Cookie- og Privatlivspolitik

Vores livs ferie

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm og rolig grundstemning. Den indeholder enkelte let dramatiske eller konfliktfyldte scener, hvor hovedpersonerne er kede af det, forvirrede eller frustrerede. I én scene trues hovedpersonerne af to mænd, som vil stjæle fra dem. I en anden scene falder en af hovedpersonerne pludselig om, besvimer og køres væk i ambulance. Da de let dramatiske eller melankolske scener hurtigt afvikles, og da filmen grundlæggende er varm og positiv, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
15.03.2018
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Leisure Seeker
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Komedie-dramaet 'Vores livs ferie' handler om John og Ella Robina, som har været sammen i 50 år.

Parret har haft et langt og lykkeligt ægteskab. Tiden har sat sine spor og de har derfor besluttet at tage på et eventyr.

Sammen tager de på roadtrip i deres gamle autocamper, mens deres to voksne børn derhjemme er ved at gå fra forstanden af bekymring. På deres rejse oplever Ella og John lidt af hvert, mens de genoplever fortiden og får det bedste ud af nutiden.

Filmen er baseret på romanen The Leisure Seeker af Michael Zadoorian, og den italienske instruktør står bl.a. bag komedie-dramaet Like Crazy. Handlingen om, hvordan man skal følge sine sidste drømme inden afslutningen, leder tankerne hen på komedien Nu eller aldrig.

'Vores livs ferie' har to af Hollywoods mest anerkendte skuespillere på rollelisten. Helen Mirren, der fik en Oscar for sin præstation i The Queen og Donald Sutherland der i 2018 modtog en Æres-Oscar sin lange karriere med film. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (148 votes)
4.7
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Der er lagt op til søde scener og dybsindig snak. Men desværre snubler filmen i sine egne gode intentioner og ender som en velmenende skygge af det, den kunne have været." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "Det er Helen Mirren og Donald Sutherland, der lægger krop til hovedkaraktererne, og det er en udsøgt fornøjelse at være i selskab med to så intelligente skuespillere." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "God for gamle - og for deres voksne børn." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Manuskriptet har travlt med at skabe dramatiske situationer, men filmen er bedst, når den bare lader landet passere. Mirren og Sutherland bærer så megen historie, at eksponeringen egentlig er overflødig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Smuk, rørende og humoristisk. Donald Sutherland og Helen Mirren er eminente og super troværdige som det ældre par, der tager på en sidste biltur i deres gamle Winnebago hele vejen ned langs den amerikanske østkyst til Hemingways hus på Key West. Ikke specielt dybt eller originalt, men en god og hyggelig voksenfilm, som heldigvis aldrig bliver deprimerende på trods af det triste set-up med et døende ægtepar.

Anneuser/296241

En skøn oplevelse og en film fuld af kærlighed og ikke mindst styrke

Randiuser/746460

Donald Sutherland spillede blændende i den prisbelønnede film Ordinary People i 1980. Der er et element af genkendelsens glæde over Sutherlands utroligt stærke spil i Vores Livs Ferie. Samspillet med Helen Mirren, som mestrer enhver rolle med sikker hånd, er stærkt: på en gang rørende, næsten smertefuldt - og i næste moment morsomt, vittigt og velafbalanceret. Så mildt og underholdende, som det kan gøres, når undertonen er, at alting har en ende. Præstationerne burde give filmpriser, hvis der var retfærdighed til!

Jan

Det er en helt igennem fantastisk film.

Morsom, komisk og sørgelig på samme tid.

Det gamle ægtepar, hvis fremtid er dystre, bestemmer sig for at stikke af,
og få det bedste ud den sidste tid de har sammen.

Hun har en uhelbredelig kræft sygdom, og han har Alzheimers.

Specielt hans Alzheimer giver udfordringer, og er på samme tid både vildt morsomt, med alle de komiske situationer det giver, når han pludseligt dårligt husker hvem han er - andre gange har han sine klare øjeblikke. Og tragisk når han end ikke husker hvem konen og hans børn er....

Jeg så filmen til for præmiere - det var mest det "grå guld" der var repræsenteret i salen, men jeg vil helt klart anbefale den til alle alders grupper.
Der er absolut stof til eftertanke i den film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.