Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Tilladt for børn over 11 år
Filmen veksler mellem en urovækkende, dramatisk og tragi-komisk stemning, og den har et gennemgående råt og vulgært sprogbrug. Der er flere scener med blodig vold, mennesker, der kommer alvorligt til skade og mennesker, der udviser truende adfærd. I en scene flygter en brændende person ud gennem en ildspåsat bygning. Senere ses hans slemt forbrændte ansigt. I en anden scene bliver en mand slået ned og kastet ud af et vindue. I en tredie scene skyder en mand sig selv, og en blodpøl ses ved hans hætteklædte hoved. I en fjerde scene hoster en mand blod op i ansigtet på hovedkarakteren og i en femte scene bliver en tandlæge udsat for let vold med et tandlægebor. Filmens tragi-komiske stemning og sorte humor skaber imidlertid en distance til volden, der heller ikke er udpenslet. De voldsomme scener forløses hurtigt og hovedkarakteren kommer ikke til skade. Filmen vurderes derfor kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
11.01.2018
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Komedie-dramaet 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' handler om den fandenivoldske Mildred Hayes, der efter flere måneder uden nyt om sin datters mord, selv tager sagen i egen hånd.

Hun presser politiet med en række reklamesøljer på vejen ind mod byen, hvor hun udpeger deres inkompetence i sagen.

Det skaber stor national opmærksomhed omkring Mildred, der både får det positive og negative at føle ved episoden, som skaber en større strid med de lokale håndhævere end hun havde regnet med.

'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' behandler en række forskellige tematikker omkring retfærdighed, racisme og kvindelig selvstændig, men skildret med en sort humoristisk undertone. Filmen modtog to Oscar-statuetter for Bedste kvindelige hovedrolle (McDormand) og Bedste mandlige birolle (Rockwell).

Instruktøren har tidligere stået bag de sorte komedier In Bruges og Seven Psychopaths. (copy: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1239 votes)
5.2
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en film, man både kan grine af, græde over og blive både forpustet og lidt klogere af." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "En betagende film med uforglemmelige præstationer, som jeg tror vil få mange nomineringer og klart er filmen, man skal overgå for at vinde Oscars i år." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  "McDonagh er tydeligvis et barn af Quentin Tarantino og hans postmoderne leg med genrekonventionerne [...]. Men her er mere på spil. Ikke bare nogle bedre figurer og nogle brillante genretwists, men også et samtidsportræt, der faktisk gør indtryk." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er Frances McDormand, der giver krop, intelligent syrlighed og skarp kant til figuren Mildred, og det gør hun fænomenalt." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Samspillet mellem McDormand og Harrelson er fremragende." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Frances McDormand skaber en tidløs karakter i rollen som den berøvede mor." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rene

Selvom filmen behandler et alvorligt emne, så formår den alene at få smilet frem på ens læber rigtig mange gange i løbet af filmen.

Annauser/53809

God historie med humoristiske undertoner og helt eminent skuespil. Det er måske ikke den mest medrivende historie, men den rammer altså alligevel én. Det kan vi takke skuespillerne for. Kan anbefales.

Jonas

Havde hørt rigtig godt om filmen inden jeg så den, og den levede helt sikkert op til mine forventninger. God underholdning og vil bestemt anbefale den!

Marta

McDormand, Rockwell, Harrelson er alle fantastiske. Det var også en glædelig gensyn med Lucas Hedges, som dog ikke havde så meget at spille denne gang.
Jeg kan godt lide, at historien på ingen måder er en klassisk Hollywood.

Teauser/842866

Virkelig underholdende, fantastisk skuespil af specielt den kvindelige hovedrolle. Rigtig morsom og så gør det jo ikke filmen dårligere, at det er en historie fra det virkelige liv.

Niels Wuser/673667

Skæv på alle måder! Veloplagt ping pong imellem alle skuespillerne!
Sort skæv humor der rammer lige hvor det skal, godt lille drama med sin egen lille skæve vinkel på tingene!

Carolineuser/132092

Super film

Mette

God film der bestemt er en oplevelse værd.

Bjarkiuser/81463

For så vidt angår følelsen i kroppen efter at have set filmen, kunne jeg lige så godt have set en 1½ lang parallelparkering. Jeg vidste sådan set godt hvordan den ville ende, og udfordringerne på vejen dertil var ret forudsigelige.

Jeg vil gerne nævne, at for de fleste skuespilleres vedkommende, så var performance i top - Der er dog en enkelt betjent der bliver overspillet så gevaldigt, at jeg er i tvivl om det er dårligt skuespil, elendig instruktion, eller en eller anden gemt genialitet.

Generelt er det den følelse jeg har af filmen. Tempoet er utrolig langsomt og handlingen forudsigelig og ligegyldig, men så kommer der tidspunkter hvor filmen tager en Tarantino-agtig drejning hvor man tænker.. "okay, hvad skete der lige dér?"

Men for mig mangler historien struktur eller formål. Er formålet at belære os om det amerikanske kornbeltes sexisme og racediskrimination? Så er filmen alt for overspillet, og pointen er så hårdt slået igennem i de første 5 minutter, at resten af filmen er ligegyldig - ikke tjek!
Har vi med en klassisk skønlitteraturopbygning at gøre, med en helt, en skurk og et klimatisk opgør i heltens favør? Ikke rigtigt - ikke tjek.
Er det et forsøg på at lave en skabe et kunstværk ud af en meget tynd historie? Måske.
Så hvis du gider at bruge det mentale krudt på at lede efter en underliggende meningsfyldt historie, og eller har den cinematologiske forståelse til at fange de måske subtile diamanter - så er det måske en film for dig. En som mig, der gerne vil have filmen fordret - not som much.

Når det er sagt, så har filmen noget underholdingsværdi alene i det ekseptionelle skuespil der bliver leveret, samt hovedrollens mange udfordringer og hendes ukuelige tilgang til dem er meget underholdende.

Lucidia

...Enig i dine synspunkter. Jeg er chokeret over hvor gode anmeldelser filmen har fået generelt...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.