Cookie- og Privatlivspolitik
Guide: Kommende Stephen King-film

Guide: Kommende Stephen King-film

Hele 23 filmatiseringer af gysets mester kan være på vej!

Stem op!
31
Stem ned!
0
(reset)

En ny Stephen King-gyser kan i disse dage opleves i de danske biografer med den nye Pet Sematary, og i den anledning bringer vi her en guide til at alle de film, vi kan glæde os til at se, som er baseret på forfatterens film.

Find billetter til 'Pet Sematary' her:

En række King-filmatiseringer er i støbenskeen, og vi har her samlet et overblik over de kommende års Stephen King-film - fra de helt sikre til dem, vi kun tør håbe på.

Denne guide blev første gang publiceret i marts 2018, men er opdateret i april 2019.

It - 2017 (© Warner Bros.)

It: Chapter Two
Stephen Kings mastodontroman var på forhånd tiltænkt i to dele. I filmens verden kan alt som bekendt ske, men efter første del af klovnegysets store succes har Warner Bros. bekræftet, at ’It: Chapter Two’ lander i biograferne den 5. september 2019.

Instruktør Andy Muschietti og Pennywise i skikkelse af svenske Bill Skarsgård vender begge tilbage, mens et nyt hold skuespillere er hyret ind til at spille de voksne-udgaver af børnene fra den første film 27 år senere. På rollelisten er bl.a. Jessica Chastain og James McAvoy - se dem alle her.

Ifølge de første udtalelser, så venter der en stor finale, således har skuespillerinde Chastain udtalte, at 'It 2' vil indeholde filmhistoriens mest blodige scene.

'It: Chapter Two' får dansk premiere d. 5 septamber 2019 

The Shining - 1980 (©Warner Bros.)

Doctor Sleep
En efterfølger til Stephen Kings populære ’The Shining’ baseret på forfatterens egen roman ‘Doctor Sleep’ fra 2013 er i støbeskeen.

King forventes selv at fungere som executive producer på projektet, hvilket måske kan betyde, at filmen vil lægge afstand til Stanley Kubricks 1980-mesterværk, som King er berygtet for ikke at kunne lide.

Mike Flanagan, der i 2017 stod bag den solide King-filmatisering Geralds farlige leg og i 2018 havde stor succes med Netflix' gyser-serie 'The Hauting of Hill House', skal både instruerer og skriver manuskriptet, der følger den voksne Danny, der knytter sig til en 12-årige pige med psykiske kræfter.

Hovedrollen som den voksne Danny skal varetages af Ewan McGregor, mens Rebecca Ferguson og Jacob Tremblay også er at finde på rollelisten.

'Doctor Sleep' får dansk biografpremiere den 7. november.

Firestarter - 1984 (©Universal Pictures)

Firestarter
Blumhouse Productions, selskabet bag bl.a. Insidious og den Oscar-vindende Get Out, har sikret sig rettighederne til Kings roman ’Firestarter’, som blev filmatiseret i 1984 med Drew Barrymore i hovedrollen, der omhandler en pyro-kinetisk pige, som militæret vil have fingre i.

Senest forlyder det, at Golden Globe-vinderen Fatih Akin skal instruere filmen, baseret på et manuskript af The Revenant og Overlord-forfatter Mark L. Smith.

Filmen har endnu ingen premieredato.

The Boogeyman
Manuskript-duoen bag den skræmmende A Quiet Place er hyret til at give deres bud på horror-forfatterens novelle fra 1973 'The Boogeyman' - der skal omsættes til det store lærred for første gang.

Historien udspiller sig hos en psykiater, hvor en patient fortæller historien om, hvordan hans tre børn er døde under mystiske omstændigheder - og det sidste ord inden deres død var "Boogeyman".

Filmen produceres af folkene bag 'Stranger Things', men har ingen premieredato.

Tommyknockers
Den H.P. Lovecraft-inspirerede sci-fi-roman 'Tommyknockers' fra 1987 følger omstændighederne efter, at et nyligt fundet rumskib i en lille skovby i Maine begynder at frigive en mystisk gas, der påvirker lokalbefolkningen. På trods af at bogen er knapt så kendt eller rost som andre af tingene fra Kings forfatterskab, så er den stadig en af hans bedst sælgende bøger i sin originale udgivelse.

Bag den kommende filmproduktion står to rutinerede herre i gyserverdenen, nemlig The Conjuring-instruktør James Wan og It-producer 
Roy Lee, der i samarbejde med Larry Sanitsky, der stod bag den populære tv-adopation af romanen i 1993, skal lave den.

I april 2018 vandt Universal en stor budkrig om distributionsrettighederne til filmen, siden er intet nyt dog kommet ud om projektet.


'Salem's Lot' - 1979 (© Warner Bros. Television)

Salem's Lot
Stephen Kings vampyrroman er blevet filmatiseret hele to gange før, først i 1979 af Tobe Hooper og senere i 2004. Men nu får blodsugerne en ny overhaling til det store lærred i det altså 2. King-projekt med James Wan som producer - og igen i samarbejde med It-produceren Roy Lee.

Gary Dauberman, der mesterligt forfattede den seneste udgave af 'It' samt gyserne Annabelle, Annabelle 2: Skabelsen og The Nun, står til at skulle skrive manuskriptet.

Salem's Lot har endnu ingen premieredato.

The Talisman
Kings fællesprojekt med horror-forfatteren Peter Straub ved navn ’The Talisman’ fra 1984, som beretter om en drengs rejse gennem en alternativ udgave af USA for at redde sin mor og finde en magtfuld krystal.

Steven Spielberg sikrede sig rettighederne til bogen allerede inden den blev udgivet, og i tre årtier har han kæmpet for at få den filmatiseret. Spielberg, Katheleen Kennedy og Frank Marshall (Back to the Future, Raiders of the Lost Ark) står som producere på projektet.

Men de seneste år har der været fremskred i processen. En flænge i himlen-instruktør og kæmpe King-fan Josh Boone har skrevet manuskriptet sammen med Ehrern Kruger, der seneste har forfattet den nye Dumbo samt Ghost in the Shell, flere Transformers-film og det amerikanske The Ring-film. Mens Mike Barker instruerer.

’The Talisman’ har ingen premieredato.

Hearts
Den britiske instruktør Johannes Roberts og hans faste skrivemakker Ernest Riera er gået sammen om at filmatisere novellen ’Hearts in Atlantis’. Parret har tidligere stået bag effektive horrorfilm som ’The Other Side of the Door’, ’47 Meters Down’ og senest The Strangers: Prey at Night.

Filmen, der får titlen ’Hearts’, er et coming-of-age drama, der følger en gruppe college-drenge og deres overgang til voksenlivet.

Det er ikke et remake af Stephen King-filmatiseringen af samme navn med Anthony Hopkins fra 2001, men en anden fortælling fra samme novellesamlingen med titlen ’Hearts in Atlantis’.

Projektet er stadig under udvikling.

The Overlook Hotel fra 'The Shining' (© Warner Bros.)

The Overlook Hotel
’The Shining’ står som en af Kings største værker, ikke mindst på grund af Stanley Kubricks King-forhadte filmatisering fra 1980. Mens forfatteren selv arbejder på en filmatisering af efterfølgeren ’Doctor Sleep’, så har The Walking Dead-showrunner Glen Mazzara skrevet et manuskript til prequel baseret på Kings univers.

Filmen kommer dog ikke til at følge nogle af de kendte personer fra romanen, men bliver beskrevet som sin egen selvstændige fortælling.

One Hour Photo-instruktør Mark Romanek forventes at stå bag kameraet, der stadig er under udvikling.

From a Buick 8
En filmatisering af Kings bestseller fra 2002 om en overnaturlig bil (lidt i stil med forfatterens forrige bog/film Christine) skal vare tages af gyser-instruktør William Brent Bell. Projektet blev offentliggjort i 2018.

Bell skal både skrive og instruere filmen. Han var senest aktuel i de danske biografer med gyseren The Boy, som han også har lavet den kommende efterfølger til Brahms: The Boy II.

'From a Buick 8' har ingen premieredato.

Suffer the little Children
Et af de første projekter, som blev offentliggjort i kølvandet på 'It's store succes, var en filmatisering af King-novellen ’Suffer little Children’ med horror-instruktør Sean Carter og 300-producer Craig Flores ved roret.

Historien stammer fra bogen ’Nightmares & Dreamscapres’ fra 1993 og følger en fraskilt skolelærerinde, der begynder at opdage nogle overnaturlige træk hos børnene som hun underviser, der efterfølges af en række mystiske dødsfald i byen.

’Suffer the little Children’ har ingen premieredato, men er under udvikling.

Cujo - 1983 (© Sunn Classic Pictures)

Cujo
Fortællingen om den rabies-ramte hund ser ud til at få sig et twist i en kommende genfortolkning af romanen fra 1981, som blev filmatiseret i 1983.

Veteran producer-instruktør Lang Elliot, især kendt for Lou Ferrigno-filmene ’Gate' I & II, står bag den nye fortælling om dræberhunden med titlen ’C.U.J.O. – Canine Unit Joint Operations’, hvilket altså tyder på at militæret skal indblandes.

Den nye titel faldt ikke i god jord hos flere fans, og siden hyringen af skuespilleren DJ Perry har der været stille omkring projektet.

The Gingerbread Girl
Kings roman fra 2007 om en pige, der finder et lig, mens hun er ude på en løbetur og derfor ender i en helvedes situation. I spidsen for filmatiseringen står den rutinerede Craig R. Baxley, der bl.a. har lavet 80'er og 90'er actionfilm som 'Action Jackson', 'Stone Cold' og 'Dark Angel'.

Han har tidligere stået bag mini-serierne 'Storm of the Centurr' og 'Rose Red' også baseret på Kings materiale.

'The Gingerbread Girl' har i et længere stykke tid stået som en pre-produktions, derfor kendes status for projektet ikke pt.

The Stand
Den 1.000-siders lange post-apokalyptiske ’The Stand’ opfattes som en af Stephen Kings hovedværker, og der har i flere år været snak om en ny filmatisering efter 90'er miniserien.

Både Ben Affleck og Harry Potter-instruktør David Yates har været nævnt som kandidater til at stå bag, hvad der planlægges til at blive en større franchise.

I 2014 blev Josh Boone i midlertidigt udnævnt til manden, der skulle før det ambitiøse projekt ud i livet. I 2016 udtalte producer Roy Lee dog, at filmatiseringen var sat på standby, da man endnu ikke var sikker på udformningen - skulle man holde sig til én film eller flere. Men Boone havde allerede skrevet flere udkast.

I 2016 mistede Warner Bros. rettighederne bogen, som nu er tilbage hos CBS, der i 1994 lavede den første filmatisering af 'The Stand' med Mick Garris som instruktør.

I januar 2019 blev det så offentliggjort, at CBS All Access har givet grønt lys til en ny serie baseret på 'The Stand' med Josh Boone i spidsen.

Stephen King

Lisey’s Story
Josh Boone, instruktøren bag den populære En flænge i himlen, er involveret i intet mindre fire Stephen King-filmatisering. Det skyldes ikke kun Boones stigende popularitet i Hollywood (Boones har også lavet The New Mutants), men også at den 38-årige filmmand er inkarneret King-fan.

Romanen ’Lisey’s Story’ følger enken til en verdenskendt romanforfatter, der bliver forfulgt af en stalker. Bogen er delvist baseret på Kings egen nærdødsoplevelse, og forfatteren har selv kaldt den sin personlig favorithistorie blandt sine egne værker.

Der har dog været stille omkring ’Lisey’s Story’ siden slutningen af 2013, og senest har King selv udtrykt ønske om, at bogen skulle blive en tv-serie, hvilket kunne tyde på, at dette projekt var skrinlagt, især nu hvor Boone endelig har startet produktionen af 'The Stand'.

I april 2019 kom det frem, at bogen nu ser ud til at blive en tv-serie med Julianne Moore i hovedrollen, hvor King selv vil skrive manuskriptet til de 8 afsnit med J.J. Abrams som producer. 

Revival
Et andet King-Boone projekt er en filmatisering af 2014-bestselleren ’Revival’ om en præst, hvis tro udfordres, da han mister sin familie og begynder at eksperimentere med elektriske strømninger.

Samuel L. Jackson har været rygtet til hovedrollen, men intet er blevet bekræftet, og Boone har tidligere udtalt, at Russell Crowe er tilknyttet projektet i en eller anden grad.

’Revival’ har ingen premieredato.


James Franco i Stephen King-serien '11.22.63' (© Warner Bros. Television)

Drunken Firework
Novellen ‘Drunken Fireworks’ omhandler en mekaniker og en pensioneret gangsterboss dyster i en årlig Fourth of July fyrværkeri-konkurrence.

Tidligere har James Franco været tilknyttet projektet både som hovedrolle og producer. Han ser dog ud til at have forladt filmen, der lige nu står til at have en række producere tilknyttet, bl.a. Vince Jolivette, der producerede The Disaster Artist.

Ingen premieredato er endnu offentliggjort.

The Jaunt
Brad Pitts produktionsselskab Plan B har sikret sig fortrinsretten til Kings novelle ’The Jaunt’ om teleportation rejse.

Tilbage i 2015 var søskendeparret instruktør Andy og producer Barbara Muschietti tilknyttet, men efter deres gigantsucces med netop Kings It er det usikkert, hvor projektet er strandet.

The Breathing Method
I 2012 kom det frem, at holdet bag den populære gyser Sinister skulle adoptere Stephen King-novellen ’The Breathing Method’, om en særlig fødselsteknik i 1930’erne, til det store lærred.

