Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Tilladt for børn over 11 år
Filmen veksler mellem en urovækkende, dramatisk og tragi-komisk stemning, og den har et gennemgående råt og vulgært sprogbrug. Der er flere scener med blodig vold, mennesker, der kommer alvorligt til skade og mennesker, der udviser truende adfærd. I en scene flygter en brændende person ud gennem en ildspåsat bygning. Senere ses hans slemt forbrændte ansigt. I en anden scene bliver en mand slået ned og kastet ud af et vindue. I en tredie scene skyder en mand sig selv, og en blodpøl ses ved hans hætteklædte hoved. I en fjerde scene hoster en mand blod op i ansigtet på hovedkarakteren og i en femte scene bliver en tandlæge udsat for let vold med et tandlægebor. Filmens tragi-komiske stemning og sorte humor skaber imidlertid en distance til volden, der heller ikke er udpenslet. De voldsomme scener forløses hurtigt og hovedkarakteren kommer ikke til skade. Filmen vurderes derfor kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
11.01.2018
Originaltitel: 
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Spilletid: 
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
Billetter
5.2
4.4
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (542 votes)

Resumé

Komedie-dramaet 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' handler om den fandenivoldske Mildred Hayes, der efter flere måneder uden nyt om sin datters mord, selv tager sagen i egen hånd.

Hun presser politiet med en række reklamesøljer på vejen ind mod byen, hvor hun udpeger deres inkompetence i sagen.

Det skaber stor national opmærksomhed omkring Mildred, der både får det positive og negative at føle ved episoden, som skaber en større strid med de lokale håndhævere end hun havde regnet med.

'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' behandler en række forskellige tematikker omkring retfærdighed, racisme og kvindelig selvstændig, men skildret med en sort humoristisk undertone. Filmen har allerede opnået fire Golden Globe-priser bl.a. for bedste film og regnes som en Oscar-kandidat til uddelingen i marts.

Instruktøren har tidligere stået bag de sorte komedier In Bruges og Seven Psychopaths. (copy: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en film, man både kan grine af, græde over og blive både forpustet og lidt klogere af." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "En betagende film med uforglemmelige præstationer, som jeg tror vil få mange nomineringer og klart er filmen, man skal overgå for at vinde Oscars i år." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  "McDonagh er tydeligvis et barn af Quentin Tarantino og hans postmoderne leg med genrekonventionerne [...]. Men her er mere på spil. Ikke bare nogle bedre figurer og nogle brillante genretwists, men også et samtidsportræt, der faktisk gør indtryk." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er Frances McDormand, der giver krop, intelligent syrlighed og skarp kant til figuren Mildred, og det gør hun fænomenalt." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Samspillet mellem McDormand og Harrelson er fremragende." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Frances McDormand skaber en tidløs karakter i rollen som den berøvede mor." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Benny

en utrolig god film, godt spillet

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Michael

"Three billboards" er den mest overraskende film jeg har set i år. Historien er for såvidt simpel, men karakterudviklingen er det, der er i højsædet. Det ene øjeblik forledes man til at tro at en karakter er på en bestemt måde, men i næste scene bliver dette modbevist. Alle karakterer har både deres gode og dårlige sider og dette gør både filmen og dets figurer mere nuancerede end den gennemsnitlige Hollywood film. McDormand og Rockwell spiller helt fortryllende og alle involverede gør deres ypperste. En film, der bryder med genrekonventioner og har en næsten legesyg tilgang til materialet. En klar vinder!

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
jeanette

Hihi.. årets film .. flot film om at ændre sig til det bedre...

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Anton Berg

En komedie som mange andre kunne lære af. Det er sort humor “done right”. Frances McDormand giver en særdeles uforglemmelig præstation. Historien er fremragende ud til hver fingerspids. Og handlingen bliver aldrig en tand for kedelig. En værdig oscar-kandidat og biografoplevelse for alle pengene.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Mette

En film man både kan grine af og græde over.Den var så god at jeg helt glemte at drikke min sodavand. Skuespillet var medrivende og man kunne virkelig sætte sig ind personernes liv.En film der virkelig kan anbefales.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Jan Engel

Alt falder på plads i denne perle af en film: skuespil, karaktertegning, tempo, musik og ikke mindst et utroligt godt manuskript.

Alle vil nyde at se filmen.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Susanne Storm Hansen

En film man virkelig burde se, så god. Både sjov, alvorlig, tragisk. Og det skifter hele tiden.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Jelina

Jeg synes det er en super spændende film der vækker en masse overvejelser omkring vold helt generelt, den er dog meget langtrukken i perioder. Jeg har mange tanker i hovedet efter jeg har set den, men jeg må også indrømme jeg er mere træt end levende efter og i perioder var ved at falde i søvn.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Pernilleuser/298736

Fantastisk film, fænomenale skuespilpræstationer. Se den, se den, se den

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Segoyuser/116755

Denne film har lidt af det hele, resultat var gik" smilende" ud af biffen, snakkede om den bagefter, vældig godt skuespil, rappe replikker, sorg, smerte en forbrydelse....
Anbefaler den, 4 1/2 stjerne.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter