Cookie- og Privatlivspolitik

Call Me By Your Name

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en varm og rolig grundstemning. Der er en række scener med seksuelt indhold. I flere scener dyrker hovedkarakteren sex med en pige, der viser bare bryster. I andre scener har han sex med en mand, der bl.a. involverer optakt til oralsex. Der er endvidere et par onani-scener. Sex-scenerne er imidlertid ikke eksplicitte og de seksuelle handlinger indgår i kærlige forhold. Endvidere skildrer filmen en hjertevarm familierelation og fortælletempoet er langsomt og roligt. Derfor vurderes filmen kun at kunne virke grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.02.2018
| |
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Call Me By Your Name
|
Versioner: se alle
2D, Film, tapas & cocktail, Babybio, Seniorbio, Særvisning
|

Det romantiske drama 'Call Me by Your Name' følger den 17-årige Elio i 1983, og henover sommerferien skal farens praktikant, Oliver, bo hos familien i Norditalien.

Elio og Oliver udvikler et forhold til hinanden, og det bliver ikke kun en uforglemmelig tid, men en sommer i det smukke italienske landskab, der vil ændre deres liv for altid.

'Call Me by Your Name' er baseret på romanen af Andre Aciman, og den kritikerroste film har allerede vundet flere statuetter til prisuddelinger og fik tre Golden Globe-nomineringer. Filmens allerede store succes vækker mindelser om hypen omkring Brokeback Mountain, der også handlede om to mænd, der får knyttet et uventet og livslangt bånd imellem sig.

Rollelisten består bl.a. af Armie Hammer, som tidligere har medvirket i David Finchers The Social Network, hvor han spiller begge Winklevoss-tvillinger. 

Overfor Hammer står det unge talent, Timothée Chalamet, der ses i sin store gennembrudsrolle, som har medført både en Oscar- og en Golden Globe-nominering. Skuespilleren medvirker også i det anmelderroste ungdomsdrama Lady Bird. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (632 votes)
5.2
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Call Me By Your Name' tilhører helt og holdent det nye kæmpetalent Timothée Chalamet ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Guadagninos smukke billeder, langsomme tempo og skuespillernes fantastiske præstationer får én til helt at mærke intimiteten mellem de to forelskede i den sveddryppende, lumrevarme italienske sommer." (Michael Lind)

 • Jyllands-Posten

  "Kvaliteten ved 'Call Me By You Name' er den flydende, elegante, men også på grænsen til det kælent dasende udvikling af forelskelsen mellem den 17-årige dreng Elio og den 24-årige Oliver." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "At 'Call Me By Your Name' er endt blandt de ni oscarnominerede, lignede umiddelbart årets største overraskelse. Efter at have set filmen er jeg slet ikke i tvivl om, at den hører hjemme der." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Man kan have modstand på film, som andre knuselsker og hyper ihærdigt. Men denne hér lever op til ry." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marta

Jeg elsker den film bl.a. pga den eminente og meget naturlige skuespil leveret af Hammer og Chalamet. Især den sidstenævnte er fremragende, jeg har skiftet mening omkring hvem burde have Oscar (var ellers overbevidst, at det endelig var Gary Oldmans tur).
Alt fungerer i filmen: billeder, musik, biroller. Den var virkelig en frisk pust inden for genren.

Ardimon

Denne film kan ikke anbefales nok. På flot og magisk vis fletter den historien ind gennem scener hvor alt er gennemtænkt. Scenografien, farverne lokationerne er gennemtænkte og dette pryder en fængslende historie om sårbarhed og længsel. Den er smuk og seværdig og samtidig med eminent skuespil!.

Troels

Jeg forstår hverken kærligheden eller hypen. Filmen er en LangtUnderMiddel-mådigt fortalt kærlighedshistorie. At kalde den en ny Brokeback Mountain er da fornærmende mod Ang Lee’ mesterværk, der rent faktisk havde en historie at fortælle. Handlingen er også alt for langtrukkende. Man venter, på der sker noget, og når højdepunkterne opstår, var ventetiden ikke engang det værd. Den får én stjerne for det overbevisende skuespil fra hovedpersonen. Selv sexscenerne ligner noget, der er blevet skrottet fra Fifty Shades filmene.

Ardimon

har jeg det stik modsat. Hvor Brokeback Mountain var en direkte mainstream skuffelse i min optik var denne nuanceret og fængende. At du ligefrem giver den 1 stjerne er kun komisk og lidt latterligt :-D

Segoyuser/116755

Visuelt mega flot filmet, kærligheden imellem de to udfoldelse, med hjælp fra 2 forældre der har set accepter, så den unge "mand" oplever noget af det smukkeste som kan opstår 2 personer imellem.

Dejlig film...som har flere tangenter at spille på, anderledes end Brokeback Moutain.

Gik hjemad med tanken husk nu livet er lige nu!

Anders

En film, der ved hjælp af fantastiske stemningsbilleder og smuk musik, skaber en skøn ro, hvor den betagende forelskelse mellem Elio og Oliver får lov til at udvikle sig. Man bliver efterladt med en tomhed og et ønske om at kunne tilbringe sin sommer i Norditaliens 80’ere.

Andreas

Den spiller på alle de tangenter, som gør at den kan knække selv den hårdeste biografgænger. Rørende historie om kærlighedens plads i et ungt-voksens liv. Timothée gør sig velfortjent til den oscar, ved at give et af de bedste skuespilsperformances i mands minde, hvad angår film i denne genre! En kærlighedshistorie man ikke må overse - og vælg da hellere denne fremfor Fifty Shades x)

S. Rico

Ja ja, jeg havde jo godt nok lidt på fornemmelsen, at det ikke ville være noget for mig. Men med Oscar nomineringer i de bedste kategorier og utrolige gode anmeldelser fra alle fronter, så var der ingen vej uden om. Så jeg satte mig i biografsædet med åbent sind og hjerte - og håbede på en god oplevelse.

Men forgæves! Call Me By Your Name er en rendyrket romantisk film uden en egentlig historie. Der er intet drama, og alt forsøg på humor falder til jorden. Men værst af alt: de to hovedpersoner er kedelige og intetsigende. Skuespillet er fint, men de er bare helt uinteressante. Og så er det altså en drøj omgang at komme igennem en film på 2 timer og et kvarter, når der hverken er noget reelt indhold eller nogen personer, man kan relatere til. Heldigvis var der en flot billedside, og jeg nød udendørsscenerne fra landsbyen, familiens have og cykelturene rundt i naturen. Det visuelle udtryk hæver derfor filmen fra 1 til 2 stjerner.

Spidermanuser/166287

Godt manus, gode skuespillere og en god underholdning

Carlauser/131377

FANTASTISK! Intet mindre!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.