Cookie- og Privatlivspolitik

A Quiet Place

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en spændingspræget og meget urovækkende grundstemning. Den indeholder adskillige angstfyldte scener, hvor hovedpersonerne skræmmes af livtruende farer, og i flere scener ser man mennesker, heriblandt børn, der jages og dræbes af uhyggelige, alienagtige væsener. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
05.04.2018
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Quiet Place
|
Versioner: se alle
2D, 4DX, Babybio, 2D Sidste Ch
|

Gyser-thrilleren 'A Quiet Place' udspiller sig i en ikke så fjern fremtid, hvor verden er blevet ramt af en monster-epidemi, der betyder, at den mindste lyd kan slå dig ihjel.

Familien Abbott har isoleret sig på deres gård, hvor de har taget så mange forholdsregler som muligt for at overleve i stilhed. Et nyt barn er dog på vej, og nye udfordringer venter for de to forældre, hvis ældre børn kæmper med deres egne problemer.

Filmen er instrueret af John Kransinski, der også ses på rollelisten med sin hustru Emily Blunt, hvor de faktisk spiller mand og kone. Det er netop forældrerollen, som bliver tematiseret - hvor langt vil du gå for at beskytte dit barn?

'A Quiet Place' går i andre gyserfilms fodspor, der udnytter stilheden, som fx Don't Breathe og 'Hush'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (397 votes)
4.6
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Weekendavisen

  "A Quiet Place er det modsatte af et dumt, effektjagende genrestykke. Filmen er et de bedste gys i mands minde." (Bo Green Jensen)

 • BT

  "... takket være instruktør og manuskriptforfatter John Krasinski er 'A Quiet Place' en gyserfilm, der også bør ses af folk, der tror, de hader gysere." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "[John Krasinski] leger [...] med lyden som både reaktionsfremkalder og som plotredskab. Det er virkelig gruopvækkende godt gjort." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "I fraværet af dialog lykkes det John Krasinski og Emily Blunt at etablere et intimt forhold, der på grund af plottets rolige udfoldelse får plads til at rodfæste sig i tilskueren." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
bambiexplorer

Gyserfilm har sjældent min store interesse. Der er simplethen lavet for mange platte og ustyrligt ringe af slagsen. Er der blandet lidt absurd humor, som i The World’s End eller ekstrem splat, som i Planet Terror eller endnu bedre, seriøs sci-fi, som i Alien, så er det straks en helt anden sag. I A Quiet Place er der blandet en af disse ingredienser ind i filmen, se den og find selv ud af hvilken, som gør filmen absolut seværdig.

Vi møder familien Abbott, far, mor og tre børn, mens de øjensynligt er ved at plyndre et supermarked. De kommunikerer med hinanden ved hjælp af tegnsprog, fagter og få yderst lavmælte kommandoer. Man fornemmer en yderst intens og trykket stemning. Familiens yngste dreng er meget interesseret i at få fat på en model af en rumfærge, som står på en af de øverste hylder. I sine bestræbelser på at få fat på legetøjet, kommer han til at vælte det ned fra hylden. Men lige før det rammer gulvet griber hans storesøster det. Katastrofen, som vi instinktivt forventer er ved at ske, undgåes … denne gang. Et par minutter senere er familien på vej over en bro. Lillebroderen som alligevel har fået sat batterier i legetøjet, aktiverer dette. En handling som han skal komme til at fortryde, omend kun i et ½ sekund …

A Quiet Place – kunsten af holde mund
Det oprindelige manus indeholdt kun én linje dialog. Helt så tavs har Krasinski ikke kunnet gøre filmen, men det er tæt på. Et spørgsmål der trænger sig på er, hvorfor Lee (Krasinski) har gjort Evelyn (Blunt) gravid? Filmen foregår 500-et-eller-andet dage efter “angrebet”, og derfor burde de vide hvilke udfordringer en nyfødt baby ville kunne påføre familien. Okay, en mindre anke måske, men alligevel! Hvad der derimod er lækkert, er at vi får så godt som intet at vide om hvad der rent faktisk er sket. Vi må selv prøve at stykke nogle spor sammen, ud fra nogle avisklip vi ser på en opslagstavle samt nogle få notater hist og her, samt naturligvis ud fra familien Abbotts handlinger.

Emily Blunt, som spiller Evelyn Abbott, er en skuespiller der sjældent fejler, men på den anden side er hendes præstationer sjældent nogle der får en helt frem i sædet. Her i A Quiet Place er det dog tæt på (at vi kommer helt frem i sædet) et par gange. Og hun var da ganske glimrende i både Edge of Tomorrow, Sicario og The Girl on the Train. Datteren Regan (Millicent Simmonds), som nok, på flere planer, er filmens skarpeste karakter, er rent faktisk døv i virkeligheden, som hun er det i filmen. Og hun er også i virkeligheden udstyret med et cochlear implant, som viser sig at være uhyre vigtigt for handlingen …

John Krasinski som spiller Evelyns mand i filmen, og samtidig er instruktør på A Quiet Place er også er også gift med Emily Blunt i virkeligheden. Det bliver i familen kan man sige. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke rigtigt kender til hans tidligere arbejde, hverken som skuespiller eller instruktør. Skal jeg give ham et råd, så er det at han skal holde sig til instruktørgerningen, og lade sin bedre halvdel om skuespilleriet!

