Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1994

Årets bedste film 1994

Stem og vind fribilletter

Stem op!
129
Stem ned!
0
(reset)

Nogle af 1990ernes bedste film fik premiere i 1994. Værker, som den dag i dag refereres til, og som formentlig står på manges liste over yndlingsfilm. Derfor bliver vinderen af afstemningen svær at forudse.

Ser man på Oscar-uddelingen, bør det være Forrest Gump, der løber med hæderen. Komedie-dramaet modtog ikke kun prisen for Bedste film, men Tom Hanks blev for andet år i træk belønnet som Bedste hovedrolle som den lidt tungnemme, men kærlige og i sidste ende legendariske titelrolle.

Pulp Fiction modtog Guldpalmen i Cannes og satte nye standarder for både fortællestruktur og dialog (ja, Tarantino gjorde det også i Reservoir Dogs, men ikke nær så ikonisk). Filmen var kontroversiel for sit voldelige indhold og sprog, men fik hurtigt kultstatus og står som Tarantinos helt store mesterværk.

Kontroversiel var også Natural Born Killers, der delte anmelderne, men fastslog, at Oliver Stone ikke var bleg for at udfordre sit publikum med en mediekritisk, brutal fortælling om et Bonnie & Clyde-agtigt kærestepar.

Året bød også på den mest populære tegnefilm fra Disneys 90er-renæssance med The Lion King, der indspillede svimlende 968 mio. dollars på verdensplan. Filmen vandt et par Oscars for sin musik, og den shakespearske fortælling om løveungen, der må stå op imod sin magtgale onkel, rammer rent på alle niveauer.

Noget stort hit var The Shawshank Redemption (med den danske titel En verden udenfor) til gengæld ikke ved premieren. Selvom den blev nomineret til syv Oscars, måtte den gå tomhændet hjem, og publikum fik først øjnene op for Stephen King-filmatiseringen, efter den havde levet sit liv i biografen. Til gengæld har den i årevis toppet listen over brugernes højest ratede film på IMDb.

Priser var heller ikke på tapetet, men til gengæld vakte Dumb and Dumber med Jim Carrey i topform latterbrøl i biograferne verden over. Four Weddings and a Funeral blev hurtigt en af de mest anerkendte og elskede romantiske komedier i nyere tid og gjorde Hugh Grant til en superstjerne inden for genren.

Danmark kunne også være med, og Ole Bornedal instruerede en på dette tidspunkt noget så usædvanligt som en genrefilm med den uhyggelige thriller Nattevagten, der gav Nikolaj Coster-Waldau sit store gennembrud. Uhygge er også, hvad Interview with the Vampire byder på, men samtidig er det et stilet drama med en perlerække af lækre, mandlige skuespillere på toppen af deres karriere.

Leon er til gengæld eneste repræsentant for den ikke-engelsksprogede, ikke-danske film, og Luc Bessons franske action-thriller står stadig som en af de mest opfindsomme, velspillede bidrag til genren og nok instruktørens bedste film til dato.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Erling

Når jeg ser listen af de film der er valgt ud er Forrest Gump den eneste jeg jeg har set flere gange. Og så husker jeg den også fordi det er en af de film vi så sammen som familie når den blev vist i fjernsynet, Og der blev bare grinet igennem.

Anonymuser/0

Jeg har set alle de nominerede film, men kun om Forrest Gump kan jeg sige, at scener, billeder og replikker stadig dukker op i mine tanker af og til så mange år efter.

Tullemor76

Forest Gump er ikke kun den bedste film i 1994. Det er også min favoritfilm af alle film. Jeg kan se den 100 gange i træk(mindre kan også gøre det) uden at kede mig. Den er sød, sjov, sørgelig og det er nærmest en undervisnings film om den tid filmen foregår i. Har masser af moraler uden at pege for meget fingre. Må den aldrig blive genindspillet, for Tom Hanks vil altid være Forest Gump.

josephine

Forrest Gump, definitely.
Because Forrest Gump isn't just an amazing movie, it is also digital teacher because it gives quite a few amazing life lessons that should be remembered. Like how being honest with yourself about what makes you happy. It even teaches you how to give back, how great it can be to make someone else happy,
by giving back to someone and much more.
Love Josephine

esben

det er den perfekte biograf film for mig, masser af humer, vold og Samuel L. Jackson der levere den perfekte og legendariske tale. ikke bare den bedste film det år men den bedste film der er lavet indtil videre :)

Christian W D

Det må blive "Forrest Gump".
Selvom jeg er kæmpe Quentin Tarantino fan.
Så bliver det Forrest Gump der var den bedste film i 1994
Mvh.
Christian

Mariauser/895553

Fordi... To ord: Quentin Tarantino

Anders N

Fordi det stadig er den bedste film om ukueligt håb og en menneskesjæl, der ikke lader sig knække - medrivende fortalt og med fremragende skuespil.
Det er en af ganske få film, der virkelig har givet mig den der 'Wuaw!'-fornemmelse - og det gør den stadig, hver gang jeg genser den.

Anders

En film der efterhånden desvære er kommet til at stå lidt i skyggen af Pulp Fiction, selvom den dengang fik lige så meget opmærksomhed, og den faktisk er en lille snert bedre!

Men alle valgmuligheder er fantastiske film, så selvom Natural Born Killers er den bedste, så er der tæt opløb.

rasmus

Det er en fantastisk film med humor, romantik, action og drama. Den har fantastiske sange og det er en film alle aldre kan se om og om igen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Albert

Stark og Thanos er ikke døde de kæmper i soul world sammen med adam warlock stark kommer tilbage og det gør thanos også

1 dag siden
Lars Michael

Det her er godt nok svært , men hvis jeg skulle lave en liste skulle den se sådan

1 dag siden
Louiseuser/520915
Louiseuser/520915

Jeg er vild med hele Ringenes Herre trilogien!

2 dage siden
Rizzo

Det er blevet en heksejagt, hvor man smider folk under bussen for forseelser, som nogle gange er latterligt små.

2 dage siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Prøv nu at fatte det!!! ILLUSIONEN VILLE BLIVE BRUDT!

3 dage siden

Aktive debatter