Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

The Post

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående spændingsmættet stemning primært udfoldet i indholdet af dialogen og anspændte ansigtsudtryk. Der er imidlertid en skildring af Vietnam-krigen i filmens start, som viser granatnedslag, mange skud, soldater der falder, billeder af sårede soldater som slæbes bort og døde, der ligger i ligposer. Da det voldsomme imidlertid er kortvarigt og ses på nogen afstand, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
05.04.2018
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Post
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'The Post' er en autentisk beretning om 'The Pentagon Papers' og pressens vigtige rolle i det politiske landskab.

Dramaet tager fat i en betændt sag fra 1971, hvor en række kompromitterende dokumenter bliver offentliggjort i The New York Times. Herefter griber The Washington Post bolden, men kommer til at stå over for benhård modstand fra Justitsministeriet, der ikke ønsker flere afsløringerom Vietnam-krigen.

Filmen følger bladets ejer og chefredaktør, der forsøger at gøre det rigtige - med de efterfølgende karrieremæssige og personlige konsekvenser.

'The Post' får biografpremiere i en tid, hvor den amerikanske præsident Donald Trump udfordrer pressens rolle med sine udtalelser om "fake news", og selvom der er mange nuancer i filmen, bl.a. i forhold til ansvaret over for de involverede parter i sagen, slår instruktøren Steven Spielbergs Oscar-nominerede fortælling et slag for ytringsfriheden.

Tom Hanks spiller chefredaktøren, og det er femte gang, at han medvirker i en Spielberg-film efter bl.a. Spionernes bro og Saving Private Ryan, mens Meryl Streep som avisens ejer for første gang kan ses i et værk af mesterinstruktøren. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (376 votes)
4.4
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... presset på medierne fra det politiske system er ikke blevet mindre. Derfor er 'The Post' en elegant og inspirerende film til tiden." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Det er første gang, Tom Hanks og Meryl Streep spiller sammen. Lad os håbe, at det ikke bliver sidste gang." (Henning Høeg)

 • Filmland P1

  "'The Post' er en monumental hyldest til den frie, uafhængige, kritiske presses funktion i det amerikanske samfund. Den er et forsvar for humanistiske grundprincipper. For kvinders ret i et moderne samfund." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en opbyggelig film, der har en uhyggelig relevans i det Trump-regerede USA, men som også har en tidløs aktualitet i sit fokus på den frie presse som tjener for folket, ikke for magthaverne." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Tom Hanks er bundsolid som den legendariske redaktør Ben Bradlee." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'The Post' er blevet en lidt for ulastelig fremstilling." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jakob P.

Ja, jeg var så heldig at være inde og se Oscarshowet 2018, og før showet startede skulle vi se en film, en forpremiere på en film som snart skulle have premiere. Denne film var intet mindre end The Post med Meryl Streep og Tom Hanks, et relevant og storslået drama med nogle erfarne og stærke skuespillere i hovedrollerne, og jeg var bestemt underholdt hele vejen igennem filmen. Det som så er mega interessant og relevant er, at filmen bygger på virkelige hændelser tilbage i 1971 med sagen om The Pentagon Papers, som kort sagt handlede om USA's indblanding i Vietnamkrigen, mega spændende og mega relevant. Det var spændende at få repeteret lidt historie, og få vist og fortalt hvilken prekær situation de store aviser The New York times og Washing Post stod i, og hvordan menneskerne bag disse aviser handlede og reagerede. Virkelig spændende.

Nogle yderst følsomme dokumenter fra en hemmeligstemplet rapport finder sin vej til New York Times, dokumenterne omhandler USA's indblanding i Vietnamkrigen og fremhæver nogle skyggesider og hemmelige informationer som hidtil har været utilgængelige for offentligheden. The Times tøver ikke med at offentliggøre informationerne og bringe nyhederne, og inden længe gør USA's Justitsministerium alt for at sørge for at The Times's offentliggørelse af yderligere informationer bremses, og det er her The Washington Post kommer ind i billedet. The Post får adgang til samme kilde som The Times havde adgang til, og menneskerne bag The Post beslutter at bringe afsløringerne om USA's rolle i Vietnamkrigen, og regeringens bevidste mørkelægning af yderst relevante og markante informationer i forbindelse med denne. Dette er bestemt en afsløring som kan få store konsekvenser.

For det første, så var indholdet af dette drama med Meryl Streep og Tom Hanks i hovedrollerne yderst spændende og relevant, og jeg elsker historier som bygger på faktiske hændelser, fortalt af dygtige mennesker og skuespillere, og det må man sige både instruktør Steven Spielberg og skuespillerne Tom Hanks og Meryl Streep er. Skuespillet er rigtig godt, og bliver leveret professionelt og stilsikkert. Man lægger ikke engang mærke til at det er roller som de spiller, de ER bare de personer som de spiller, og det er bare totalt lir og lækkert at se på. Historien er mega relevant og handlingen er både dragende og yderst spændende. Tempoet ligger i et mellemhøjt tempo, hvor der både er plads til tempo og til stille øjeblikke, hvor man lige får chancen for at følge med. Rytmen er perfekt, scenerne er både harmoneret og velbalanceret, og de forskellige skift mellem de forskellige scener bliver nærmest ikke bemærket. En virkelig god film, som bestemt kan anbefales.

The Post får 4 stjerner af Anmelderen ****

Markuser/566474

Gode skuespillere der fortæller en meget relevant og vigtig historie.... men det er uden tvivl en af de mest kedelige film jeg har set i år.

Isabella

Jeg er helt enig med både Thomas og Henriette. Jeg undre mig også over, hvorfor filmen først får premiere i Danmark efter Oscar showet, og så lang tid efter premieredatoerne i USA og andre lande i Europa (har netop besøg Skotland, hvor den havde været på programmet i et par uger).

Jeg er med på at det er de store Disney og Marvel film, som der tjenes flest penge på, men der bliver heller ikke givet mange chancer til de andre film (ikke engang med Hanks og Streeps). Og i misser alt den gratis reklame, som film får optil og omkring Oscar showet.

Især ærgerligt, når flere af de store biografer slår sig op på at de sender Oscar showet.

Henriette69

og sige at hvor er det super mega ærgerligt at vi først kan se The Post EFTER Oscar-uddelingen :(
Hvad er forklaringen på dette? Hvem bestemmer reelt hvornår en film skal have premiere herhjemme??
Der er så mange der går op i Oscar-uddelingen. Der bliver holdt store biografarrangement rundt omkring, så finder det underligt at man ikke prioritere at få vist de film der er normineret....

Thomas

Det er mega fedt, at vi først kan se den her film i Danmark EFTER oscar festen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.