Danske Charlotte Bruus Christensen, som også stod bag kameraet i The Girl on the Train og Jagten har filmet. Det gør hun glimrende. Hun har i hvert tilfælde styr på det der med at give folk de klassiske “spjæt-i-biografsædet”-chok. Den slags bider desværre ikke rigtigt på mig mere, men det er sjovt at observere andre folks, herunder min biografmakker denne aften, pludselige og ukontrollable spjæt :D

Lyden, eller rettere manglen på samme, er naturligvis omdrejningspunktet i filmen. Som tilskuer, tør man dårligt nok trække vejret eller formaste sig til at slurpre sin Coca-Cola eller rasle med chokoladepapiret. Den slags må man skynde sig at gøre, når der en sjælden gang rent faktisk er noget lyd eller musik. Det er faktisk et godt lille krydderi til filmen. Det virker så kun for alvor hvis publikum er rimeligt fornuftige (og stille), hvilket de heldigvis var i Empire Bio denne premiereaften.

Konklusion – A Quiet Place
Det er yderst sjældent at man ser en amerikansk film, eller nogen film overhovedet, hvor der bliver snakket og støjet så lidt som i A Quiet Place. Og det virker faktisk godt og kommer ikke til at virke for påtaget eller irriterende. Hvis jeg lukker øjnene for det som slutningen lægger op til, kunne jeg måske forledes til at give filmen fem stjerner. Og da jeg vælger netop at lukke øjnene for dette ¼ uheldige sekund, ender jeg, efter mange overvejelser, på netop de fem stjerner … for første gang i år! Ja, jeg ved det godt, jeg må være gået amok eller noget, men en gang skal jo være den første ;)

blog.nilsbuch.dk

Julius

Fra instruktør Jim Halpert kommer en thriller, der er så afhængig af lydsporet, at publikum endelig tier stille. Oplev døde børn, døve børn, sjove uhyrer, søm, dårligt planlagte graviditeter og masser af jumpscares i John Krasinskis hamrende originale thriller.

Først og fremmest er A Quiet Place et passende synonym for biografsalen, for det er meget sjældent, jeg har siddet i en biograf, hvor alle var så stille som de var. Karakterernes frygt for at lave larm var delt af publikum, og det gav en vidunderligt anspændt film.

I A Quiet Place følger vi en familie på fem, der efter en uspecificeret begivenhed skal lave i stilhed. De er nødt til dette fordi der er dødsensfarlige og meget hårdføre væsner, der kun reagerer på lyd - de er blinde - men dermed reagerer på den mindste lyd. Dette resulterer i at familien konstant må kommunikere gennem tegnsprog, liste rundt på bare fødder og i det hele taget tilpasse sig så stille en tilværelse som muligt.

Præmisset er utroligt godt sat op, og filmens ultraminimalistiske lydspor og billedsætning skaber en langtrukken og næsten ulidelig spænding til tider. Hver evig eneste uventet lyd sætter alt på spidsen, og konsekvenserne af uagtsom lyd sættes op for starten, så der er ingen tvivl om hvad der er på spil.

Ægteparret John Krasinski og Emily Blunt er begge fremragende, og dette gælder overraskende nok også deres børn, som hver især har deres eget at slås med, og det er for det meste ganske velskildret. Desværre går det lidt i stå i filmens midte, hvor der skabes en del unødigt drama, der ikke rigtigt fører til noget af stor konsekvens.

Så skal der også snakkes om jumpscares, hvilket er blevet til det element, jeg afskyr mest ved moderne horrorfilm. Hver evig lille forstyrrelse skal understreges med trommer og strygere på lydsiden, og med en film der ellers har så fænomenalt lyddesign som A Quiet Place har, er det en pokkers skam, at den ofrer spænding til fordel for forskrækkelser.

Til trods for et par billige tricks hist og her er A Quiet Place en uhyre godt sammensat thriller, der har seeren på kanten af sædet mere end mange andre film, undertegnede kan huske. Den kan bestemt anbefales.

Lars Holmuser/812292

Simpel, men effektiv præmis. Det er befriende at se en film, der ikke vælter sig rundt i vanlig Hollywood-larm; filmen beviser at stilheden kan være ret så intens, og lydbilledet udforskes på en kreativ måde ...

KØLuser/1356556

God thriller :-)

Henrikuser/272274

merklig film

k45p

10/10

Nicolaj Strand

Jeg mindes ikke at have haft en lignende biografoplevelse. Det er anstrengende for kroppen, men så vild en oplevelse! :O :)

9/10

DJT

er trailer til den nu, og den ser fed ud!

https://www.youtube.com/watch?v=p9wE8dyzEJE

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.