Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

The Square

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående anspændt stemning, hvor en række konfliktfyldte situationer spreder deres utryghed ud over et ellers roligt forløb. Et barn skændes flere gange voldsomt med voksne. Et barn skubbes ned ad en trappe. En aggressiv mand terroriserer en større gruppe angste mennesker. En kvinde skriger i angst mens hun føler sig truet af en forfølgende mand. I et langt forløb bliver en kvinde forulempet af en mand, uden at de nærtstående tør komme hende til undsætning. I et dokumentar-lignende klip sprænges et barn i luften. Da filmen imidlertid fremstår stilfærdig i længere perioder, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
23.11.2017
| |
2 timer 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Square
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'The Square' handler om, Christian, der er kunstnerisk leder af et museum i Stockholm.

Mens han gør klar til åbningen af museets næste installationsprojekt, The Square, udsættes den succesfulde kurator for tricktyveri på åben gade. Hændelsen får ham til at tage sagen i egen hånd, og sammen med sin assistent opsporer han gerningsmandens lejlighedskompleks.

Hvad der herefter følger er en serie af mindre heldige beslutninger, mødet med en aparte journalist og lanceringen af en PR-kampagne, der får lige rigeligt med opmærksomhed.

'The Square' mestrer den svære balance både at være humoristisk og underholdende og samtidig udfordrende på et kunstnerisk plan.

Denne stil har filmens svenske instruktør medbragt fra bl.a. sin succesfulde Force Majeure, der også behandlede det moderne menneskes moralske luner, men 'The Square' kan også sammenlignes med det Oscar-vindende, italienske mesterværk Den store skønhed.

Filmen modtog Guldpalmen i Cannes, hvilket ikke er sket for en svensker siden 1951, hvor Alf Sjöberg kunne tage sin anden hovedpris med fra den sydfranske filmfestival.

Danske Claes Bang spiller hovedrollen som Christian, og filmen anses allerede nu som lidt af et gennembrud for den 50-årige skuespiller. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (842 votes)
4.9
5.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en solid omgang kulsort kunst-satire, der gang på gang overrasker med absurde optrin, der er med til at udstille karakterernes blindhed overfor både egne privilegier og verden omkring dem." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Cannesprisen til Östlunds mesterværk er fuldt fortjent." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... ikke bare velspillet, overrumplende samt både brandgodt tænkt og suverænt udført. Den er tilmed smukt filmet af Frederik Wenzel med en lang række absurde scener, som man ikke lige glemmer med det første." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'The Square' er ikke et minut for lang, ikke et minut for kort og i det hele taget en helt og aldeles perfekt film." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... et fænomenologisk kunstværk om samfundet, som med ætsende morsomme scener skræller lag på lag af civilisationen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Claes Bang er [...] fantastisk som manden, der mister sin uskyld." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kirsten

Filmen fik mig helt ud på kanten af biografsædet. Fantastisk inspirerende!

Lauuser/477424

Hvis du er glad for meget excentriske film og er god til symbolik er det en fantastisk film. Ellers er den længere fra noget som helst du er vant til :)

Martin

Momentvise pointer, men for mange og for lang - filmen mister pusten til sidst.

Lucidia

Som film er den mislykket. Og anstrengende.
Det er en endeløs bunke scener der belyser det moderne civiliserede menneske. Cirka en time inde i filmen, går det op for én, at manuskriptet mangler en virkelig god historie.

ninne

Speciel film, lidt langtrukken

Jan Engel

Ja, filmen fængede desværre ikke. Mange langtrukne scener hvor det var svært at forstå og følge med i symbolikken.

Kunstfilm er nok bare ikke for jordnære sjæle, selv ikke når skuespillerne er gode.

Maryuser/75892

Skidt

Maryuser/75892

Skidt

Henrik

Virkelig gennemført film! Og nårh ja, Claes Bang gør det fantastisk!

Holgeruser/311327

En film, der bl.a. gerne vil kommentere højpandet kunst og dets publikum. Desværre bruger filmen netop også selv alt, alt for mange ord på at komme frem til sin pointe. Startede lovende, men rullede derefter støt ned ad bakke. Jeg overvejede, om jeg skulle forlade salen før tid (og det havde intet med den tåkrummende scene at gøre).

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.