Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Black Panther

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående spændingsmættet stemning. Der er talrige actionfyldte scener med fald fra stor højde, biljagter, eksplosioner, kampe med de bare næver, stikvåben, skydevåben og kampe mellem rumfartøjer. I enkelte scener skydes ubevæbnede personer ned, lige som centrale personer i handlingen ses dø. Da kropsskaderne efter voldsomhederne imidlertid ikke er udpenslet, og da store dele af handlingen udspiller sig i et eventyrligt univers med science fiction-agtig teknologi, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
15.02.2018
| |
2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Black Panther
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Supreme 3D, Supreme 2D, Babybio 2D, Level 7 2D
|

Superheltefilmen 'Black Panther' er det seneste værk i Marvels store filmiske univers, der også tæller helte som Iron Man og Captain America.

Handlingen tager udgangspunkt i det isolerede og teknologisk fremskredne land, Wakanda, hvor kongen netop er omkommet i et terrorangreb. Prins T’Challa står klar til at tage over som ny regent, men modstandere står klar både internt i landet og udefra.

T’Challa, der er velsignet med overmenneskelig styrke, må som superhelten Black Panther slå sig sammen med en lille gruppe krigere og allierede i kampen mod en udspekuleret skurk.

'Black Panther' er baseret på tegneseriehelten af samme navn, og det er første gang i den nu 18 film lange serie produceret af Marvel, at en sort helt har hovedrollen.

Wakanda, det fiktive afrikanske land, giver filmen et eksotisk og anderledes præg end de foregående kapitler i det samlede univers, og selvom plottet følger i sporet på Captain America: Civil War, behøver man ikke at have set filmen fra 2016. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1840 votes)
5.2
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... det er rejsen til Wakanda, der er den store visuelle oplevelse i 'Black Panther'. Setdesigner Hanna Beachler har kælet for landets særlige blanding af farverig afrikansk håndværkstradition og hyperteknologi." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... samtlige roller [er] besat af den perfekt udvalgte skuespiller, der yder netop denne karakter fuld retfærdighed - Lupita Nyong'o og Forest Whitaker er i særklasse." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Black Panther' er en af de mest uhæmmede og utæmmede megaproduktioner fra Hollywood i meget lang tid." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Black Panther-figuren får [...] politisk kant og opfordrer således til selvrefleksion i forhold til ens eget verdenssyn – og dét har bredere global klangbund end filmens position i hjemlandet som filmisk racepolitisk milepæl." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "... et tomrum af sloganiserede replikker, der hverken formår at gøre karaktertegningen interessant eller plottet spændende." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
pain au chocolat

jeg synes den var nøjern

Antaeus

Man hører at det skulle være den bedste Marvel film og så får man det her serveret.

Først og fremmest er det en ufattelig underlig blanding af teknologi og traditionelle afrikanske stammer og primitivitet. De aner simpelt hen ikke hvor de skal stå.

Historien er ikke særlig godt skrevet, hænger ikke så godt sammen og er ret triviel. Starten og især slutningen er ret svag og kampene til sidst er nærmest uinteressante. Den midterste del af filmen var til gengæld ganske interessant og underholdende og gør at den trods alt er værd at se.

jesperuser/365431

En rigtig god Marvel historie.
God handling, fede effekter og ellers alt hvad der bør være i en Marvelfilm

Anna

Filmen... elskede den. Husk at få det hele med :-)

Christian Soelberg

En af de bedste film jeg længe har set!

Maleneuser/551430

Fantastisk film og soundtrack!

Mikkel Baagøe

Kom bare med 2'eren, men jeg skal i hvert fald ikke se den.
Imponerende dårligt skuespil. På ingen måde "Oscar-materiale", hvilket en såkaldt actionfilm da heller ikke behøver at være, for at underholde, men underholdningen i denne film var ikke god...

Marc

Jeg havde ikke de store forventninger. Så jeg må sige, at jeg blev overrasket! En af de bedste Marvel film in my opinion

Heidi

Så fik jeg endelig slæbt mig selv i biografen for at se Black Panther og hold da op. Sikke en fed oplevelse, også selvom jeg måtte 'nøjes' med 2D versionen. Jeg kan ikke andet end at sige, wow!

