Cookie- og Privatlivspolitik

Gold

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo og indeholder kun enkelte voldsomme scener. I en scene går en hovedfigur i kådhed ind i et bur til en truende tiger. I en anden scene trues en hovedfigur til at springe i døden fra stor højde. Da volden og døden ikke er vist udpenslet, og da filmen hovedsageligt er roligt fortalt, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
23.02.2017
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gold
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

I filmen 'Gold' forfølger Kenny Wells den amerikanske drøm, og han bliver ved trods det ene nederlag efter det andet.

Ingen tror på hans evner. Heller ikke da han sælger sine sidste ejendele (eller rettere sin kærestes) for at rejse ind i Borneos dybeste jungle for at finde guld.

Wells slår sig sammen med geologen Mike Acosta, og det bliver et møde med den barske natur, New Yorks pengemænd, sammensværgelser og deres egen tvivl. Da de endelig gør historiens største guldfund, er eventyret først lige begyndt.

Guldgraverfilm er en genre for sig (fra The Treasure of the Sierra Madre til den tyske western Guld), men det seneste skud på stammen er en moderne fortælling, som også fokuserer på eftervirkningerne af enorm og pludselig opstået rigdom.

'Gold' er instrueret af Stephen Gaghan, der vandt en Oscar for manuskriptet til Traffic.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (69 votes)
4.2
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "De mange fine intentioner i 'Gold' samler sig ikke til en særlig god film." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Filmens grundtone er god, og i begyndelsen har man fornemmelsen af, at man skal se et lille mesterværk. Men [...] 'Gold' lander aldrig som den storfilm, der var lagt op til." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "'Gold' er måske ikke nogen egentlig dårlig film. Den er blot langtfra så god, som den selv tror, den er." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "I 'Gold' er spillet på det jævne. Som Acosta er Edgar Ramirez næsten anonym, mens den ellers udmærkede Matthew McConaughey [...] ikke formår at skabe hverken sympati eller forståelse ..." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... en film, der aldrig helt smitter os til guldfeberhøjder til trods for en energisk og i sig selv imponerende hovedrollepræstation." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Matthew McConaughey gør sjældent noget halvt, og heller ikke denne gang hvor han spiller fidusmager på jagt efter en god historie som kan give den helt store gevinst. Målet helliger i den grad midlet.

S. Rico

Det er ikke just et mesterværk, men der er i hvert fald tale om en fantastisk historie. Matthew McConaughey er over det hele med hans småtykke, halvskaldede og storsvedende eventyrer Kenny Wells. Det er skuespil med store armbevægelser, og det er faktisk temmelig underholdende, selv om det er alt for meget af det gode. Hertil kommer et super fedt soundtrack, der sammen med den vilde historie og McConaughey's overdrevne spil gør filmen til en god og sjov oplevelse.

Wayne

Efter en helt genial periode fra 2011, med næsten udelukkende pragtpræstationer - så han igen truffet en række tvivlsomme valg. Ærgerligt.

Henriette69

du set den Wayne???

Wayne

Men anmelderne er ikke begejstrede. Han skulle dog spille godt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.