Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Coco

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm og venlig grundstemning, men indeholder enkelte scener med let uhygge og mild dramatik. I én lettere uhyggelig scene skræmmes en hovedperson pludselig af genfærd og skeletter på en kirkegård, og store dele af fortællingen foregår efterfølgende i de dødes verden, hvor hovedpersonen må kæmpe for at vende tilbage til livet. Da fortællingen er varm, forløses positivt, og da filmen er animeret, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
08.02.2018
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Coco
|
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale (u/undertekster), 2D - eng. tale, 2D Supreme - dansk tale, Babybio 2D - dansk tale, Babybio 2D - engelsk tale
|
Billetter

Animationsfilmen 'Coco' er centreret omkring den mexicanske fejringsdag Día de Muertos, på dansk kendt som De Dødes Dag, hvor man hylder og mindes sine forfædre.

12-årige Miguel drømmer om at blive en berømt musiker som sit idol Ernesto de la Cruz, men familien har forbudt ham at spille musik og taget hans guitar. Så da han skal deltage i et lokalt talentshow, bliver han nødt til at finde en ny.

Eftersøgningen bringer ham til kirkegården, men et uheld sender drengen til de dødes verden, hvor et mysterie om hans eget ophav og familiehistorie venter.

'Coco' stiller skarpt på familien og de vigtige værdier, der skaber os, og helt i Pixars ånd kombineres den rørende fortælling med masser af humor, sang og musik. Selvom meget udspiller sig i de dødes rige med skeletter, er det hele skildret med masser af farver og ganske børnevenligt.

Filmen er instrueret af manden bag bl.a. Toy Story 3 og Find Nemo og vandt både en Oscar og en Golden Globe for Bedste animationsfilm. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (543 votes)
5.1
5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... et overdådigt, legesygt, boblende og forførende univers, med plads til både det platte grin og en sørgmodighed, der sætter sig i eftertanken." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Ikke alene er animationen så varm og magisk, at hjertet får et klem. 'Coco' er også fyldt med den slags sange, man ikke kan få ud af hovedet." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "'Coco' er en mesterlig film, hvor en overvældende smuk animation, storladne sange og optrin er fuldkommen overbevisende." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... upåklagelig state-of-the-art-billedkunst gør filmen om de døde til en fest for de levende fra 6 år op til tipoldemor Cocos alder." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Pixar har skabt stjernestunder som 'Toy Story', 'Monsters Inc.', 'Find Nemo', 'Ratatouille', 'Op!' og 'Inderst inde'. 'Coco' er på højde med de bedste." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tinauser/865799

Coco er en god fortælling og en god historie

Christian

Fantastisk introduktion til de dødes dag og mexikansk kultur.

Rasmus/Musen

Nej, jeg vil nemlig aldrig glemme denne film nr. 19 fra Pixar´s univers.

Så kunne man også få den film krydset af på listen over film, der skal ses.

Coco er en farvestrålende film fuld af magi og opfindsomhed(og måske går de lidt for meget over stregen, hvad handler liv og død). Men det er bestemt en smuk fortælling, som varmer hjertet op på en trist dag(eller hvad man nu end siger).

Båndet mellem vores hovedkarakter(Miguel) og den svindler til et skelet(Hector) er helt unikt for denne film. Kan et skelet mon egentlig have flere følelser end et menneske? Udover Hector har Miguel selvfølgelig også sin elskede familie derhjemme, som ønsker at Miguel skal lære at lave sko. Men nej, han vil da hellere være musiker, og giver ikke op så let igen. Sådan en drøm er da heller ikke til at slippe igen, og med en stor musiker som Ernesto de la Cruz til at følge, er det til at forstå sådan en drøm.

Men udover historie og drømme, så kan man ej forglemme musikken heller. Det er altid i de helt perfekte øjeblikke, når der er brug for det, at musikken spiller ind i billedet. Musik kan gøre en glad på en grå og trist dag, og det er det, som filmen prøver at fortælle os. Med sange som "Un poco loco" og "Remember me" er vi på rette sti ind imod den mexicanske kulturs fornøjelser.

Til sidst vil jeg bare lige nævne, at Pixar gør det endnu engang igen, hvad angår animationen. Selve dødsriget er i selv super farverigt(nærmest som et helt utopia i den anden verden). Man kan jo næsten kun håbe på, at livet efter døden vil komme til at være sådan, når man selv må sige farvel en dag. :-(

Budskabet for denne film, hvis jeg selv skal komme med et bud er: "Følg din drøm- men gå ikke alt for dyb ind i din drøm, for ellers kan du glemme de andre gode ting ved livet."

Ja, det er i hvert fald mange ting, som jeg aldrig vil glemme ved mit liv igen. Denne film er én af disse ting.

Muchas gracias, amigos!

jeanette

Hyggelig film virkelig god ...

Maria

Coco er bare en utrolig vellykket Pixarfilm og er klart sine priser værd til Oscarshowet!

Historien rammer de helt rette følelser og jeg var rørt til tårer mod slutningen. Den kan varmt anbefales herfra!

Daniel

Rigtig sød børnefilm :)

mussepigen31user/15991

❤❤❤❤❤❤

Rene

Efter at have Coco med alle ungerne, bliver jeg nødt til at udskifte min tidligere favorit "Up".

Coco har så meget at sige og gør det på en ikke "preachy måde"!

Must see for alle pixar fans!

maj-br

Skøn film, fin historie, og lidt kultur forklaring.
kan kun anbefales :-)

Jakob

Coco har alle følelserne i hvert øjeblik. Og med Disney´s fantastiske musik talenter bliver filmen mere og mere indlevende, for hver scene. Man kan sige at Disney Pixar har gjort det igen. Coco kan varmt anbefales ;-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.