Visuelt en meget smuk film med en rigtig god og sammenhængende historie med en god pointe, gode skuespillere hele vejen igennem (stort kudos herfra til Andy Serkis for en helt forrygende Ulysses Klaue, han må have hygget sig big time med at spille Klaue igen) og meget vigtigt, kvinder i store, centrale og vigtige roller filmen igennem. Det holder!

Jeg sad flere gange under filmen og trak på smilebåndet over hvor meget jeg blev mindet om 'Løvernes Konge'. Det gør mig absolut ikke noget, for det er min yndlings tegnefilm fra Disneys bagkatalog.

Jeg glæder mig rigtig meget til at se hvor stor en rolle Black Panther og Wakanda kommer til at spille fra nu af i MCU og ja, jeg glæder mig endnu mere nu til AIW her senere på måneden. Bring it on :)

Julius

Efter 17 film med hvide mænd i hovedrollen bevæger Marvel sig ud på farligt territorium med deres første hovedsageligt sort castede film. Oplev fed musik, ufærdige computereffekter, spændende skurke, relevante problemstillinger og distraherende accenter i Ryan Cooglers oprigtigt forfriskende take på den efterhånden betonindfattede Marvel-formular.

I Black Panther fortsætter hændelserne umiddelbart efter Captain America: Civil War, og prins T'Challa skal kåres som konge af det afrikanske land Wakanda efter farens død. Wakanda har på grund af et særligt metal den mest avancerede teknologi i verden, men formår at holde det skjult for hele verden.

Ind i billedet kommer en hævngerrig skurk spillet af Michael B. Jordan, som er opsat på at Wakanda bør dele sin superteknologi med andre svagt stillede afrikanske lande, så deres folk kan undslippe fattigdom og undertrykkelse.

Black Panther er en interessant størrelse, for den har nogle oprigtigt interessante og samfundsrelevante temaer, men som film har den nogle problemer. Først og fremmest er den første time utrolig sløv, og der går lang tid før vi får skurken Killmonger for alvor ind i billedet og det er her, filmen går fra at være middelmådig til decideret fremragende.

Killmonger er Marvels hidtil bedste skurk, og det er han fordi han i korte træk har fuldkommen ret i sine synspunkter. Fraregnet et par psykopatiske tendenser kunne man helt bestemt se hans side af sagen, og det var et forfriskende pust i de ellers dødsyge skurke, Marvel har budt på.

Så snart hans karakter kommer i fokus, bliver filmen meget mere interessant, for karakteren T'Challa er dybest set ikke særligt spændende. Desværre fastholdes dette fokus ikke, og filmens tredje akt ender i samme territorie som alle andre film i genren med et kæmpe slagsmål, hvor man ikke aner, hvem der slås med hvem og hvorfor.

I store træk er Black Panther som film dog meget velfungerende, og instruktør og manuskriptforfatter Ryan Coogler forstår, at der skulle noget andet til Marvel-filmene gennem Black Panther, og med et virkelig spændende Star Wars-lignende samfund ser man nogle forfriskende anderledes og farverige billeder, og sammensat med ganske udmærkede actionscener og et fedt score er det en meget underholdende affære.

Det er dog ikke alt sammen positivt, for filmen er alt for lang, og især i starten går der næsten en time før plottet reelt begynder, og karaktererne i filmen er ikke interessante nok til at retfærdiggøre et så sløvt fortælletempo i starten. Der er også en del effekter i filmen, der næsten ser ufærdige ud, hvilket er lidt overraskende, men der var næsten nogle Justice League-lignende skud i filmen. Uacceptabelt.

Overordnet set er det dog meget forfriskende at Marvel endelig bestemmer sig for at bevæge sig i andre retninger, når det kommer til locations og skuespillere, og jeg håber virkelig de fortsætter trenden.

Af den konsekvent faldende standard for superheltefilm er Black Panther behageligt sammenhængende og et oprigtigt frisk skud på stammen. Den kan varmt anbefales, også hvis man næsten har glemt alt, der er sket i universet frem til filmen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.