Cookie- og Privatlivspolitik

Snemanden

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og ofte meget spændingspræget grundstemning. Den indeholder flere voldsomme, blodige og uhyggelige scener med personer, der overfaldes, dræbes og parteres. I en scene er et desperat barn vidne til, at hans mor drukner i en bil for øjnene af ham. I en anden og blodigt udpenslet scene ses en person få skudt hele hovedet af. I en tredje scene trues en person med at få skåret hovedet af med en sav for øjnene af sit barn. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
12.10.2017
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Snowman
|
Versioner: se alle
2D, Supreme, Babybio, Seniorbio
|

Den amerikanske thriller 'Snemanden' foregår i Oslo, hvor vicekommisær Harry Hole efterforsker en række koldblodige mord, der altid falder på snefulde dage.

Sagen starter, da en kvinde forsvinder og hendes halstørklæde på uforklarlig vis dukker op på noget, der ligner et gerningssted.

Kriminalbetjenten begynder nu langsomt at samle brikkerne i et grusomt puslespil, og snart står han og hans nye kollega Katrine Bratt i spidsen for en intens jagt på en seriemorder, der går efter kvinder med børn og altid efterlader sig et skrækindjagende visitkort i form af en blodig snemand.

'Snemanden' er baseret på norske Jo Nesbøs syvende krimi i bestseller-serien om den kaotiske enspænder Harry Hole. Filmen følger samme skabelon som David Finchers The Girl with the Dragon Tattoo og tv-serien 'Wallander', der også bibeholdt den skandinaviske setting på trods af en engelsksproget tilgang. 

I rollen som den upopulære kriminalbetjent ses Michael Fassbender, der får selskab af svenske Rebecca Ferguson og danske David Dencik.

Filmatiseringen var oprindeligt tilknyttet mesterinstruktøren Martin Scorsese, men det blev den stilsikre svensker Tomas Alfredson (Lad den rette komme ind og Dame, Konge, Es, Spion) der fik opgaven til sidst. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (606 votes)
3.4
2.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Snemanden' er [...] endt som en generisk, sløjt disponeret seriemorderfilm ..." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Til trods for at skuespillerne gør hvad de kan [...], må filmen være godt skamklippet, for man undres over de påbegyndte, men uafsluttede tråde." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... et ikke særlig originalt eller veltænkt plot, der blot er endnu en rutinepræget variation over det fortærskede seriemorder-tema ..." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Hvordan kan ét af skandinavisk films bedste kort servere scene på scene, der bare ikke hænger sammen, personer, der er helt og aldeles utroværdige og talrige øjeblikke af ren og skær [...] forvirring?" (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... skuffelsen [er] så meget større, når slutproduktet viser sig at være yderst gennemsnitligt trods et professionelt look og en god Michael Fassbender i hovedrollen." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Gyset er [...] en af de største attraktioner i denne vinterhvide film noir, ikke som chok i biografsædet, men som æstetik i de sneklædte landskaber omkring Bergen ..." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Kan godt se hvis man har læst bogen først inden man ser filmen, så forventer man vel også noget.

Men for os andre der ikke har læst bogen endnu der synes jeg at filmen er godt skruet sammen, og er slet ikke så tosset som den er blevet til.

En skuespiller som Michael fassebender som jeg synes er en god skuespiller, gør at filmen ikke er så dårligt som den er blevet til.

Wayne

Heldigvis var det længe siden jeg havde læst bogen, da jeg så filmen - så måske har jeg glemt et par detaljer. Men filmen er ganske velproduceret og spændingen fejler ikke noget.

Jeg husker dog bogen som væsentlig mere interessant end filmen ender med at blive.

Thomasuser/316264

Hvordan det er muligt at ødelægge en god bog med en så elendig film er den største gåde I dette makværk af en film. Jeg har seriøst ondt af Jo Nesbø. Manden har skrevet noget af det bedre i nordiske krimier og så se det fuldstændigt ødelagt. Michael Fassbender er ikke engang tæt på at være troværdig som alkoholiseret, desillusioneret, fucked up (legendarisk) kriminal betjent. Handlingen er et håbløst mix af scener, der ikke følger op på ret meget. Kort sagt er forvirringen total og man sidder bare og bliver mere og mere irriteret og det er mildt sagt svært at holde gejsten oppe. Jeg sad ikke på noget tidspunkt og følte at vi her havde at gøre med en intelligent politimand, der "knækker" de hovedbrud, der gør ham til noget særligt. Den eneste grund til at jeg så den færdig var et spinkelt håb om at DET MÅTTE DA BLIVE BEDRE .. Det gør det ikke .. Slutningen er aldeles rædselsfuld og så amatøragtigt udført, at man ufrivilligt griner .. Ikke fordi det er sjovt, men tragisk skidt. Men jeg burde måske ha forudset det .. Jeg kedede mig også bravt over "dame, konge, es, spion". En lige så elendig filmatisering af en god bog.

Blazeuser/877417

Nej nej nej hvor er den skuffende. Jeg havde virkelig sat næsen højt efter bogen var læst. Den følger overhovedet ikke bogen. det er en krimi for sig selv. Råd: læs bogen og hold dig langt væk fra filmen!

christinauser/1082785

Hvordan kan man få en så ringe film ud af en så god bog...!? De 2 stjerner er kun fordi Michael Fassbender som sædvanligt leverer varen.
TIP: Læs bogen men se ikke filmen

Emilieuser/215305

Jeg oplevede at der manglede mere historie.. man fik ikke en relation til karaktererne eller en forståelse for hovedpersonen.

bentuser/87315

Var inde og se den med min tolv årige søn.
Han syntes, at det var en spændende film men også ind imellem lidt for uhyggelig

Benny

Ikke særlig uhyggelig og spændende. jævnt kedelig

Lineuser/254499

At se så god en bog blive filmatiseret så skrækkeligt

christinauser/1082785

Lige mine ord. Jo Nesbø må være så skuffet

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.