Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Darkest Hour

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er roligt fortalt, men har en tiltagende konfliktfyldt stemning. I store dele af filmen ligger filmens konflikter og det dramatiske i dialogen mellem filmens figurer, hvilket også kommer til udtryk i ophidsede skænderier, men i enkelte sekvenser ses også situationer fra krigen, bl.a. sårede soldater, der jamrer i smerte, bomber der falder over de allerede sårede og hvad der tilsyneladende er en død persons blodrøde øje. Da filmen imidlertid ikke er præget af ydre voldsomhed og det voldsomme generelt ikke er blodigt udpenslet, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
25.01.2018
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Darkest Hour
|
Versioner: se alle
2D, Supreme, Babybio, Seniorbio, Senior
|

Filmen 'Darkest Hour' er et historisk drama om Storbritanniens legendariske premierminister, Winston Churchill, som står over for den vanskeligst tænkelige opgave.

Anden Verdenskrig er brudt ud, nazisternes ustoppelige krigsmaskine ruller henover Vesteuropa, og en invasion er nært forestående.

Den britiske hær er sendt til Dunkerque i Frankrig i et forsøg på at stoppe Hitlers tropper, men det viser sig hurtigt, at de er håbløst overmatchet, og at krigen sandsynligvis vil få en brat ende, hvis ikke soldaterne bliver hjulpet hjem.

Slaget skal nu slås i Churchills krigskabinet, og mens hverken kongen, det politiske bagland eller de militære ledere stoler på den aldrende premierministers dømmekraft, må han træffe nærmest umulige beslutninger for at sikre, at morgendagens London ikke er fyldt med hagekors.

'Darkest Hour' er præcist, hvad titlen antyder: En autentisk beretning af den mørkeste stund i Storbritanniens historie, hvor enhver beslutning kan være katastrofal, og landets fremtid balancerer på en knivsæg.

Engelske Gary Oldman fra bl.a. Dame, konge, es, spion, portrætterer statsmanden i en rolle, der har indbragt skuespilleren en Oscar og en Golden Globe. Hvis man ikke kan genkende ham, er det fordi, der er brugt timevis i makeup-lokalet på at transformere den slanke brite til fyldige, karismatiske Winston Churchill. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (618 votes)
4.9
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] Oldmans er mere overbevisende og eminent i måden, hvorpå han ligesom lader Churchills ord boble ud af munden i det kødfulde ansigt og videre gennem alkoholdunster og cigartåger." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Kristen Scott Thomas [er] både sødmefuld og stærk som Churchills kone, Clemmie. Og som Englands stammende King George VI er Ben Mendelsohn perfekt afbalanceret." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Darkest Hour' er på mange måder Oldmans film, men heldigvis ikke udelukkende, da holdet omkring ham - ikke mindst Lily James [...] og Kristin Scott Thomas som hans tålmodige kone - også leverer varen." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Joe Wright [leverer] nogle fantastiske billedkompositioner. Filmteknisk er 'Darkest Hour' ren nydelse." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Joe Wright er en visuelt stærk instruktør med sine lange, ubrudte indstillinger som personligt kendetegn, og 'Darkest Hour' er en gennemført flot og sikkert leveret film." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Oldman er Churchill, ikke som monument, men i levende live." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "'Darkest Hour' oplyser og underholder, filmen er meget seværdig. Det er god, populær historiefortælling, og det er sobert som gammelt tv-teater." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
maj-br

Lille film, over få dage, som fik en fatal betydning i start af krigen.
Storslået skuespil af Gery Oldman, så meget fortjente den Oscar.

Henriette69

Så fik Oldmann en så fortjent Oscar :)

Richard

Fantastisk film

Anna

Denne film er virkelig guld! Kan kun anbefales

helleuser/303399

Måske den bedste film jeg har set i årevis!

Marta

Som i øvrigt er den eneste grund til at se filmen, som ellers er en kedelig affære i min mening.

Jonathan

...og god indsigt i tiden, den foregår.

G-force

Filmen viser Winston Churchills første uger som premierminister i Storbrittannien. En tid hvor han skal træffe store, vigtige valg for at redde Storbrittannien og måske resten af Vesteuropa fra nazisterne i starten af Anden Verdenskrig. Ligesom i den norske "Kongens valg" handler det om, hvad der er bedst at gøre i en vanskelig situation, der kan have stor betydning for fremtiden.
Dag for dag følger man den spændende og interessante historie, der giver mindelser til "Dunkirk" og til dels "Kongens store tale". Skuespillet er fremragende og især Gary Oldman gør en god figur som Winston Churchill. Derudover er fotograferingen også flot, så filmen anbefales og får 5 stjerner.

S. Rico

Interessant lille film om Churchills første måned som premiereminister i en ekstrem afgørende periode i starten af 2. Verdenskrig. Det er første gang, at jeg ser en skildring af Churchill, der formår at vise mennesket bag det brovtende ydre. Stor ros til Gary Oldman. Jeg må dog indrømme, at jeg efter den første times tid begyndte at kede mig en anelse, da filmen kører lidt i det samme spor hele vejen.

JB69user/72434

Perfekt når man interessere sig for historien bag. 2. verdenskrig mv. Godt fortalt og Gary Oldman er bare fantastisk. Jeg var grebet af den i begge timer og for min skyld måtte den gerne have været længere så man også fik historen med hvad der sker de efterfølgende år under krigen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.