Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Så længe jeg lever

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en varm grundstemning med en række triste og dramatiske elementer. I flere scener ses en fordrukken og forsumpet hovedkarakter, heftige skænderier mellem forskellige karakterer og personer i affekt. I flere scener ses ægteparret i voldsomme verbale og fysiske skænderier, og hovedkarakteren ses ofte liggende i stærkt beruset tilstand. I en scene ses en dreng, der presses til at indtage spiritus. I en anden scene ses en mand, der masturberer og personer, der har sex i baggrunden. I en tredje scene danser en stærkt påvirket ung pige nøgen og let blodig rundt om et stort bål. De tragiske og dramatiske scener suppleres imidlertid også af forsonende situationer, rolige passager af et varmt og muntert familieliv og succesfulde koncerter. Filmen vurderes derfor kun at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse

Se mere på medierådet.dk
08.03.2018
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Så længe jeg lever
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Supreme, Babybio, 2D Supreme, Babybio - da. undertekster, Seniorbio
|

Filmen 'Så længe jeg lever ' er en biografisk fortælling om den danske musiker John Mogensen, der blev national folkeeje i 1970'erne. 

Historien følger Mogensen fra hans barndom over det første gennembrud med kvartetten Four Jacks til den hårde rejse mod toppen af de danske hitlister som soloartist. På sidelinjen står hustruen Ruth, og deres tumultariske ægteskab er sangerens eneste holdepunkt i en musiktilværelse, der domineres af lidenskab, angst og alkohol.

Instruktør og manuskriptforfatter Ole Bornedal går i sit portræt helt tæt på den lidende kunstner, der kæmper en indvendig og opslidende kamp mod sine egne dæmoner - hans perfektionistiske krav og søgen efter det fuldkommende. 

'Så længe jeg lever' er dog også en humoristisk skildring af Danmark i 70'ere, hvor flere af datidens store personligheder som Otto Brandenburg, Johnny Reimer og politikeren Erhard Jakobsen portrætteres. 

Hovedrollen spilles af Rasmus Bjerg, der har indspillet flere af John Mogensens gamle klassikere som 'Der er noget galt i Danmark' og 'Fut i fejemøget' og tog hele 12 kilo på til rollen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (988 votes)
5
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "’Så længe jeg lever’ er hans [Ole Bornedals] bedste film til dato. [...] Når Bornedal lykkes med 'Så længe jeg lever', skyldes det langt, langt hen ad vejen Rasmus Bjerg, der er sublim som Mogensen." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Instruktør Ole Bornedal har lavet en film om kærlighed. Kærligheden til musik, kærligheden til folket til den populære sanger og ikke mindst kærligheden mellem John og hans livs kærlighed, Ruth. Og Rasmus Bjerg er fantastisk og troværdig i rollen - han ER John Mogensen." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Tidsbilledet sidder også lige i skabet uden at være demonstrativt, men det er som sagt først og fremmest for Bjergs skyld, at man skal indløse billet." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "En film om John Mogensen må nødvendigvis også være en film om musik, og også her lykkes det forbilledligt for Bornedal at integrere sangene som en naturlig del af filmen som helhed i stedet for blot at soundtracke den på slagermanér. Ikke siden ”Nattevagten” (1994) har Bornedal været så gennemført på det store lærred." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Med en strålende Rasmus Bjerg til at give skikkelsen et ordentligt læs kød og blod får Bornedal skabt en John Mogensen, der lever, ånder, hærger og helt regulært interesserer." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen når sine mål ved aldrig at tøve. Formatet er majestætisk, som motivet fortjener. Rasmus Bjerg ligner John Mogensen fysisk. Man tror derfor også på sind og gestik. Det er et meget smukt synsbedrag." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jeanette

Denne her film er altså bare virkelig god. Kan kun anbefales!

Kathe

Utrolig film, dog efterlod den mig lidt forvirret
Hvorfor blev han ved med at falde tilbage til sang til markeder osv ?.
Men Rasmus B er helt utrolig

Helle

Flot præstation af Rasmus Bjerg.
Syntes filmen var lidt rodet i opsætning, havde nok forventet mere med de flotte anmeldelser.
Rasmus Bjerg spillede rollen fantastisk og levede sig virkelig ind i rollen, jeg manglede bare lidt mere af historien om John Mogensen

Gordon Trieruser/264717

Selv om jeg aldrig har været til John Mogensens sange, så har de altid været svære at komme udenom. Og med filmen her får du en fantatisk indsigt i det menneske, som var så hård ved sig selv. Flotte skuespiller-præstationer.

Helle Grith

Jeg er begejstret! Rasmus Bjerg ikke bare spiller - han ER John Mogensen i denne film! Han er på samme niveau som "Søs og Kirsten" når vi snakker helt enestående evne til at leve sig ind i en skildring af en personlighed! Samtidig får man et dejligt gensyn (- og for yngre generationer) et fantastisk indblik i noget af det fineste musik i dans musikhistorie!!!
En extra finesse er Bornedals evne til at vise "det lille barn" som lever i os alle ude på sidelinjen.
Filmen skal selvfølgelig stå i min reol`s samling af fantastiske film når den udkommer på DVD/Blueray.
Hvis Rasmus Bjerg ikke får en pris for denne rolle er der "Noget galt i Danmark...." ;-)

Peter

Gik skuffet hjem over selve filmen. Havde håbet på Bornedal ville holde sig historiske fakta, i stedet for , at gøre (store) dele af filmen til opdigtet fiktion.
De 2 stjerner går ene og alene til Rasmus Bjerg for en fremragende præstation.

Jakob P.

Så Længe Jeg Lever får 4 stjerner af Anmelderen ****

En gang i mellem går jeg ind og ser en dansk film, hvis min nysgerrighed er vakt og er stor nok, og det var den i dette tilfælde med portrættet af den folkekære musiker John Mogensen. Jeg kan selv huske nogle af hans sange, som blev spillet på min fars stereoanlæg, da jeg selv var dreng. Men jeg nåede dog ikke selv at opleve ham mens han var i live, John Mogensen døde jo i 1977, og jeg er født i 1979. Så Længe Jeg Lever er en biografisk skildring af John Mogensens liv og succes som musiker, som menneske og som soloartist. Meget fængende, meget rørende og en meget stærk fortælling. Jeg synes Ole Bornedal har gjort det godt, og formår at fortælle historien om John Mogensen med respekt for personen og mennesket bag navnet, og jeg blev både overrasket og revet med af den stærke præstation begået af hovedrolleindehaveren Rasmus Bjerg.

Så Længe Jeg Lever er en biografisk film, som handler om musikeren og soloartisten John Mogensen, som havde stor succes i 1970'erne, og som lavede flere forskellige store hits som Så Længe Jeg Lever, Fut I Fejemøget, og Der Er Noget I Galt I Danmark. Filmen viser hovedpersonens forsøg på at balancere hans ægteskab med hans kone Ruth, og hans datter Minna og musikken og hans karriere. Det er ikke altid lige let, og ægteskabet med Ruth viser sig da også at være en anelse turbulent. Men et ægteskab er det da trods alt, et ægteskab som John holder fast i, trods hans mange koncerter og hans liv som succesfuld musiker og soloartist. Filmen viser også tydeligt Johns store hang til alkohol, både på scenen og uden for scenen, som desværre formodentlig medvirkede til hans alt for tidlige død i 1977.

Man må sige at Rasmus Bjerg leverer en sikker og stærk præstation i filmen Så Længe Jeg Lever, han både spiller og ligner John Mogensen med stor lidenskab og indlevelse. Også rollerne som Johns kone Ruth og datteren Minna er stærk besatte, og rollerne bliver spillet professionelt og stilsikkert. Historien er relevant og spændende, og handlingen er fængende, man bliver hurtigt suget ind i filmens univers. Tempoet er lavt, og man bliver ført stille og roligt rundt i filmen af hovedkarakteren, tempoet passer utrolig godt til filmens genre. Rytmen er god og jordnær, og den sikrer et godt og et konstant flow i filmen, som gør at man ikke bliver træt undervejs. Filmen er god og relevant, og både instrueret godt og spillet godt.

https://www.youtube.com/watch?v=B_uCKaouZg4

JB69user/72434

Ja min overskrift skal bare hedde Rasmus Bjerg. Fantastisk præstation af ham og iøvrigt også de andre. Og en rigtig god film som jeg tror giver et rigtig godtbilled af John Mogensen.

Lillauser/480255

Fantastisk skuespil en super fin film der har formået at finde en følsomhed der virker ægte og ærlig og uden at dømme. Vi var med dig "John" hvert minut af filmen.

Mikael

En enestående præstation af bjerget. Han vinder priser for en sjælden præstation. Han ER virkelig John. Dette er en klassisk beretning om kærlighed. Samtidig minder denne film os om hvor vigtig det er at rumme originalerne i et samfund hvor alt snart skal være perfekt. Derfor er det en vigtig film. Lad os nu skide på regler og jantelov en gang imellem. Tak til Rasmus Bjerg.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter