Star Wars: The Last Jedi

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående dramatisk og actionfyldt stemning afvekslende med komiske optrin. Der er mange dueller med lyssværd og voldsomme kampscener med eksplosioner. Filmen indeholder monstre og mennesker, der slås ihjel eller trues med at blive slået ihjel på voldsom og bestialsk vis. Da filmen imidlertid foregår i et uvirkeligt science fiction-univers, og da volden ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
13.12.2017
Originaltitel: 
Star Wars: The Last Jedi
Spilletid: 
2 timer 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Supreme 2D, Supreme 3D, Level 7 2D, Babybio 2D, Seniorbio 2D
Billetter
4.9
4.8
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1335 votes)

Resumé

Filmen 'Star Wars: The Last Jedi' fortsætter handlingen fra Star Wars: The Force Awakens.

Den unge Rey, den tidligere stormtrooper Finn og piloten Poe fortsætter her kampen mod Den Første Orden og den magtsyge Kylo Ren. Samtidig vender Luke Skywalker tilbage for at træne Rey i Jedi-riddernes ædle kunst.

'Star Wars: The Last Jedi' er det ottende kapitel i Star Wars-sagaen, der også består af de såkaldte spinoffs, hvor Rogue One: A Star Wars Story kom ud som den første i 2016, og næste planlagte film bliver om Han Solos unge år.

Science fiction-filmen er instrueret af manden bag Looper og har atter Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver og Oscar Isaac på rollelisten over for universets garvede navne Mark Hamill og den afdøde Carrie Fisher.

Relaterede nyheder

3 måneder siden
4 måneder siden
5 måneder siden
10 måneder siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er med andre ord imponerende, at det stadig lykkes at levere overraskelser indenfor de velkendte rammer." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "[...] en meget flot, kraftfuld og rørende film [...]" (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  " [...] køber man præmissen om et kulørt rumeventyr, der skal kunne sælges vidt og bredt, er der tale om forrygende underholdning, hvor de 150 minutters spilletid flyver af sted med samme hastighed som Tusindårsfalken. Med andre ord: Blockbuster når det er allerbedst." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Alle filmmediets muligheder udnyttes til fulde i den ottende Star Wars-episode, så når man sidder i det plyssede sæde, kan man mærke filmen i hele kroppen. Jeg glæder mig allerede til næste rejse mod det uendelige univers." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Filmen har fantastisk flotte scener, der kan tage pusten fra selv den mest forvente. Den er episk stor i slaget, men ikke episk i fortællingen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "De nye film er bedre, og teknikken har indhentet Lucas’ vision. Tusindårsfalken flyver for alvor. Den fjerne galakse er blevet en virkelig verden." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Morten

Fed fed film som havde det hele. Eneste store anke var at den var alt for lang. 2 timer og 30 min er sgu lang tid siddende i en biograf.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Camilla

God film, i stil med de oprindelige Star Wars-film, god sammenhængskrat med de tidligere film; den samler de tidligere historier, med et tvist af gode kampscener, lækre grafiske detaljer og ikke alt for meget sødesuppe-amerikanske scener ;)

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Julean Jens Michlas Nielsen

SPOILER ADVARSEL!!!

Jeg er 52 og nu er heltene fra Star wars uddøde. De døde før mig. Det var måske hårdere i vikingealderen, hvor man kun blev ca 40 år.
Så filmen ligner mere vores stigende globale fascistiske dystopiske dagligdag, med det globale oligarkis fordækte plyndringkrige verden over, og Orwel samfundsdannelsen vi er på vej ind i.
Luke opfører sig som et gammelt fjols der er utroværdig for hans rolle.
Luke var ikke så egocentrisk, det var mere Han Solo der var det.
Han var gennemsyret af det han skulle og var født til.
Historien er som eventyr utroværdig.
Hvad sker der i et ecentyr? Der vinder man nok slaget, men man får også "kærligheden og det gode samfund". Hvad kæmper de egenlig for? I eventyr hæves det menneskelige niveau.
Det er helt tabt i de ny film.
Og historien om de erfarne børn, her Rey, der er mere voksen end de voksne, er socialrealisme for slave samfundets fraværne fædre, der selvom nogen er riddere, ikke kan opdrage ungerne og totalt fejler som rollemodeller.

WAYNE her i anmeldelserne skriver om Ben Solos karakter:
"...Anakin's personlighedsændring var forståelig, og logisk - men Ben Solo's udvikling til Kylo Ren er ikke, og slet ikke at han bliver i rollen da han bryder båndet til sin master..."
Det bliver flimmer og utroværdigt og ligegyldigt.
At Luke ikke 40 år efter forstår kraften, og så alligevel afskærer sig fra den på er tidspunkt, er simpelthen for dårligt.

Niveauet er for lavt i de nye film.
Alle opfører sig om de er teenagere.
Der er mange år siden at filmen havde Obi Wan Kenobis i Sir Alec Guinness værdighed og modenhed.

Visuelt og især lyden er god
Men historien en skuffelse.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Jakob

Fantastisk film! Jeg nyder at se hvordan der endnu engang er kommet liv i star wars universet!

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Patrickuser/688719

Den første kamp scene er fed, resten er såååå dårligt....

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Gambleren

Så fik jeg endelig set Star Wars: The Last Jedi.

Super flot underholdning.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Cathrine

Selvom jeg er en ret ny star wars fan, så var jeg virkelig fanget af denne film, og den var generelt bare spændende, og fik tankerne igang.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
patriciauser/688425

Historien gentager sig, og selvom filmen er flot lavet, er historien begyndt at blive lidt ensformig.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Pernille

Den formår virkelig at binde det oprindelige Star Wars univers sammen med det nye

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Anna

God underholdning, flot film, ville gerne se den igen

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter