Den 12. mand

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående desperat stemning. Der er talrige realistiske beskrivelser af krigshandlinger og megen angstfuld venten på fjenden. Mange scener indeholder vold: Tilfangetagne tæskes, skydes umiddelbart eller henrettes. Der er meget detaljerede billeder af en person der dør, negle der går løs, sorte legemsdele angrebet af koldbrand, en person der skærer i sig selv under store smerter og tortur med nåle under negle. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne skræmme børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
22.03.2018
Originaltitel: 
Den 12. mann
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
Billetter
4.7
3.3
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (60 votes)

Resumé

Filmen 'Den 12. mand' centreres omkring Jan Baalsruds flugt fra nazisterne under Anden Verdenskrig. 

Troms 1943. Tolv sabotører på en fiskekutter overraskes af tyske soldater. 11 mand bliver tortureret og dræbt, og kun den 12. undslipper.

Skudsåret i foden, gennemblødt og med hundrede meters forspring flygter Jan Baalsrud ud i den nådesløse, nordnorske vinter med Gestapo i hælene.

'Den 12. mand' er baseret på virkelige hændelser om den norske modstandskæmper, der må gå grueligt meget igennem, men som med stålsat vilje ser de umulige odds i øjnene.

Instruktøren står tidligere bag flere amerikanske spillefilm som The Karate Kid, og irske Jonathan Rhys-Meyers er på rollelisten, bl.a. sammen med norske Thomas Gullestad.

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "Det bombastiske score - der i subtilitet næsten leder tankerne hen på en norsk sportskommentator - gør [...] intet godt for oplevelsen, det gør de bjergtagende norske landskaber og Geir Hartly Andreassens smukke billeder til gengæld." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... filmen [er] åndeløst spændende og eksekveret med stor professionalisme. Baalsruds mange mareridtsagtige drømme og hallucinationer er surrealistisk betagende ..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... stilen inspireret af 'The Revenant' [og] effektivt eksekveret af Zwart, selv om filmen bliver for lang." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Den 12. mand' bærer ikke nyt stof til bordet, men det kan være godt at genopfriske det gamle." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Marcus

En udemærket film. Særligt hvis man er til krigsfilm.
Den ikke for sarte sjæle! Men virker meget autentisk.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Ghita

Dette er en gribende film om menneskets overlevelsesinstinker under 2. verdenskrig, hvor både de mest vulgære og medmenneskelige sider af de medvirkende vises frem uden filter. Filmen er så flot filmet og jeg sad fremme i stolen fra start til slut og blev både underholdt, skræmt og gennemstrømmet af empati for det store sammenhold der er for at hjælpe Jan gennem Norge. Den skal ses.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Peter

Jævn film der byder på nogenlunde underholdning, uden dog at være i nærheden af de bedste film om 2. verdenskrig.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Michael

Egentlig en film jeg ikke gad at se... Men er glad for jeg gjorde... Flot og rørende film og utrolig det er virkelig begivenheder

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Lisbeth K.

DEN 12 MAND.. WAAUU‼️.. Den er IKKE for sarte sjæle.. OMG.. Den er virkelig barsk.. En film der er lavet over den virkelig hændelse om de 12 mand der skulle til Norge på sabotage opgave hvor den 12 mand kun overlever.

Og så går jagten fra en meget vedholden tysk general ellers bare igang.. Nogle virkelig flotte billeder af den norske natur.. Det handler bla. om det håb den 12 mand giver det norske folk, det lys han tænder i alle, samtidig er den meget meget barsk som igen krig nu engang er.

Men 2 timer er forlang tid til den historie, efter min mening.. Den kunne godt have været en halv time korter.. Den er nogen steder trukket forlangt ud.. Så den får 4⭐️.. Her fra..

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Jesper

Hvis du syntes The Revenant er god, så glæd dig til denne. Den er så virkeligheds tro. og ikke mindst medrivende. den er absolut i top 10 over alle film. Shit en på opleveren jeg fik. SE DEN.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Ellen-Karin

Må slå et slag for denne film. Den barske vinternatur i Nordnorge. Musikken. Det pittoreske. Folk der viser de kan kan stå sammen. Viljen til at ændre og gøre noget så freden bringes frem i verden - ukuelig - emotionel på den ene eller anden måde. Derfor får den 6 stjerner af mig.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Fotograf Aalborg

Jeg glæder mig rigtig meget til at se den her i Aalborg http://www.mortenhh.dk

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Annie Schou Lockenwitz

Vi sad klæbet til stolen - den er spændende og samtidig totalt rørende p.g.a. af hvad den 12. mand lider for at overleve og hvad andre gør for at hjælpe ham.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
ole

Filmen, har jeg netop set... Filmen er en fantasisk film MEN den minder i tro kopi i sin handling, of opsætning og historie MEGET om den OGSÅ VIRKELIGE HÆNDELSE nemlig filmen : so weit die füße tragen eller på Engelsk , As far as my feets will carry me fra 2001, SE DENNE FILM OG KOM SÅ MED JERES BUD PÅ OM DEN 12 MAND IKKE ER EN NOGET TRO KOPI ...BLOT ER DET EN MODSTANDS MAND I DEN 12 MAND OG I DENNE HER EN TYSK SOLDAT , MEN BEGGE SAMME SKÆBNE , DEN ENE FORFULGT AF TYSKERNE , MENS DENNE HER BLIVER HAN FORFULGT AF RUSSERNE ...MEN ELLERS ER DER IKKE DE HELT STORE FORSKELLE ....
Initial release: December 27, 2001 (Germany)
Director: Hardy Martins
Music composed by: Eduard Artemyev
Adapted from: As Far as My Feet Will Carry Me
Story by: Josef Martin Bauer
HER KAN I LÆSE OM FILMENS VIRKELIGE PERSONER https://en.wikipedia.org/wiki/As_Far_as_My_Feet_Will_Carry_Me

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter