Cookie- og Privatlivspolitik

Darkest Hour

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er roligt fortalt, men har en tiltagende konfliktfyldt stemning. I store dele af filmen ligger filmens konflikter og det dramatiske i dialogen mellem filmens figurer, hvilket også kommer til udtryk i ophidsede skænderier, men i enkelte sekvenser ses også situationer fra krigen, bl.a. sårede soldater, der jamrer i smerte, bomber der falder over de allerede sårede og hvad der tilsyneladende er en død persons blodrøde øje. Da filmen imidlertid ikke er præget af ydre voldsomhed og det voldsomme generelt ikke er blodigt udpenslet, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
25.01.2018
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Darkest Hour
|
Versioner: se alle
2D, Supreme, Babybio, Seniorbio, Senior
|

Filmen 'Darkest Hour' er et historisk drama om Storbritanniens legendariske premierminister, Winston Churchill, som står over for den vanskeligst tænkelige opgave.

Anden Verdenskrig er brudt ud, nazisternes ustoppelige krigsmaskine ruller henover Vesteuropa, og en invasion er nært forestående.

Den britiske hær er sendt til Dunkerque i Frankrig i et forsøg på at stoppe Hitlers tropper, men det viser sig hurtigt, at de er håbløst overmatchet, og at krigen sandsynligvis vil få en brat ende, hvis ikke soldaterne bliver hjulpet hjem.

Slaget skal nu slås i Churchills krigskabinet, og mens hverken kongen, det politiske bagland eller de militære ledere stoler på den aldrende premierministers dømmekraft, må han træffe nærmest umulige beslutninger for at sikre, at morgendagens London ikke er fyldt med hagekors.

'Darkest Hour' er præcist, hvad titlen antyder: En autentisk beretning af den mørkeste stund i Storbritanniens historie, hvor enhver beslutning kan være katastrofal, og landets fremtid balancerer på en knivsæg.

Engelske Gary Oldman fra bl.a. Dame, konge, es, spion, portrætterer statsmanden i en rolle, der har indbragt skuespilleren en Oscar og en Golden Globe. Hvis man ikke kan genkende ham, er det fordi, der er brugt timevis i makeup-lokalet på at transformere den slanke brite til fyldige, karismatiske Winston Churchill. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (620 votes)
4.9
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] Oldmans er mere overbevisende og eminent i måden, hvorpå han ligesom lader Churchills ord boble ud af munden i det kødfulde ansigt og videre gennem alkoholdunster og cigartåger." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Kristen Scott Thomas [er] både sødmefuld og stærk som Churchills kone, Clemmie. Og som Englands stammende King George VI er Ben Mendelsohn perfekt afbalanceret." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Darkest Hour' er på mange måder Oldmans film, men heldigvis ikke udelukkende, da holdet omkring ham - ikke mindst Lily James [...] og Kristin Scott Thomas som hans tålmodige kone - også leverer varen." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Joe Wright [leverer] nogle fantastiske billedkompositioner. Filmteknisk er 'Darkest Hour' ren nydelse." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Joe Wright er en visuelt stærk instruktør med sine lange, ubrudte indstillinger som personligt kendetegn, og 'Darkest Hour' er en gennemført flot og sikkert leveret film." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Oldman er Churchill, ikke som monument, men i levende live." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "'Darkest Hour' oplyser og underholder, filmen er meget seværdig. Det er god, populær historiefortælling, og det er sobert som gammelt tv-teater." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Shhhhhuser/975253

Fantastiske Gary Oldman som fortjener en Oscar .

jeanette

God film...

Jørn

Fantastisk præstation af Gary Oldman. Han må da få en Oscar.
Meget seværdig film.

Kristianuser/21394

I den spæde start af 2. verdenskrig bliver Winston Churchill valgt som den nye premierminister i det britiske. Han står overfor truslen fra Nazi-Tyskland med Adolf Hitler i spidsen. ‘Darkest Hour’ er fortællingen herom.

Filmen er nomineret til hele 6 Oscars, og jeg tør godt lægge hovedet på blokken allerede nu, og forsikre at filmen minimum vinder to statuetter. Tilbage til hvilke senere i anmeldelsen. To af mine absolutte yndlings mandlige skuespillere er med heri. Gary Oldman ER Winston Churchill, mens Ben Mendelsohn spiller King George VI. Og de gør det som altid fortræffeligt.

Det er et yderst imponerende stykke makeup-arbejde, der er lagt for dagen i denne film. Gary Oldman er næsten ikke til at kende. Hvis du ikke ved, hvordan Churchill så ud, prøv da at google ham og sammenlign. Det er skræmmende godt!

Filmen har fået en masse hype, og traileren har kørt i biografen i månedsvis. Mine forventninger var derfor ret høje, men ‘Darkest Hour’ er hurtigt glemt igen. Historien kan der ligesom ikke laves om på, men det kan der derimod i måden hvorpå historien fortælles. Den er noget langsommelig, og der sker ikke meget i de første 30-45 minutter. Filmen vokser sig dog bedre i takt med handlingen, men den satte sig aldrig helt fast hos mig. Desværre..

At filmen dog vinder Oscar-statuetter for bedste mandlige hovedrolle samt bedste makeup og hår, kan og skal der ikke pilles ved. Den er dog langt fra at være en contender til bedste film, da de andre nominerede ganske enkelt er bedre.

Herfra får filmen fire små stjerner, og jeg vil anbefale alle historie- og politikinteresserede at tage et smut forbi biografen og se Gary Oldman udfolde sit imponerende skuespillertalent. Det er vel nok hans stærkeste præstation.

Benny

Hold da op en film Gary Oldman spiller bare helt utroligt, man fik næsten lyst til at klappe efter filmen for den præstation.

bambiexplorer

Darkest Hour foregår i London og handler om de første måneder af anden verdenskrig. Den siddende Premiereminister Neville Chamberlain, var mest stemt for at prøve at forhandle en fredsaftale i stand med Hitler. En vandvittig tanke, taget i betragtning af at tyskerne allerede havde besat lande som Danmark, Holland, Belgien og netop havde kastet sig over Frankrig. Neville var heller ikke voldsomt populær hos hans egne (The Conservatives), men heller ikke hos Labour eller generelt i befolkningen. Et alternativ måtte findes, som kunne samle både partierne og befolkningen. Valget faldt på Winston Churchill. En fedladen, cigar-storrygende whiskydranker. Det kunne da kun gå galt, skulle man mene! Det viste sig dog, at Churchill netop var i stand til at samle befolkningen samt at lave en samlingsregering. Han var grov, brovtende, ofte lettere bedugget. Men samtidig besad han en folkelighed, en afvæbnede humor samt en kone der kunne styre ham. Han sørgede for at al snak om at forhandle med tyskerne blev droppet og at englænderne satte alt ind på at besejre tysken militært.

Darkest Hour foregår primært kort før de engelske soldater som sad fast i Dunquerke, blev evakueret og, primært med hjælp fra civile, blev hentet over den Engelske Kanal og hjem til England. Denne del af anden verdenskrig blev glimrende beskrevet i Chris Nolans Dunkirk fra sommeren 2017. Darkest Hour foregår næsten udelukkende i London, i Westminster og i miljøet omkring parlamententet. Altså en masse trækken i trådende og baggrundsstof, ikke nogen kamphandlinger bliver vi vidne til …

Vurdering
Darkest Hour ligger flot fra land. Man følger de ophedede debatter i parlamentet, intrigerne på kontorerne i Westminster, tilberedelsen af Churchills morgenmad (som indeholder både godt med bacon og whisky) samt det første møde mellem den nye generte sekretær Elisabeth og Winston, som abolut ikke er hverken genert eller blufærdig. Så det tegner rigtigt godt, og alt er lækkert filmet. Men efter Churchill er blevet valgt som premierminister, bliver stort set al tempo trukket ud af filmen. Ikke at det nødvendigvis gør filmen dårlig, at man bliver givet tid til at reflektere over begivenhederne. Men her i andet akt, ender vi ud i en handling med så godt som ingen fremdrift. I sidste del af Darkest Hour kommer der lidt mere fart over feltet, men så der kun 15 minutter tilbage af filmen.

Gary Oldman spiller helt fantastisk. Han er simpelthen Winston Churchill, både i statur, bevægelser, måden han taler på … det er næsten helt uhyggeligt. Det må have kostet timevis i sminkerummet at lave den transformation. Kristin Scott Thomas (Clemmie, Winstons kone), som vi senest så i The Party, gør det glimrende som kvinden der måske er den eneste, der til en vis grad kan styre Churchill. Lily James (Elisabeth, sekretæren), som vi husker for 2017s nok bedste film Baby Driver, som i starten knap nok kan betjene en skrivemaskine (efter Churchills foreskrifter), men som viser sig at være en stor hjælp når Winstons store taler skal formuleres, er også super god.

Instruktøren Joe Wright slår mest sine folder i historiske dramaer som fx Atonement og Pride & Prejudice. Det gør han såmænd glimrende, men ikke just på nogen ophidsende måde. Der er lidt for meget kostumedrama over disse film, ligesom der også er over Darkest Hour, og det er ikke rigtigt noget der får mig frem i biografsædet …

Der er flere scener, specielt hen i mod slutningen af filmen, som jeg tvivler stærkt på foregik sådan i virkeligheden. Nu mener jeg ikke at der er nogen der har påstået, at Darkest Hour er en en-til-en-genfortælling af de virkelige begivenheder, men alligevel generer det mit øje lidt. Specielt da vi jo har at gøre med en af verdenshistoriens vigtigste begivenheder.

Konklusion – Darkest Hour
Sådan set en hæderlig film om et af historiens mørkeste kapitler, bare ærgerligt med det mildest talt søvndyssende andet akt. Darkest Hour får 3 flotte stjerner. Hvis Gary Oldman vinder Oscaren for bedste hovedrolle, er det dog fuldt fortjent!

blog.nilsbuch.dk

Jonas

Havde muligheden for at se Darkest Hour til forpremieren i Palads. Filmen gør alt, hvad et historisk drama bør gøre, til punkt og prikke, og holdes oppe af især én helt eminent skuespilspræstation og enkelte interessante visueelle idéer en gang imellem, men er det ensbetydende med, at filmen som helhed er fuldstændig fantastisk?

Lad os starte med at addressere det åbenlyse: Gary Oldman spiller fantastisk som Winston Churchill. Jeg ved meget om Churchill, men er langt fra ekspert, så hvor tæt på den virkelige person, Oldman kommer, kan jeg ikke bedømme. Til gengæld formår han at skabe et heltstøbt billede af en figur, som han ibor 100 %. Oldmans Churchill er et retorisk geni, stædig, principfast og altid i gang med at få så mange fikse idéer, at han umuligt ville kunne nå at føre dem alle ud i livet. Til gengæld er han også meget intimiderende, grov, til tider ucharmerende, klodset og inderst inde følelsesmæssigt skrøbeligt. Havde jeg ikke vidst på forhånd, at det var Gary Oldman, havde jeg aldrig gættet det, og han fortjener klart en Oscar for sin præstation. Der er dog også andre gode skuespilspræstationer i filmen. Ben Mendelsohn spiller godt som en lidt sambidt kong Georg d. 6., hvis lidt anstrengte forhold til Churchill udvikler sig i løbet af filmen. Derudover spiller Ronald Pickup og Stephen Dillane (Stannis fra Game of Thrones) godt som Neville Chamberlain og lord Halifax, der prøver at overtale Churchill til at indgå i fredsforhandlinger med Hitler. Vi ved mere end 70 år efter Anden Verdenskrig, at Tyskland ville ende med at tabe, men det vidste hverken Chamberlain og Halifax. Alligevel formår man at få noget sympati for dem, da de bare ønsker at bevare det fædreland, de selv og Churchill elsker.

Filmen beskriver en spændende del af Anden Verdenskrig - fra da Churchill blev den nye premierminister til og med redningsaktionen af den britiske hær ved Dunkerque - fra Churchills synspunkt. Filmen har også en superrelevant morale, nemlig at man godt må være ydmyg og tage imod råd fra andre, men at man inderst inde må gøre det, der er det rigtige for en selv og de mennesker, man har forligtelser. Alligevel kan jeg ikke lade være med at sammenligne filmen med Christopher Nolans Dunkirk - de beskriver begge den samme begivenhed, men fra hvert sit synspunkt, og begge er nomineret til en Oscar for Bedste Film. Dunkirk var æstetisk smuk, helt ukonventionel og eksperimenterende med tid, hvorimod Darkest Hour langt hen ad vejen bare er et historisk drama, som vi er blevet vant til at se dem. Det betyder ikke, at den ikke har sine eksperimenterende øjeblikke. Churchill ses flere gange rammet ind af et vindue eller væggene i et rum, som var han fanget i en celle. Hans radiostudie bades i rødt skær fra en lampe, når han holder en tale til den britiske befolkning. Den tyske invasion af Frankrig ses både fra fugleperspektiv, som sad man lige under et tysk bombefly, og ødelæggelserne ses også reflekteret i en død soldats øjne. Derudover er musikken af Dario Marianelli helt suveræn. Jeg tror bare, at filmen kunne have været virkelig interessant, hvis den havde prøvet at lege mere med nogle visuelle effekter som dem, jeg nævnte herover.

Darkest Hour er en god film med en helt fantastisk skuespilspræstation. Tag ind og se den alene for at opleve Gary Oldman som Churchill. Vil du have lidt mere end bare et historisk drama om de samme begivenheder, kan du altid se eller gense Dunkirk bagefter.

Anton Berg

Det er på ingen måde nogen dårlig film. Men ærlighed er ærlighed, og jeg blev slemt skuffet. Handlingen gør et svagt stykke arbejde i dets desperate søgen på at fremvise meningen med filmatiseringen. Skuespillerne er de eneste, der holder filmen væk fra karakterer af den lave ende. Og det er derfor også pga. skuespillerne, at jeg antaget filmen for at være Oscar-bait. Og især Gary O. fortjener at få et eller andet for sin rollefremstilling, men det gør filmen i sig selv ikke.

Henriette69

Gary Oldman for intet mindre en sublimt skuespil. Han er simpelthen transformeret til W. C.
En helt igennem fantastisk film, som fangede fra 1 minut. De 2 t og 5 min fløj nærmest afsted.
Et perfekt castet filmhold til en perfekt fortalt historie.

Teresa Maria

Oskarsæsonen betyder selvfølgelig, at de Best Picture nominerede skal ses!
Gary Oldman’ spektakulære præstation trækker stensikkert Darkest Hour op på en høj karakter. Det er så realistisk en skuespilspræstation af et andet menneske, som denne type præstationer kan blive. Et tankevækkende drama om et af de sværeste beslutninger der nogensinde kunne tages!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.