Cookie- og Privatlivspolitik
Indiana Jones 5 bliver Harrison Fords sidste

Indiana Jones 5 bliver Harrison Fords sidste

Den nye Indy kan blive en kvinde

Stem op!
32
Stem ned!
0
(reset)

For nyligt kunne vi berette, at optagelserne til Indiana Jones 5 med 76-årige Harrison Ford starter til april næste år. Nu bekræfter instruktør Steven Spielberg, at det bliver Fords sidste film i rollen som den eventyrlystne arkæolog.

Men det betyder ikke, at den elskede Indy går på pension. Spielberg udtaler nemlig til The Sun:

- Det her vil være Harrison Fords sidste Indiana Jones-film, det er jeg ret sikker på, men det [franchisen] vil helt sikkert fortsætte efter det.

Det er dog ikke sikkert, at figuren vil forblive den samme, instruktøren afviser nemlig ikke, at en kvinde kan overtage titelrollen:

- Vi bliver nødt til at ændre navnet fra Jones til Joan. Og det ville der ikke være noget i vejen for.

Den evigt aktive Spielberg er lige nu aktuel med hele to film i de danske biografer, nemlig det biografiske drama The Post og sci-fi-filmen Ready Player One.

Men til næste år står den altså på optagelser til det femte kapitel i Indiana Jones-sagaen.

Indiana Jones 5 får dansk premiere den 8. juli 2020.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Joe

Glemmer de ikke Lara Croft? Er hun ikke en slags kvindelig Indiana Jones?

At lave kendte karakterer om til det andet køn har bare ikke en god effekt. Lav noget nyt med en stærk hovedrolle, det virker bedre.

Når Harrison Ford er gået på pension som Indy vil jeg hellere se en Indiana Jones film finde sted i hans yngre år. Ligesom der blev lavet en TV Serie om ham som barn. Det ville jeg hellere se.

CINEMANDRUP

At gense Ford i hans sidste film som Indy kan jeg kun være glad for og ser bestemt frem til - tænker det nok bliver meget historiedrevet i denne omgang uden de store actionsekvenser, når man tager skuespillerens alder i betragtning. Men så længe mystikken, originaliteten og eventyret er gennemtænkt, så er jeg altid klar.

Lad os så belyse elefanten i rummet: Indy skal selvfølgelig ikke være en kvinde. Det kan ikke lade sig gøre at overtage en rolle på den måde og så bare skifte køn undervejs fordi samfundet diktere/ønsker det for at ramme bredere på ligestillingsfronten og "tænke nyt". Jeg går fuldt ud ind for ligestilling, men dette handler om at overtage en rolle som fra starten af franchisen har haft en mand i hovedrollen. Jeg siger normalt: den bedste skurspiller til rollen - men det skal så også være en skurspiller som er tro mod den karakter som er skabt på forhånd og her ændrer man ikke bare køn undervejs.

Opfind en ny filmserie, hvor det fra start vil være en kvinde i hovedrollen for så er det tro mod karakteren. Du ser jo heller ikke mænd forlange at få en mandlig udgave af en film som f.eks. sex and the city - for det vil ikke give mening, idet karaktererne er skabt på forhånd.

men lur mig om ikke der kommer flere bud på forskellige francises hvor man forsøger at "tænke nyt" - der var også eksemplet med James Bond jo som Antaeus rigtigt skriver.

Mickey

Indy er gode film, men måske det bare var bedst at stoppe, for Harrison Ford er altså ved at være godt deroppe ad efterhånden.
Hvis de vælger at fortsætte franchisen derefter, så er det sgu næsten grinagtigt hvis Indy bliver en kvinde?! Lav noget originalt med en kvindelig hovedrolle istedet for!
Jeg kunne egentlig godt lide Shia LaBeouf i den fjerde film, og havde faktisk set frem til at Mutt Williams skulle være den nye Indiana Jones. Men okay, kan godt se at Shia og Spielberg ikke kan være de bedste venner længere :/

ALEX

Har jeg totalt sovet i timen? Er der sket noget mellem dem? :O

Julius

For et par år siden sagde LaBeouf bare noget i retningen af, at det at arbejde med Spielberg slet ikke var som han havde drømt om, da alting føltes så fabrikslavet og upersonligt. Og at Spielberg var mindre som en instruktør og mere som et helt firma.

Tænker nok ikke, vi får mange film med de to sammen igen. :)

EDIT: http://variety.com/2016/film/news/shia-labeouf-slams-steven-spielberg-12...

ALEX

ja det er nok ikke lige de bedste forudsætninger for et samarbejde ;)

Julius

Jones som mand eller kvinde er jeg i og for sig komplet ligeglad med. Jeg er dog træt af, at studierne (især Disney) er så uvillige til at give nye franchises en chance, men i stedet vælger at kapitalisere på folks nostalgi ved at (i nogle tilfælde bogstaveligt talt) genoplive franchises, så de kan tjene en hurtig mønt på en allerede eksisterende figur.

Tænk hvis man kunne skabe den 'næste' Indiana Jones eller James Bond-karakter? Er studierne overhovedet villige til at give den slags ting en chance længere? I stedet for at bringe de gamle klassikere til moderne fortolkninger skulle man måske i stedet forsøge at skabe noget nyt, der passer til den tid, vi lever i? I stedet for at forsøge at revitalisere noget fra en anden æra?

Den tætteste genre, der forsøger at skabe moderne 'ikoniske' popkulturfigurer er tegneseriefigurer i superheltefilm. Måske vi skulle prøve lidt hårdere?

Atrice

De ved godt at "Jones" er hans efternavn, ikke? Så hvorfor ændre navnet til Joan, hvis det skulle være en kvinde? Indiana hedder jo Henry Jones Jr. - så det er sådan set bare at ændre fornavnet ;)

... at jeg så ikke forstår hvorfor man vil fortsætte Indiana Jones (som i forvejen ikke behøver nogen forbedring, fordi de er perfekte som de er, de film) er noget andet...

Jacob

Jeg ved ikke med sikkerhed om det var meningen, at Mutt Williams skulle samle hat og pisk op efter farmand, men selvom idéen var god, så havde det næppe fungeret med Shia LaBeouf. Et reboot er nok det mest nærliggende, og Hollywood finder formentlig ikke Indy mere helligt, end alt det andet som de genstarter.

Antaeus

Selvfølgelig kan det ikke være en kvinde der spiller Indy, lige så lidt som hun kan spille James Bond, for det er en mand.

Så må de opfinde en ny filmserie og give en kvinde rollen, hvis det er det de ønsker.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Joachim

er den jo blevet flere gange. Så i 2021 var det nok planen, at den skulle være kommet i juli 2022.

1 uge siden
Nick

Hellere en god, kort historie, end en lang kedelig en...

1 uge siden
Torbenuser/874214
Torbenuser/874214

Jeg har ikke benyttet jeres app længe, men nu skulle den da hentes for at gøre bestillingen nemmere.

2 uger siden
Jesper

Jurassic world minion which I have been looking forward to I have really waited with excitement as something from the first jurassic park is a mega

2 uger siden
VIPER

Og hvad så, det er da 100% fløjtende fuldstændigt ligegyldigt hvornår artiklen er skrevet mand, præmiere datoen er stadig freakin' forkert mand!!!

2 uger siden