Cookie- og Privatlivspolitik

Call Me By Your Name

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en varm og rolig grundstemning. Der er en række scener med seksuelt indhold. I flere scener dyrker hovedkarakteren sex med en pige, der viser bare bryster. I andre scener har han sex med en mand, der bl.a. involverer optakt til oralsex. Der er endvidere et par onani-scener. Sex-scenerne er imidlertid ikke eksplicitte og de seksuelle handlinger indgår i kærlige forhold. Endvidere skildrer filmen en hjertevarm familierelation og fortælletempoet er langsomt og roligt. Derfor vurderes filmen kun at kunne virke grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.02.2018
| |
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Call Me By Your Name
|
Versioner: se alle
2D, Film, tapas & cocktail, Babybio, Seniorbio, Særvisning
|

Det romantiske drama 'Call Me by Your Name' følger den 17-årige Elio i 1983, og henover sommerferien skal farens praktikant, Oliver, bo hos familien i Norditalien.

Elio og Oliver udvikler et forhold til hinanden, og det bliver ikke kun en uforglemmelig tid, men en sommer i det smukke italienske landskab, der vil ændre deres liv for altid.

'Call Me by Your Name' er baseret på romanen af Andre Aciman, og den kritikerroste film har allerede vundet flere statuetter til prisuddelinger og fik tre Golden Globe-nomineringer. Filmens allerede store succes vækker mindelser om hypen omkring Brokeback Mountain, der også handlede om to mænd, der får knyttet et uventet og livslangt bånd imellem sig.

Rollelisten består bl.a. af Armie Hammer, som tidligere har medvirket i David Finchers The Social Network, hvor han spiller begge Winklevoss-tvillinger. 

Overfor Hammer står det unge talent, Timothée Chalamet, der ses i sin store gennembrudsrolle, som har medført både en Oscar- og en Golden Globe-nominering. Skuespilleren medvirker også i det anmelderroste ungdomsdrama Lady Bird. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (684 votes)
5.2
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Call Me By Your Name' tilhører helt og holdent det nye kæmpetalent Timothée Chalamet ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Guadagninos smukke billeder, langsomme tempo og skuespillernes fantastiske præstationer får én til helt at mærke intimiteten mellem de to forelskede i den sveddryppende, lumrevarme italienske sommer." (Michael Lind)

 • Jyllands-Posten

  "Kvaliteten ved 'Call Me By You Name' er den flydende, elegante, men også på grænsen til det kælent dasende udvikling af forelskelsen mellem den 17-årige dreng Elio og den 24-årige Oliver." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "At 'Call Me By Your Name' er endt blandt de ni oscarnominerede, lignede umiddelbart årets største overraskelse. Efter at have set filmen er jeg slet ikke i tvivl om, at den hører hjemme der." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Man kan have modstand på film, som andre knuselsker og hyper ihærdigt. Men denne hér lever op til ry." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Alexander

Virkelig smuk film og et fantastisk soundtrack. Giver en lyst til at tage på ferie i Italien igen

mrmichaelchristiansen

Smuk, flot, rørende og genial!

sanne

Fantastisk film om kærlighed, den skal ses igen

Kasper

Kærligheden skinner igennem hele filmen - rigtig god, hvis man er til en smuk lovestory

Mille

Kan kun anbefales - en film i særklasse...

Julius

Fra Luca Guadagnino kommer et kærlighedsdrama baseret på bogen af samme navn. Oplev ung kærlighed, masser af tårer, ferskner, digitalt fjernede ædlere dele, fantastisk skuespil og italienske drømmevillaer i sidste års formentlig dejligste film.

I Call My By Your Name følger vi den 17-årige Elio, suverænt spillet af den unge Timothée Chalamet, som med sin familie ofte rejser til det nordlige Italien, da hans far arbejder som arkæolog i området. Da faren får besøg af den yngre Oliver for at assistere ham, falder Elio pladask for ham. Men hvordan skal han tackle disse nye og ukendte følelser? Er det forbudt? Er der noget galt med ham? Det er rigtigt mange ubehagelige tanker for et i forvejen meget overbebyrdet teenagesind,

Call Me By Your Name er et ærligt billede af, hvor forblændet man kan blive af kærligheden. Armie Hammers Oliver er altid vinklet lidt nedefra og perfekt belyst, så han næsten optræder som et monument af det traditionelle billede af maskulinitet, og da vi ser filmen gennem Elios øjne, giver det selvfølgelig mening. Oliver er perfekt i alle henseender, og man forstår straks hans umiddelbare betagelse og i sidste ende hans forelskelse.

Skildringen af den italienske landsby og landskab er i det hele taget så malerisk, at der trækkes rigtigt mange paralleller til film som Room With a View og Cinema Paradiso. Det er selvsagt en rigtig god ting. Man formår over filmens relativt korte spilletid at i sandhed leve sig ind i verden, Guadagnino portrætterer. Det er alt fra morgenkvidrende fugle til fluer i den varme have til den smukke gamle landsby, vi besøger et par gange.

Et romantisk drama lever på to hovedområder; Manuskript og skuespil. Manusforfatter og nu ældste Oscar-vinder nogensinde James Ivory lejer med ordene i en så poetisk facon, at man helt glemmer at der er tale om skuespillere, der læser replikker om, men i stedet bliver fuldkommen opslugt i hændelserne. De to hovedroller spilles ligeledes fantastisk, men showstealeren er helt klart Chamalet, som helt sikkert har en stor karriere foran sig. Michael Stuhlbarg har også nogle stærke scener, som ender med at være blandt filmens højdepunkter.

I det hele taget er Call Me By Your Name meget svær ikke at blive opslugt af. De skønne billeder, de fremragende skuespillere og en udfordrende historie løfter alt til noget helt specielt, og særligt Guadagninos instruktion skal nævnes. Det er svært at kalde den decideret fantastisk, for den er så minimalistisk at alting føles så naturligt, og der kommer ind underlig følelse af spontanitet og nærhed som rigtigt mange perfektionistiske instruktører aldrig ville kunne opnå.

Skøn film, som jeg kun kan anbefale.

Daniel

Denne film er fantastisk og kan kun anbefales!

Lise

Jeg er næsten tabt for ord. Denne film ramte mig og jeg er i et virvar af følelser og dertil et tomrum - for hvad nu? Jeg vil se den igen. Og igen. Se den for første gang igen.
Jeg har læst bogen og denne ramte mig endnu mere. Men hvor er filmen dog smukt skildret af bogen. Wauw. Et mesterværk!

Morten

Virkelig skøn film! Om end til den semi-kedelige

Melissa Amalie

En kærlighedshistorie der flytter niveauet, for hvor godt man kan lave dem. Hammer og Chalamet yder deres ypperligste med deres præstationer, som virker mere livlige end noget andet skuespil set på film. Der vil især være noget galt med Academy award showet på søndag, hvis Call me by your name ikke vender hjem med mindst 1 guldmand.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.