Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Tilladt for børn over 11 år
Filmen veksler mellem en urovækkende, dramatisk og tragi-komisk stemning, og den har et gennemgående råt og vulgært sprogbrug. Der er flere scener med blodig vold, mennesker, der kommer alvorligt til skade og mennesker, der udviser truende adfærd. I en scene flygter en brændende person ud gennem en ildspåsat bygning. Senere ses hans slemt forbrændte ansigt. I en anden scene bliver en mand slået ned og kastet ud af et vindue. I en tredie scene skyder en mand sig selv, og en blodpøl ses ved hans hætteklædte hoved. I en fjerde scene hoster en mand blod op i ansigtet på hovedkarakteren og i en femte scene bliver en tandlæge udsat for let vold med et tandlægebor. Filmens tragi-komiske stemning og sorte humor skaber imidlertid en distance til volden, der heller ikke er udpenslet. De voldsomme scener forløses hurtigt og hovedkarakteren kommer ikke til skade. Filmen vurderes derfor kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
11.01.2018
Originaltitel: 
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Spilletid: 
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
Billetter
5.2
4.4
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (542 votes)

Resumé

Komedie-dramaet 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' handler om den fandenivoldske Mildred Hayes, der efter flere måneder uden nyt om sin datters mord, selv tager sagen i egen hånd.

Hun presser politiet med en række reklamesøljer på vejen ind mod byen, hvor hun udpeger deres inkompetence i sagen.

Det skaber stor national opmærksomhed omkring Mildred, der både får det positive og negative at føle ved episoden, som skaber en større strid med de lokale håndhævere end hun havde regnet med.

'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' behandler en række forskellige tematikker omkring retfærdighed, racisme og kvindelig selvstændig, men skildret med en sort humoristisk undertone. Filmen har allerede opnået fire Golden Globe-priser bl.a. for bedste film og regnes som en Oscar-kandidat til uddelingen i marts.

Instruktøren har tidligere stået bag de sorte komedier In Bruges og Seven Psychopaths. (copy: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en film, man både kan grine af, græde over og blive både forpustet og lidt klogere af." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "En betagende film med uforglemmelige præstationer, som jeg tror vil få mange nomineringer og klart er filmen, man skal overgå for at vinde Oscars i år." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  "McDonagh er tydeligvis et barn af Quentin Tarantino og hans postmoderne leg med genrekonventionerne [...]. Men her er mere på spil. Ikke bare nogle bedre figurer og nogle brillante genretwists, men også et samtidsportræt, der faktisk gør indtryk." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er Frances McDormand, der giver krop, intelligent syrlighed og skarp kant til figuren Mildred, og det gør hun fænomenalt." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Samspillet mellem McDormand og Harrelson er fremragende." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Frances McDormand skaber en tidløs karakter i rollen som den berøvede mor." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Carolineuser/132092

Super film

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Mette

God film der bestemt er en oplevelse værd.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Bjarkiuser/81463

For så vidt angår følelsen i kroppen efter at have set filmen, kunne jeg lige så godt have set en 1½ lang parallelparkering. Jeg vidste sådan set godt hvordan den ville ende, og udfordringerne på vejen dertil var ret forudsigelige.

Jeg vil gerne nævne, at for de fleste skuespilleres vedkommende, så var performance i top - Der er dog en enkelt betjent der bliver overspillet så gevaldigt, at jeg er i tvivl om det er dårligt skuespil, elendig instruktion, eller en eller anden gemt genialitet.

Generelt er det den følelse jeg har af filmen. Tempoet er utrolig langsomt og handlingen forudsigelig og ligegyldig, men så kommer der tidspunkter hvor filmen tager en Tarantino-agtig drejning hvor man tænker.. "okay, hvad skete der lige dér?"

Men for mig mangler historien struktur eller formål. Er formålet at belære os om det amerikanske kornbeltes sexisme og racediskrimination? Så er filmen alt for overspillet, og pointen er så hårdt slået igennem i de første 5 minutter, at resten af filmen er ligegyldig - ikke tjek!
Har vi med en klassisk skønlitteraturopbygning at gøre, med en helt, en skurk og et klimatisk opgør i heltens favør? Ikke rigtigt - ikke tjek.
Er det et forsøg på at lave en skabe et kunstværk ud af en meget tynd historie? Måske.
Så hvis du gider at bruge det mentale krudt på at lede efter en underliggende meningsfyldt historie, og eller har den cinematologiske forståelse til at fange de måske subtile diamanter - så er det måske en film for dig. En som mig, der gerne vil have filmen fordret - not som much.

Når det er sagt, så har filmen noget underholdingsværdi alene i det ekseptionelle skuespil der bliver leveret, samt hovedrollens mange udfordringer og hendes ukuelige tilgang til dem er meget underholdende.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Sarah

Sjov, barsk, rørende og fantastik film der efterlader en med en følelse af at den barske historie bare er skiltret på den helt rigtige måde.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Kennethuser/755233

Kan klart anbefales. Fremragende skuespil.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Ditte Majauser/936613

Varm og voldsom, stille og underspillet. Sidder stadig i mig her dagen derpå.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Katarinauser/418915

Fantastiske karakterer og skuespillerpræstationer. En film der er værd at se!

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Niels Kondrupuser/669074

en rigtig god men også barsk film

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Maggie Smith

Jeg var i dag inde, at se filmen og jeg kan kun tilslutte mig de mange fine kommentarer. Den er virkelig god, rørende, sjov, tragisk og sætter spot on på en masse vigtige ting i samfundsdebatten. Frances er formidabel, Sam Rockwell og Woody er også fremragende - og filmen er bare genial.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Jørn

Sort humor, skæve eksistenser, fremragende skullespillere. Hvad ønsker man mere?

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter