Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Darkest Hour

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er roligt fortalt, men har en tiltagende konfliktfyldt stemning. I store dele af filmen ligger filmens konflikter og det dramatiske i dialogen mellem filmens figurer, hvilket også kommer til udtryk i ophidsede skænderier, men i enkelte sekvenser ses også situationer fra krigen, bl.a. sårede soldater, der jamrer i smerte, bomber der falder over de allerede sårede og hvad der tilsyneladende er en død persons blodrøde øje. Da filmen imidlertid ikke er præget af ydre voldsomhed og det voldsomme generelt ikke er blodigt udpenslet, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
25.01.2018
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Darkest Hour
|
Versioner: se alle
2D, Supreme, Babybio, Seniorbio
|
Billetter

Filmen 'Darkest Hour' er et historisk drama om Storbritanniens legendariske premierminister, Winston Churchill, som står over for den vanskeligst tænkelige opgave.

Anden Verdenskrig er brudt ud, nazisternes ustoppelige krigsmaskine ruller henover Vesteuropa, og en invasion er nært forestående.

Den britiske hær er sendt til Dunkerque i Frankrig i et forsøg på at stoppe Hitlers tropper, men det viser sig hurtigt, at de er håbløst overmatchet, og at krigen sandsynligvis vil få en brat ende, hvis ikke soldaterne bliver hjulpet hjem.

Slaget skal nu slås i Churchills krigskabinet, og mens hverken kongen, det politiske bagland eller de militære ledere stoler på den aldrende premierministers dømmekraft, må han træffe nærmest umulige beslutninger for at sikre, at morgendagens London ikke er fyldt med hagekors.

'Darkest Hour' er præcist, hvad titlen antyder: En autentisk beretning af den mørkeste stund i Storbritanniens historie, hvor enhver beslutning kan være katastrofal, og landets fremtid balancerer på en knivsæg.

Engelske Gary Oldman fra bl.a. Dame, konge, es, spion, portrætterer statsmanden i en rolle, der har indbragt skuespilleren en Oscar og en Golden Globe. Hvis man ikke kan genkende ham, er det fordi, der er brugt timevis i makeup-lokalet på at transformere den slanke brite til fyldige, karismatiske Winston Churchill. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (417 votes)
4.9
4.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] Oldmans er mere overbevisende og eminent i måden, hvorpå han ligesom lader Churchills ord boble ud af munden i det kødfulde ansigt og videre gennem alkoholdunster og cigartåger." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Kristen Scott Thomas [er] både sødmefuld og stærk som Churchills kone, Clemmie. Og som Englands stammende King George VI er Ben Mendelsohn perfekt afbalanceret." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Darkest Hour' er på mange måder Oldmans film, men heldigvis ikke udelukkende, da holdet omkring ham - ikke mindst Lily James [...] og Kristin Scott Thomas som hans tålmodige kone - også leverer varen." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Joe Wright [leverer] nogle fantastiske billedkompositioner. Filmteknisk er 'Darkest Hour' ren nydelse." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Joe Wright er en visuelt stærk instruktør med sine lange, ubrudte indstillinger som personligt kendetegn, og 'Darkest Hour' er en gennemført flot og sikkert leveret film." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Oldman er Churchill, ikke som monument, men i levende live." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "'Darkest Hour' oplyser og underholder, filmen er meget seværdig. Det er god, populær historiefortælling, og det er sobert som gammelt tv-teater." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
helleuser/303399

Måske den bedste film jeg har set i årevis!

Marta

Som i øvrigt er den eneste grund til at se filmen, som ellers er en kedelig affære i min mening.

Jonathan

...og god indsigt i tiden, den foregår.

G-force

Filmen viser Winston Churchills første uger som premierminister i Storbrittannien. En tid hvor han skal træffe store, vigtige valg for at redde Storbrittannien og måske resten af Vesteuropa fra nazisterne i starten af Anden Verdenskrig. Ligesom i den norske "Kongens valg" handler det om, hvad der er bedst at gøre i en vanskelig situation, der kan have stor betydning for fremtiden.
Dag for dag følger man den spændende og interessante historie, der giver mindelser til "Dunkirk" og til dels "Kongens store tale". Skuespillet er fremragende og især Gary Oldman gør en god figur som Winston Churchill. Derudover er fotograferingen også flot, så filmen anbefales og får 5 stjerner.

S. Rico

Interessant lille film om Churchills første måned som premiereminister i en ekstrem afgørende periode i starten af 2. Verdenskrig. Det er første gang, at jeg ser en skildring af Churchill, der formår at vise mennesket bag det brovtende ydre. Stor ros til Gary Oldman. Jeg må dog indrømme, at jeg efter den første times tid begyndte at kede mig en anelse, da filmen kører lidt i det samme spor hele vejen.

JB69user/72434

Perfekt når man interessere sig for historien bag. 2. verdenskrig mv. Godt fortalt og Gary Oldman er bare fantastisk. Jeg var grebet af den i begge timer og for min skyld måtte den gerne have været længere så man også fik historen med hvad der sker de efterfølgende år under krigen.

Shhhhhuser/975253

Fantastiske Gary Oldman som fortjener en Oscar .

jeanette

God film...

Jørn

Fantastisk præstation af Gary Oldman. Han må da få en Oscar.
Meget seværdig film.

Kristianuser/21394

I den spæde start af 2. verdenskrig bliver Winston Churchill valgt som den nye premierminister i det britiske. Han står overfor truslen fra Nazi-Tyskland med Adolf Hitler i spidsen. ‘Darkest Hour’ er fortællingen herom.

Filmen er nomineret til hele 6 Oscars, og jeg tør godt lægge hovedet på blokken allerede nu, og forsikre at filmen minimum vinder to statuetter. Tilbage til hvilke senere i anmeldelsen. To af mine absolutte yndlings mandlige skuespillere er med heri. Gary Oldman ER Winston Churchill, mens Ben Mendelsohn spiller King George VI. Og de gør det som altid fortræffeligt.

Det er et yderst imponerende stykke makeup-arbejde, der er lagt for dagen i denne film. Gary Oldman er næsten ikke til at kende. Hvis du ikke ved, hvordan Churchill så ud, prøv da at google ham og sammenlign. Det er skræmmende godt!

Filmen har fået en masse hype, og traileren har kørt i biografen i månedsvis. Mine forventninger var derfor ret høje, men ‘Darkest Hour’ er hurtigt glemt igen. Historien kan der ligesom ikke laves om på, men det kan der derimod i måden hvorpå historien fortælles. Den er noget langsommelig, og der sker ikke meget i de første 30-45 minutter. Filmen vokser sig dog bedre i takt med handlingen, men den satte sig aldrig helt fast hos mig. Desværre..

At filmen dog vinder Oscar-statuetter for bedste mandlige hovedrolle samt bedste makeup og hår, kan og skal der ikke pilles ved. Den er dog langt fra at være en contender til bedste film, da de andre nominerede ganske enkelt er bedre.

Herfra får filmen fire små stjerner, og jeg vil anbefale alle historie- og politikinteresserede at tage et smut forbi biografen og se Gary Oldman udfolde sit imponerende skuespillertalent. Det er vel nok hans stærkeste præstation.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.