i et tydeligt virtuelt spil-univers, hvor al action er stærkt overdrevet, og hvor spilleren ikke dræbes, når vedkommende bliver slået ihjel inde i spillet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
29.03.2018
| |
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ready Player One
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Supreme 3D, Supreme 2D, 4DX 3D, Seniorbio 2D, Babybio 2D, Level 7 3D, Level 7 2D
|

Science fiction-filmen ’Ready Player One’ udspiller sig i år 2045, hvor det meste af befolkningen bruger deres tid og penge på at udleve deres vildeste fantasier og drømme i den virtuelle verden kaldet OASIS.

Skaberen, der er besat af popkultur, har efter sin død efterladt et såkaldt ”Easter egg” i sit spil – og personen, der finder de tre nøgler, som er gemt i OASIS, bliver ikke kun stinkende rig, men overtager også rettighederne til selve spilplatformen.

Blandt de mange deltagere i den store skattejagt er teenageren Wade Watts, i OASIS kendt som Parzival, og da han kommer på sporet af den første nøgle, bliver han ikke kun en helt, men også et mål for organisationen IOI, der er på jagt efter det virtuelle herredømme.

’Ready Player One’ er baseret på Ernest Clines roman af samme navn, der er oversvømmet i spil- og filmreferencer fra alt lige fra The Iron Giant over Star Wars til The Shining.

Filmen er instrueret af mesterinstruktøren Steven Spielberg, der ligeledes referer til flere af sine ikoniske værker som Jurassic Park. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (620 votes)
4.7
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Hver en scene er spækket med referencer til særlig 80ernes film, musik og videospil. Desværre bliver de hundredvis af referencer sjældent brugt til noget konstruktivt rent plotmæssigt ..." (Thomas Conradsen)

 • BT

  "'Ready Player One' [er] ikke alene en tryllebindende flot fortælling. Filmisk er det også et stimulerende og positivt angreb på samtlige sanser." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Spielbergs filmhåndværk fornægter sig ikke, og der er glimtvist også uforglemmelige øjeblikke. [...] Men den der spielbergske magi, som vi kender fra hans bedste film, er fuldstændig fraværende." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Ready Player One' er ment som en hyldest til computernørder m.m., men nostalgien er hverken så sød eller gennemført som i animationen 'Vilde Rolf'." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... som blockbusterunderholdning med Spielberg-magi er 'Ready Player One' fremragende underholdning." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Steven Spielberg får [...] det hele til at bevæge sig magisk [...]. Der er virkelig ikke én langsom scene. Det er en vild og svimlende oplevelse." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tom

Jeg elsker den elsker alt ved filmen

Jesper

Ready player er uden tvivl en af de bedste film jeg har set - spændende at se når der kommer VR fra den nye PS5 - om det kan minde en smule om det her.

Wayne

Vi er naturligvis ikke i liga med Indiana Jones - men det er absolut et frisk pust, og viser at manden ikke er tømt for ideer.

Jen Headuser/1439276

Ingredienser:
En betalt vandregning.
En vandhane.
Vand.
Et glas.

Sådan gør du..
Tag et glas ud af det skab i køkkenet, som du har drikkevandsglas i.. Stil den ind under vandhanen. Tænd for vandhanen (om du bruger koldt eller varmt vand er jeg pænt ligeglad med), men sørger for at glassets midter punkt er placeret præcis under vandhanen. Mens du venter på et fyldt glas, kunne du evt. sætte en film på eller spille et spil. Før eller siden er glaset fyldt med vand, og du kan nu drikke det.

Den åndsvage opskrift er teknisk set Ready Player One i en nøddeskal. Et interessant forlæg bliver ubegrundet præsenteret indenfor rammerne i en intetsigende og totalt middelmådig historie pakket ind i den mest overdetaljerede og unødvendige (opskrift/)film nogensinde. Der er intet at komme efter her. Ikke andet end hvis du vil side og se, om du kan bemærke hvert et easter egg, som denne filmforsøger at få din opmærksomhed overpå, så du overser, hvor irrelevant dens egentlige eksistens er. Blev overvældende skuffet. Den er flot (no shit, Spielberg har altid styr på de visuelle drejninger i sine handlinger), men den er hverken underholdene, interessant, spændende eller god.
Og. Så. Er. Den. Alt. Alt. For. Lang.

Gamer Garagen

Virkelig en god film. Var vild med alle referencerne. Hvis du er til videospil og 80'er referencer så skal Ready Player One ses

Nicolaiuser/658137

Her har vi en film som kun kan give gåsehud, alt vender tilbage til en i denne her film. Ready player one finder alt hvad ungdoms film fra 80-90’erne havde, samt computerspillene man sad og kæmpe med. Historien er helt oki og efkterne holder helt klart, man får helt lyst til selv at deltage i filmen. Nyd den og nyd musikken. God tur

Mathis

Hvordan kan man ødelægge en så god bog, med at lave sådan en film, det er som om at han har taget bogen og smidt den op i luften og grebet det han kunne bruge i den. Jeg havde glædet mig til at skulle se den, grundet 80´er referencer og selvføgelig steven. Men jeg blevet meget skuffet. Hvordan kan man taget et endelig møde mellem 2 personer og smide det midt i filmen når det slet ikke skal være der ??
hvordan kan man lade være med at tage et dødsfald med fra bogen ??
Hvordan kan lave om på nok en af de bedste afslutninger fra en bog , så meget som han gjorde ??

Jeg elsker 80´erne og elsker steven og elsker alle de referencer der var i filmen, men jeg kedet mig så meget den sidste halvdel efter den blev ødelagt, at jeg aldrig nu skal have den på dvd eller se den mere.

Lars

Jeg var virkelig glad for filmen. Jeg havde på forhånd skruet ned for min hjerneaktivitet, og ville bare have mindless action.

Det fik jeg!

Det var en super fed oplevelse og en god film med masser af action. Godt nok nogle tynde karakterer og et forudsigeligt plot, men jeg havde en fest!

Jakob P.

Ready Player One får 4 stjerner af Anmelderen ****

Ready Player One er virkelig spændende og interessant, og i med at filmen viser en mulig fremtid som ikke er så forfærdelig mange år væk, og hvem ved hvilken vej at tingene går? Ingen. Det er derfor ekstremt spændende at se de mange bud på, hvad fremtiden måske evt. kan indeholde, og hvad den kan byde på. Jeg blev overrasket over at finde ud af, at det er selveste Steven Spielberg som står bag denne film, og jeg blev glædeligt overrasket over filmens intensitet og diversitet, som gjorde at se Ready Player One ikke alene var en god oplevelse, men også en positiv en.

Wade Watts (Tye Sheridan) er teenager og hulter sig igennem livet, året er 2045 og hele jordens befolkning lever stort set i et stort virtuelt spil som hedder Oasis, hvor Wade er kendt som Parzival. Grundlæggeren af spillet som er besat af popkultur, har lagt et såkaldt "easteregg" i spillet, og den som først finder 3 nøgler, får overrakt påskeægget plus alle rettighederne til Oasis. Da Parzival finder den første nøgle, så bliver han hurtigt ret populær og kendt, og samtidig bliver han også et mål for organisationen IOI, hvis mål er ultimativt herredømme og at tage over og styre Oasis.

Plottet er genialt og filmen er spændende, man bliver grebet af den og bliver suget ind i filmens univers, hvor historien er spændende og relevant og handlingen er stimulerende. Man keder sig ikke på noget tidspunkt. Skuespillet bliver leveret professionelt og interessant, man lægger ikke mærke til at det er skuespillere som spiller roller, man får følelsen af at det bare er aktuelle begivenheder som er blevet optaget på film. Tempomæssigt ligger vi i den mellemhøje ende, det er jo en sci-fi og samtidig en lille smule actionfilm, der sker i hvert fald meget og tempoet er højt i mange af scenerne. Rytmen er perfekt skåret, de forskellige skift mellem scenerne er harmoneret og balanceret, og man bliver hverken forvirret eller frustreret over filmens rytme. Filmen var helt sikkert et interessant bud på en fremtid her på Jorden.

mikkeluser/609609

Der går for meget Goonierne i den. Men man er fint underholdt af effekterne.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.