Sidenhen er der gået stampe i projektet, og instruktør Scott Derrickson har kastet sig over flere andre projekter bl.a. superheltefilmen Doctor Strange.

Senest har producer Jason Blum meldt ud, at projektet lige nu kan være på vej til at blive en tv-serie i stedet.

The Ten O’Clock People
Child’s Play-instruktør Tom Holland (nej, ikke den nye Spider-Man-skuespiller) har i flere år arbejdet på en filmatisering af novellen ’The Ten O’Clock People’ om en mand, der, som en sideeffekt af sin rygning, pludselig kan se en alternativ virkelighed, hvor autoriteter er monstre.

I første omgang var Justin Long og Rachel Nichols udset til hovedrollerne. Disse er dog blevet overtaget af Jay Baruchel og Julie Browen, mens King-veteranen Kathy Bates og King selv er rygtet til at optræde i mindre roller.

Filmen har været undervejs siden 2011, men den har, modsat andre King-adoptioner, formået at holde dampen oppe. Håbet er således ikke ude for endnu en King-film af Tom Holland, der tidligere har filmatiseret ’Thinner’ og serien ’The Langoliers’.

I 2019 ser projektet dog ud til at være strandet, og Tom Holland ser ud til at have forladt filmen.

Duma Key
Tom Holland ser dog stadig ud til at være tilknyttet en filmatisering af Kings roman 'Duma Key' fra 2008 om en fantomsmerte-ramt, enarmet kunstner, der maler en serie foruroligende billeder, der er mere end bare pynt.

The Long Walk
En af de mest spændende projekter på listen er ’The Long Walk’, der er sat i et dystopisk USA, hvor nazisterne vandt Anden Verdenskrig, og man hvert år afholder en grusom gå-konkurrence.

Det mest interessant er faktisk, at det er Frank Darabont, som har sikret sig rettighederne til romanen fra 1979. Darabont har tidligere stået bag nogle af de allerbedste King-filmatisering med En verden udenfor, Den grønne mil  og The Mist.

Filmskaberen har siddet på rettighederne i over 10 år, men har udtalt, at en eller anden dag skal det nok lykkes at få lavet filmen.

'Children of the corn' - 1984 (©New World Pictures)

Children of the Corn
Stephen Kings novelle blev første gang filmatiseret i 1984 og har sidenhen fået otte efterfølgere, hvoraf den nyeste fik premiere i 2018 – ’Children of the Corn: Runaway’.

Men det har ikke stoppet snakken om et remake af den originale historie. Vi fik en tv-udgave i 2009, men helt tilbage i 2007 var Saw-veteranen Darren Lynn Bousman påtale til at instruere en udgave af fortællingen om en kult af børn, der tilbeder korn, baseret på The Blacklist-skaber Jon Bokenkamp manuskript.

Med over 10 år på bagen ser den udgave ikke ud til at bære frugt, men det betyder ikke, at Hollywood lader ideen ligge.

Joyland
Tate Taylor havde stor succes med sin filmatisering af Kathryn Stocketts The Help, som han sikrede sig rettighederne til, før bogens udgivelse. Taylor forsøgte samme manøvre med Kings ’Joyland’ i 2013. Desværre udeblev romanens succes, og en eventuel filmatisering er derfor trukket i langdrag.

Historien om en forlystelsespark i North Carolina i 1973, hvor en karnevalsarbejder bliver indblandet i et brutalt, legendarisk mord, ser ud til at være endt i skuffen. Taylor har således seneste stået bag en anden bogfilmatisering, nemlig af den populære roman Kvinden i Toget.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Joe

Er stor fan af Stephen King's bøger! Glæder mig især til en The Stand filmatisering!

DJN

Suffer the Little Children, ikke Suffer For the Children :D

Daniel Hartvig Nielsen

Tak for rettelsen :).

/Hartvig, kino.dk

DJN

Nu står der Suffer FOR the Little Children :D Der er intet "for" :D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lars Jørgensen

Et alternativ kunne også være Rebecca Ferguson (Mission Impossible - Rogue Nation)

6 timer siden
Rasmus/Musen

Premieredatoen for Toy Story 4 i Danmark er ikke D. 21. Juni. Det er først D. 29.

12 timer siden
jørgenuser/73519
jørgenuser/73519

Igen en film der ikke bliver vist i danmark

16 timer siden
VIPER

Glæder mig til at se filmen - skal nok blive underholdende.
Men!

18 timer siden
Jacob

Jeg er lidt spændt på hvor mange skurke der vil være med, for udover Catwoman og The Penguin, så rygtes at flere også vil dukke op.

1 dag siden

Aktive debatter