Cookie- og Privatlivspolitik

Lady Bird

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en let og rolig grundstemning, men indeholder flere konfliktfyldte scener med bl.a. skænderier. I én scene skændes mor og datter, mens de kører i bil, og datteren åbner pludseligt døren og falder ud, hvorpå moren skriger højt. I flere scener ser man mennesker, som græder, og i én scene nægter en følelseskold mor at tale med sin frustrerede og desperate datter. Hertil kommer en kort og udetaljeret scene, hvor to teenagere har sex. Da filmen også indeholder varme, humor og positiv forløsning, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
26.04.2018
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lady Bird
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|

Ungdomsfilmen 'Lady Bird' følger Christine, der ønsker at blive færdig med sin kristne High School i Sacramento og flytte til Østkysten for at starte på et College.

Livet er heller ikke let på hjemmefronten, hvor faren er arbejdsløs, og moren holder sig ikke tilbage for at påpege sin datters fejl.

Christine er endda træt af sit eget navn, så hun kalder sig for Lady Bird, og sammen med sin bedste veninde deltager de i årets musical. Sidste år i gymnasiet byder på flere udfordringer for teenageren, for ikke nok med, at hun skal få bedre karakterer på skolebænken, så ønsker hun også at være voksen og glemme tilværelsens mange regler.

'Lady Bird' er skrevet og instrueret af skuespilleren Greta Gerwig, der modtog en Oscar-nominering for Bedste instruktion, og filmen modtog yderligere fire nomineringer, bl.a. for Bedste film og kvindelige skuespiller.

Komedie-dramaet har et centralt fokus på mor-datter forholdet, som er set før på film, bl.a. i den populære Terms of Endearment. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (229 votes)
4.6
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Lady Bird' er en skør, sjov og underfundig fortælling om at være til og om at høre til. Greta Gerwig har et helt unikt talent for at skildre virkeligheden og ikke mindst alle de til tider modsatrettede og akavede følelser, vi mennesker tumler med." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... det [er] temmeligt umuligt ikke at holde af den på én gang kiksede, men også klarsynede og sjove Christine, der får sprudlende liv takket være den forrygende Saorsie Ronan." (Henning Høeg)

 • Filmland P1

  "... Gerwig [kan] noget med at vende og dreje små komiske hverdagssituationer på finurlige, overraskende og lærerige måder." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Disse humørskift, der opstår hos både teenager og mor, er fortalt med knivskarp præcision. Og selv når der er gift i luften, flyder kærligheden mellem de to også ind og farver scenerne med ømhed. Der er nemlig plads til nuancer og den følelsesmæssige kompleksitet ..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Når det nu ikke kunne blive til oscar-statuetter til de to velfortjent nominerede skuespillere [Saoirse Ronan og Laurie Metcalf], kan man i det mindste give 'Lady Bird' kærlig opmærksomhed. Det fortjener hun." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Saoirse Ronan er generelt god som den i egne øjne oversete og misforståede teenager, men det er i samspillet med Laurie Metcalf [...], at scenerne bliver noget særligt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Johnnyuser/335920

Når filmen så endelig får premiere herhjemme har man glemt alt om den. 100% på rottentomatoes men vi skal vente helt til slutningen af april før vi kan se den???

Nicholas

Den kom ud allerede den 3 November, 2017 i usa. så den er tilgængelig på internetet alle steder og du kan også købe den hvis du ikke gider sketchy sider.

bobiramauser/107088

Men heldigvis er det en særvisning d.4.mars i Grand :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.