Cookie- og Privatlivspolitik

En frygtelig kvinde

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en til tider anspændt stemning og er gennemgående præget af dialog. Der er enkelte scener, hvor voksne udtrykker stærke følelser som vrede og sorg. Der er også en række scener med sex. Da det seksuelle imidlertid beskrives kortvarigt og ikke detaljeret, og da følelsesudbruddene ligeledes er korte og del af en ellers rolig handling, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2017
| |
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
En frygtelig kvinde
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Særvisning Dansk Tale
|

I det danske komedie-drama 'En frygtelig kvinde' møder Rasmus en dag Marie, som han er sikker på, er sit livs kærlighed. De flytter sammen, og alt starter faktisk som fryd og gammen for parret.

Men lidt efter lidt går det op for Rasmus, at hans elskede i virkeligheden er en manipulerende kontrolfreak, der langsomt fratager ham al mandighed.

'En frygtelig kvinde' er instrueret af Christian Tafdrup, der debuterede som instruktør med Forældre, og hans nye film er løst baseret på egne oplevelser.

Filmens kontroversielle titel skal ses i lyset af, at drama-komedien er en beretning af kvindens natur og parforholdets udfordringer set igennem mandens subjektive øjne. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (646 votes)
4.3
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "At det hele er lige så morsomt, som det er frygteligt, gør 'En frygtelig kvinde' en forsonende oplevelse ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Hovedrolledebutanten Amanda Collin er fantastisk som den dominerende og usympatiske Marie, og Anders Juul [er] rigtig god som den undertrykte ..." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  "... 'En frygtelig kvinde' [er] en forrygende drillepind, en sten i skoen, en bombe, en film, der med humor og overskud hopper lige ud i den danske virkelighed i 2017 og skaber uro." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... man [kan] glæde sig over, at dansk film er blevet beriget med en virkelig god kønssatire." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Tafdrups zoom ind på den moderne kvindes bestemme-gen er virkelig morsomt på den ondskabsfulde-konstruktive måde. Der bliver noget at diskutere rundt omkring i de små hjem." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en skarp og ret god film, Christian Tafdrup har lavet. Der er detaljer, de fleste par vil genkende." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Gitte

Som får folk i biografen, men ret forudsigelig film. Rigtigt godt spillet af kvinden. Men hvis man vil se en frygtelig kvinde(og mand) så skal man altså se Loveless.

Carluser/131267

Jeg kan varmt anbefale denne film. Den giver stof til eftertanke og jeg genkender kvinden fra mit eget liv - suk.

Kristianuser/21394

Biografåret 2018 blev for mit vedkommende skudt i gang på årets 2. dag, hvor jeg så en film, jeg egentlig havde besluttet mig for ikke at ville se. I hvert fald ikke i biografen.

Derfor var det helt uden forventninger, at jeg satte mig til rette i biografsalens mørke, da jeg, efter en smule overtalelse, valgte at se den heftigt debatterede “En frygtelig kvinde”. Og det er altid et godt udgangspunkt - altså at gå ind til en film med lave eller helt uden forventninger.

Desværre skulle jeg nok have holdt fast i min første indskydelse, da filmen ikke dragede nytte af dens fordel. Den fangede mig simpelthen ikke på noget tidspunkt. Jovist, den havde da et par sjove momenter hist og her, men jeg forstår og deler ikke anmeldernes begejstring for denne film. Jeg synes faktisk, at han oftere end hende fremstod som “skrap”. Og det var vidst ikke helt meningen med denne film? Om det så siger mere om mit parforhold end godt er, skal være usagt, men pointen og essensen i filmen var vag og kunne sagtens have været leveret skarpere og sjovere.

Herfra giver jeg den 3 ud af 6 stjerner. Ikke fordi det er en dårlig film, men fordi den irriterede mig mange gange undervejs. Hovedpersonen Rasmus, spillet af Anders Juul, var nok det største irritationsmoment filmen igennem. Og det er altså ærgerligt. Som hans, i øvrigt velspillende skuespillerkollega, Amanda Collin, siger i filmen: “Så lad dog være med at stå der og ligne Fedtmulle hver gang jeg taler til dig”. Præcis sådan havde jeg det med ham, og egentlig også med filmen isoleret set.

Mogens

Følte mig nærmest nødsaget til at se den, fordi så mange havde en mening om den UDEN at have set den. Havde et par timers god underholdning en søndag eftermiddag. Forstår ikke et hak af opstandelsen fra begge sider af kønsdiskussionen. Det var det klassiske clash mellem de to køn. Kvinden manipulatorisk med erotikken som vigtigt redskab. Manden får pillet svingfjerene af, fordi han ikke tør ved at stå ved egne meninger. Håber mange unge par vil se den, før de flytter sammen. Godt filmet og flot fortalt.

Niels Kondrupuser/669074

god film - hvor hun dog bliver udstillet. Nærmest psykopat-agtigt - når man har haft en chef der er psykopat, så kan man genkende trækkene... :-)

maria

Den er Rigtig god film
Den har en god fortælling om et kærestepar den ikke kan find ud af det
Den for har jeg giver den seks stjerner

Thomasuser/867741

Den film havde vi brug for. Hvis man ikke forstår både humoren og alvoren i filmen, er man en karikatur...

jeanette

Se filmen og forstå handlingen :) sød film om kærligheden

Søren

Velspillet, underholdende, universel og lidt skræmmende film om alle kompromiserne ved tosomheden.

Mickey

Synes det er ret sjovt at al kritikken kommer fra kvinder, som ikke synes de kan genkende det billede som filmen tegner af kønnene. ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.