Cookie- og Privatlivspolitik

Wind River

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en tung og alvorsfuld grundstemning, og hovedpersonerne er gennemgående triste og tyngede af sorg. I flere scener ser man nærbilleder af lig, og i enkelte blodige scener ses mennesker som dræbes på brutal vis. I én scene ser man en stor rovfugl, som sidder og spiser af en nøgenmenneskekrop, og i en anden ubehagelig scene forulempes og voldtages en ung kvinde af flere berusede og brutale mænd. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
04.01.2018
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Wind River
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Thrilleren 'Wind River' følger den erfarne vildtjæger Cory, der er ekspert i at opspore faretruende dyr i de gamle indianerreservater.

En dag finder han en ung kvindes lig i den snedækkede vildmark. Dødsfaldet efterforskes som et mord, men der er ikke meget hjælp at hente fra de offentlige myndigheder, som kun sender den nyuddannede FBI-agent Jane Banner.

Fortidens skygger præger Cory, der kaster sig personligt ind i sagen, og sammen med Banner forsøger han at løse det mystiske mord.

'Wind River' er instrueret og forfattet af skribenten bag Sicario og den Oscar-nominerede Hell or High Water. Denne gang blander han hårdkogt thriller-stemning med en samfundsbevidst vinkel om de indfødte amerikaneres plads i det moderne samfund. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (248 votes)
4.8
4.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Hvor 'Hell or High Water' var en god film, er 'Wind River' forrygende, og dens sympati for indianerne og indignation over, hvordan de hvide har behandlet dem, mærkes." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "... [Jeremy Renner] portrætterer Cory med en imponerende blanding af ungdom og alderdom, følsomhed og hårdhed og ikke mindst indsigt og et nådesløst overlevelsesinstinkt." (Henning Høeg)

 • Filmland P1

  "... fornemmelsen af en stor tragedie midt i det moderne USA, er meget meget svær at få ud af kroppen igen." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... Sheridan cementerer med den stærke og velgennemførte skildring sin position som en af tidens mest relevante og vigtige samfundskronikører i amerikansk film." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Det er [...] som instruktør, at [Taylor Sheridan] lykkes mest i sin vinterfilm, hvor atmosfæren i billedernes skæbnetunge skønhed er en ren nydelse i mol." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'Wind River' er en eksemplarisk udstedskrimi, som giver publikum fornemmelsen af et sted, nogle mennesker og deres vilkår. Den vil ikke mere, og det er alt nok." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En rigtig god film på mange måder.
Jeremy Renner spiller synes jeg sin bedste rolle siden The Town. Virkelig en god karakter han har i filmen.

Dog må jeg lige nævne Elizabeth Olsen, jeg synes hun er en spænende skuespiller men er meget i tvivl med hende i sådan en rolle, det virker som om at hun ikke passer ind til rolle.
Men ellers en rigtig god film med masser af spænding og overraskelser, og ikke mindst skal skal Instruktør Taylor Sheridan have masser af ros for at bare blive ved med at lave nogle fede film.

Wayne

Stemningsmættet thriller, som kaster uhyggelige skygger til en ubehagelig fortid som ikke er så meget fortid som man skulle tro.

Indianerne er, ifølge filmen, stadig en underkuet kultur som ikke regnes som hvides ligeværdige - blandt nogle.

Det hvide landskab er fantastisk som baggrund for vold og hævn.

S. Rico

Taylor Sheridan kan noget med at skrive manuskripter, der både indeholder vigtige budskaber om det amerikanske samfund, og som samtidig giver film, der er super seværdige på den gode gammeldags underholdende facon. Først Hell or High Water og nu Wind River.

På overfladen skiller Wind River sig ikke ud. Det er et "typisk" krimidrama, hvor der skal opklares et mord på en ung kvinde, der i starten af filmen bliver fundet død i ødemarken. Wind River skiller sig til gengæld ud med sit skarpe samfundsportræt af et udkants-USA beboet af native-americans og borebisser. Den er ikke helt så skarp og overraskende som Hell or High Water. Men den er yderst seværdig. 4½ stjerner.

Michael

Dette var en ret god film, men skuespillet var nu ikke helt i top.. ellers var jeg godt underholdt

Jakob P.

Wind River får 4 stjerner af Anmelderen ****

Jeg anede ikke hvad jeg gik ind til, for at være ærlig. Det var en af de ture i biografen, hvor jeg ikke havde nogen bestemt film i tankerne men hvor jeg bare tog af sted, fordi jeg havde lyst til en tur i biffen. Jeg havde godt nok hørt fra min storebror, at denne film skulle være god, men i min optik er den meget mere end det. Jeg synes helt sikkert at denne film både er barsk og rå! Den er bestemt uegnet for børn, og den kom bestemt bag på en garvet biografgænger som mig. Men når det så er sagt, så var jeg både overrasket og underholdt, da jeg gik ud af biografsalen.

Den erfarne storvildtjæger Cory jager alt hvad han kan, han hjælper de lokale indfødte i indianerreservaterne hvor han desuden selv bor, og han er ekspert i at opspore de vilde dyr. En dag finder han liget af en ung kvinde, en kvinde som han personligt kender, og sagen bliver efterforsket som et mord. Dette bliver meldt videre til FBI af det lokale politi, som godt kunne bruge lidt hjælp i efterforskningen. Men FBI sender kun en nyuddannet FBI-agent ved navn Jane Banner. Sammen med Jane prøver Cory at finde ud af, hvad der er sket med den unge kvinde, og hvorfor hun er død i den ekstreme kulde i Wyoming.

Den her film er for vild! Den kom virkelig bag på mig, med dens barske handling og rå historie. Skuespillet var rigtig godt, både Jeremy Renner og Elisabeth Olsen leverede et rigtig godt og stilsikkert stykke arbejde i denne thriller, som dybest set handler om nordamerikanske kvinder og disses forsvinden. Det er en barsk historie som Taylor Sheridan har instrueret, og man bliver suget ind i filmens rå univers, indtil man er fuldstændig opslugt. Actionscenerne er de eneste som foregår i et lidt up-beat tempo, og disse er primært skuddueller, så det er hurtigt overstået. Der er selvfølgelig også et par ture på snescootere, som foregår i et rimeligt hurtigt tempo, men ellers ligger det primære tempo i filmen i den lave ende i Wyomings ødemark. Rytmen er rigtig god, det er velbalanceret skift mellem hver enkelt scene, og man kan roligt følge med i filmen uden på noget tidspunkt at tabe tråden.

Patrickuser/688719

God film, der er meget spændende....

Men den slutning,,,,,, Ødelægger alt.

Astruduser/671196

B-film. Renner er ok men Elizabeth Olsen er decideret pinlig, med udslået hår i hård frost. BOMB.

mortenuser/632459

Utrolig flot og barsk film, man kan mærke kulden igennem lærdet. Ikke for små børn men værd at se for alle andre

Karoline

Vild thriller. Interessen fanges og fastholdes fra studiernes logo dukker op, til filmens rulletekster dukker op.

Mick

En spændende og medrivende film. Den skal lige igang, men så skal jeg love for at den bliver spændende. En lille smule skræmmende, at den er bygget på virkelige begivenheder.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.