Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Coco

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm og venlig grundstemning, men indeholder enkelte scener med let uhygge og mild dramatik. I én lettere uhyggelig scene skræmmes en hovedperson pludselig af genfærd og skeletter på en kirkegård, og store dele af fortællingen foregår efterfølgende i de dødes verden, hvor hovedpersonen må kæmpe for at vende tilbage til livet. Da fortællingen er varm, forløses positivt, og da filmen er animeret, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
08.02.2018
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Coco
|
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale (u/undertekster), 2D - eng. tale, 2D Supreme - dansk tale, Babybio 2D - dansk tale, Babybio 2D - engelsk tale
|
Billetter

Animationsfilmen 'Coco' er centreret omkring den mexicanske fejringsdag Día de Muertos, på dansk kendt som De Dødes Dag, hvor man hylder og mindes sine forfædre.

12-årige Miguel drømmer om at blive en berømt musiker som sit idol Ernesto de la Cruz, men familien har forbudt ham at spille musik og taget hans guitar. Så da han skal deltage i et lokalt talentshow, bliver han nødt til at finde en ny.

Eftersøgningen bringer ham til kirkegården, men et uheld sender drengen til de dødes verden, hvor et mysterie om hans eget ophav og familiehistorie venter.

'Coco' stiller skarpt på familien og de vigtige værdier, der skaber os, og helt i Pixars ånd kombineres den rørende fortælling med masser af humor, sang og musik. Selvom meget udspiller sig i de dødes rige med skeletter, er det hele skildret med masser af farver og ganske børnevenligt.

Filmen er instrueret af manden bag bl.a. Toy Story 3 og Find Nemo og vandt både en Oscar og en Golden Globe for Bedste animationsfilm. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (543 votes)
5.1
5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... et overdådigt, legesygt, boblende og forførende univers, med plads til både det platte grin og en sørgmodighed, der sætter sig i eftertanken." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Ikke alene er animationen så varm og magisk, at hjertet får et klem. 'Coco' er også fyldt med den slags sange, man ikke kan få ud af hovedet." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "'Coco' er en mesterlig film, hvor en overvældende smuk animation, storladne sange og optrin er fuldkommen overbevisende." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... upåklagelig state-of-the-art-billedkunst gør filmen om de døde til en fest for de levende fra 6 år op til tipoldemor Cocos alder." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Pixar har skabt stjernestunder som 'Toy Story', 'Monsters Inc.', 'Find Nemo', 'Ratatouille', 'Op!' og 'Inderst inde'. 'Coco' er på højde med de bedste." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Filuppa

God og andreledes historie, meget underholdende :)

brian

dette er nok en af de bedste og mest rørende tegnefilm jeg nogensinde har set, incl. løvernes konge, vil klart anbefale alle at se den både unge og gamle

René Munch Nielsen

Coco er en hjertevarm film og en smuk historie. En smuk historie om det at man ikke og aldrig må glemme sine kære når de dør. De er altid i blandt os. Jeg sad i slutningen af filmen og blev meget rørt. En sand og smuk historie.
Jeg vil gerne have lov at citere en meget kort sætning fra en person som jeg læste anmeldelse fra engang og som jeg er meget enig med ...

"En smuk feelgood film".

En film som jeg med 100% sikkerhed kan anbefale.

Linuser/508650

This is a movie will make everybody cry and laugh the same time. It sounds crazy but it’s true. I love this movie and missing my grandmother.

Ellen-Karin

Et betagende univers af musik, farver, livet som det er på jorden i familien, og fejringen af Dia del los Muertos i Mexico giver filmen både underholdningsværd, samtidig noget til eftertanke :-)Filmen kan varmt anbefales :-)

Sisse

Disney Pixars Coco er en hjertevarm animationsfilm, der udspiller sig i Mexico. Den handler om familie, traditioner og eventyr. Det er en rigtig god film med gode sange, der hænger ved, sjove grin og søde stundenr, hvor der kunne fældes en tåre.
Den får min varmeste anbefaling!

Jeannette

Smuk og rørende film med dejlig musik. ♥️

fie meyer

Noget ved Pixar's film, er så Fantastisk godt lavet...velkommen til den fantastiske film Coco. Jeg elsker musikken og grafikken i denne perle fra Pixar. Kan ikke forklare mere uden at spoile...og det vil jeg helst ikke. Men elsker den her og glæder mig til at se den igen snart...en varm anbefaling herfra.

Florida

Coco er en virkelig god film til at forstå den mexicanske kultur, inklusiv de dødes verden.

Benjamin Vang

Pixar gør det igen. De bliver ved med at tage os til nye fantastiske og innovative verdener og bringer vanvittige følelser frem. Denne gang er det en hyldest til mexicansk kultur og traditionen el día de los muertos der er omdrejningspunktet.

I denne nye originale film fra mestrene i animationsfilm Pixar, følger vi den unge mexicaner Miquel, der er vokset op i en familie, hvor musik er strengt forbudt. Dog idoliserer han den afdøde sanger De la Cruz og det fører ham til "de dødes land", hvor han møder både sine forfædre, en trickster ved navn Héctor og sit store idol De la Cruz.

Lad os starte med animationen, for her er Pixar som altid syv skridt foran alle andre filmstudier der laver animationsfilm. Baggrundene, detaljerne, farverne; det hele er så smukt og det er næsten lige før, at det er hvad man kan forvente før alt andet, når man ser en ny pixar-film nu om stunder. Selvom det hedder "de dødes land" er det her filmen føles mest levende med sprudlende figurer og opfindsomheder alle vegne.

Coco er en film der bliver bedre jo længere hen man kommer i filmen. Den starter meget i børnehøjde med en del falde på halen-humor og endimensionerede karakterer men den bliver meget mere dybsindig som filmen kommer derudaf, og den er allermest levende, når man er sammen med de døde. Selvom plottet og universet godt kan rejse spørgsmål, som enten får universet til ikke at hænge sammen eller være direkte foruroligende, så er det ikke det vigtige som sådan. Filmen handler i bedste Fast&Furious-stil om familie og de skønhedsfejl ens familie god kan have en gang imellem, men som man stadig skal elske og huske, når de er væk.

Samtidig giver Coco også et indblik i en del af mexicansk kultur som jeg tror mange aldrig har hørt om før eller i hvert fald ikke ved så meget om. Og så har filmen også fantastisk original musik. Lige umiddelbart var der ikke nogen sådan rigtig ørehængere men ikke desto mindre gode sange.

Coco er ikke lårklaskende morsom som så mange andre Pixar-film, men den er hjertevarm, medrivende og ikke mindst super opfindsom. Jeg er så glad for at Pixar er gået lidt tilbage til at lave originale film i stedet for konstant at lave efterfølgere. Så snart Incredibles 2 er kommet ud, så jeg gerne, at de holdt sig fra deres tidligere projekter og finder på noget nyt, for jeg er ikke i tvivl om, at det vrimler med gode idéer hos filmfolkene inde hos Pixar. Personligt var jeg loco for Coco.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.