Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Så længe jeg lever

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en varm grundstemning med en række triste og dramatiske elementer. I flere scener ses en fordrukken og forsumpet hovedkarakter, heftige skænderier mellem forskellige karakterer og personer i affekt. I flere scener ses ægteparret i voldsomme verbale og fysiske skænderier, og hovedkarakteren ses ofte liggende i stærkt beruset tilstand. I en scene ses en dreng, der presses til at indtage spiritus. I en anden scene ses en mand, der masturberer og personer, der har sex i baggrunden. I en tredje scene danser en stærkt påvirket ung pige nøgen og let blodig rundt om et stort bål. De tragiske og dramatiske scener suppleres imidlertid også af forsonende situationer, rolige passager af et varmt og muntert familieliv og succesfulde koncerter. Filmen vurderes derfor kun at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse

Se mere på medierådet.dk
08.03.2018
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Så længe jeg lever
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Supreme, Babybio, 2D Supreme, Babybio - da. undertekster, Seniorbio
|

Filmen 'Så længe jeg lever ' er en biografisk fortælling om den danske musiker John Mogensen, der blev national folkeeje i 1970'erne. 

Historien følger Mogensen fra hans barndom over det første gennembrud med kvartetten Four Jacks til den hårde rejse mod toppen af de danske hitlister som soloartist. På sidelinjen står hustruen Ruth, og deres tumultariske ægteskab er sangerens eneste holdepunkt i en musiktilværelse, der domineres af lidenskab, angst og alkohol.

Instruktør og manuskriptforfatter Ole Bornedal går i sit portræt helt tæt på den lidende kunstner, der kæmper en indvendig og opslidende kamp mod sine egne dæmoner - hans perfektionistiske krav og søgen efter det fuldkommende. 

'Så længe jeg lever' er dog også en humoristisk skildring af Danmark i 70'ere, hvor flere af datidens store personligheder som Otto Brandenburg, Johnny Reimer og politikeren Erhard Jakobsen portrætteres. 

Hovedrollen spilles af Rasmus Bjerg, der har indspillet flere af John Mogensens gamle klassikere som 'Der er noget galt i Danmark' og 'Fut i fejemøget' og tog hele 12 kilo på til rollen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (988 votes)
5
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "’Så længe jeg lever’ er hans [Ole Bornedals] bedste film til dato. [...] Når Bornedal lykkes med 'Så længe jeg lever', skyldes det langt, langt hen ad vejen Rasmus Bjerg, der er sublim som Mogensen." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Instruktør Ole Bornedal har lavet en film om kærlighed. Kærligheden til musik, kærligheden til folket til den populære sanger og ikke mindst kærligheden mellem John og hans livs kærlighed, Ruth. Og Rasmus Bjerg er fantastisk og troværdig i rollen - han ER John Mogensen." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Tidsbilledet sidder også lige i skabet uden at være demonstrativt, men det er som sagt først og fremmest for Bjergs skyld, at man skal indløse billet." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "En film om John Mogensen må nødvendigvis også være en film om musik, og også her lykkes det forbilledligt for Bornedal at integrere sangene som en naturlig del af filmen som helhed i stedet for blot at soundtracke den på slagermanér. Ikke siden ”Nattevagten” (1994) har Bornedal været så gennemført på det store lærred." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Med en strålende Rasmus Bjerg til at give skikkelsen et ordentligt læs kød og blod får Bornedal skabt en John Mogensen, der lever, ånder, hærger og helt regulært interesserer." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen når sine mål ved aldrig at tøve. Formatet er majestætisk, som motivet fortjener. Rasmus Bjerg ligner John Mogensen fysisk. Man tror derfor også på sind og gestik. Det er et meget smukt synsbedrag." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Danny

Jeg synes det var en rigtig god film og kan godt lide Rasmus Bjergs optræden.

Mini Van

Super god film

aliceuser/28923

Fantastik skuespilpræstation

klaus

Rasmus Bjerg er uden tvivl billetprisen værd. Han er fantastisk i rollen. Ole Bornedals sædvanlige behov for at være voldsom ses også i denne film. Det virker unødvendigt fordi historien er voldsom nok i sig selv. Men resultatet er stadig en okay god film med en fantastisk Rasmus Bjerg.

Morten

Har man set de (få gode) klip der florere på Facebook, ja så har man sådan set de få lyspunkter der er i filmen. Utroligt hvordan Ole Bornedals personlige projekt igen skal ødelægge et stykke dansk kulturhistorie

Annemette

Der synes ikke at have været nogen kunsterisk ambition med John Mogensen-filmen. Man føler, at man sidder læser Familiejournalens ugentlige artikkel om 'den lykkelige krypling', hvor vi skal gyse over skæbnens grusomhed, men ssmtidigt trøstes med at livets også har lyse sider.

Anneuser/296241

Trist Liv og helt igennem glimrende skuespil, jeg var fanget og så blev der ovenikøbet gjort noget ud af at ære John Mogensen, vi fik tilbud af en Grøn Tuborg og filmen begyndte med en fælles sang MEN desværre skal de fleste jyder ha mere end EN ØL for at synge med ;) pragtfuld skuespil og virkelig fængende

Tinauser/429898

Så god film og så flot præsentation af Rasmus bjerg .

Tenna

Filmen er god på flere fronter...
Rasmus Bjerg lever fuldt ud op til de officiele kritikeres dom... Han er fantastisk - han er John Mogensen...
Vel skrevet, velspillet.... elsker filmen og ved at det ikke er sidste gang jeg ser den.....

jeanette

Årets film... Elsker den :) Tak til Rasmus Bjerg

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter