Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Star Wars: The Last Jedi

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående dramatisk og actionfyldt stemning afvekslende med komiske optrin. Der er mange dueller med lyssværd og voldsomme kampscener med eksplosioner. Filmen indeholder monstre og mennesker, der slås ihjel eller trues med at blive slået ihjel på voldsom og bestialsk vis. Da filmen imidlertid foregår i et uvirkeligt science fiction-univers, og da volden ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
13.12.2017
| |
2 timer 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Star Wars: The Last Jedi
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Supreme 2D, Supreme 3D, Level 7 2D, Babybio 2D, Seniorbio 2D
|

Filmen 'Star Wars: The Last Jedi' fortsætter handlingen fra Star Wars: The Force Awakens.

Den unge Rey, den tidligere stormtrooper Finn og piloten Poe fortsætter her kampen mod Den Første Orden og den magtsyge Kylo Ren. Samtidig vender Luke Skywalker tilbage for at træne Rey i Jedi-riddernes ædle kunst.

'Star Wars: The Last Jedi' er det ottende kapitel i Star Wars-sagaen, der også består af de såkaldte spinoffs, hvor Rogue One: A Star Wars Story kom ud som den første i 2016, og næste planlagte film bliver om Han Solos unge år.

Science fiction-filmen er instrueret af manden bag Looper og har atter Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver og Oscar Isaac på rollelisten over for universets garvede navne Mark Hamill og den afdøde Carrie Fisher.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2420 votes)
4.8
4.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er med andre ord imponerende, at det stadig lykkes at levere overraskelser indenfor de velkendte rammer." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "[...] en meget flot, kraftfuld og rørende film [...]" (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  " [...] køber man præmissen om et kulørt rumeventyr, der skal kunne sælges vidt og bredt, er der tale om forrygende underholdning, hvor de 150 minutters spilletid flyver af sted med samme hastighed som Tusindårsfalken. Med andre ord: Blockbuster når det er allerbedst." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Alle filmmediets muligheder udnyttes til fulde i den ottende Star Wars-episode, så når man sidder i det plyssede sæde, kan man mærke filmen i hele kroppen. Jeg glæder mig allerede til næste rejse mod det uendelige univers." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Filmen har fantastisk flotte scener, der kan tage pusten fra selv den mest forvente. Den er episk stor i slaget, men ikke episk i fortællingen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "De nye film er bedre, og teknikken har indhentet Lucas’ vision. Tusindårsfalken flyver for alvor. Den fjerne galakse er blevet en virkelig verden." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
nadiauser/646037

En af de værste filmoplevelser nogensinde. Ikke kun pga et håbløst dårligt manuskript og gigantiske huller i plottet, men fordi filmen er lavet efter en skabelon af politisk korrekthed og feminisme som er fuldstændigt uinteressant som historiefortælling. Propaganda kan aldrig blive kunst!

The Womanuser/8031

Det er godt nok en holdning, der er helt ude i hampen. Jeg kan godt følge din kritik, hvad angår filmens mærkelige manuskript, men sagaen er heller ikke ligefrem kendt for at have de mest højintellektuelle handlinger. Men din mening om filmens brug af "politisk korrekthed og feminisme" er det, som jeg ikke helt kan tage seriøst. Hvornår benytter filmen race og kønsorganer, til at fortælle den historie den fortæller?! De er alle karakterer, som tilfældigvis er, som de er. Alle der tilfældigvis bliver rodet ud i den krig, der foregår.

nadiauser/646037

Jeg tror absolut ikke det er noget “tilfældigt” ved måden The Last Jedi er skruet sammen på. Tvært imod er hele filmen bygget over en politisk korrekt doktrin med stor vægt på emner som feminisme, dyrevelfærd, antikapitalisme og diversity/identity politics. Hele Hollywood er efterhånden gennemsyret af denne idiologi.
Problemet er dels at det fuldstændig ødelægger illusionen om at være i en galakse fjernt fjernt herfra når filmen fremstår som et partsindlæg i den kulturkamp der foregår i USA lige nu. Et andet problem er at Star Wars universet er bygget op om den klassiske heltefortælling men skal presses ned i en feministisk ideologi og den feministiske doktrin skal overholdes for enhver pris også selvom det fuldstændigt ødelægger historiefortællingen. Et eksempel på dette er at Ray er en gennemført Mary Sue. Det er hun fordi feminismens doktrin siger at en kvinde ikke må fremstå underlegen i forhold til en mand i nogen situation også selvom det ødelægger fortællingen om helten der i starten er clueless, men vokser med opgaven og modnes. Fx. er Ray bedre end Han Solo til at fikse Millenium Falcon og Ray besejrer Kylo Ren uden træning i TFA. Ray tæver Luke ca. 45 min. inde i The Last Jedi og har absolut ingen brug for en læremester hvilket fuldstændig underminerer temaet om mester/elev forholdet. Filmen er fyldt med lignende eksempler. Karaktererne bliver ligegyldige fordi det ikke handler om at de gennemgår en interessant udvikling, men kun at de bliver brugt til at signalere et idiologisk budskab. I dette tilfælde Social justice/feminisme. Derfor er det propaganda og ikke filmkunst. Det er selvfølgelig fint at vælge en hovedpersonen der er kvinde eller sort eller asiat, medmindre karakteren er valgt FORDI vedkommende er kvinde eller sort etc. For så bliver det et let gennemskueligt politiserende partsindlæg og så handler det ikke om Star Wars længere.

nadiauser/646037

Men du behøver ikke tage mine ord for gode varer, folkene bag filmen er ret åbne omkring deres forsøg på idiologisk indoktrinering, hvilket vel også er grunden til at flere feminister hylder filmen:

Her er President for Lucas Film Kathleen Kennedy iført (sort) feministisk t-shirt:
https://www.hollywoodreporter.com/rambling-reporter/kathleen-kennedy-quo...

Her er en artikel fra New York Times omkring Kathleen Kennedy der I 2012 oprettede et Star Wars manuskripthold der udelukkende bestod af kvinder og hvorfor:

https://www.nytimes.com/2017/12/22/movies/star-wars-last-jedi-women-run-...

Her er eksempler på diverse medier og andre der hylder The Last Jedi for at være SJW/feministisk/politisk korrekt:

https://www.vanityfair.com/hollywood/2017/12/star-wars-last-jedi-laura-d...

https://www.wired.com/story/star-wars-last-jedi-inclusion/amp

https://www.theguardian.com/film/2017/dec/18/star-wars-the-last-jedi-wom...

http://www.news.com.au/entertainment/movies/new-movies/feminists-praise-...

Her er tweets fra to af Lucas Films Star Wars manuskriptforfattere Chris Weitz og Gary Whitta:

"Please note that the Empire is a white supremacist (human) organization," (Weitz)
"Opposed by a multicultural group led by brave women." (Whitta)

(https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/star-wars-writers-get-poli...)

Antaeus

Man kan undre sig lidt over at der er 3-4 helte og de alle er kvinder, mens mændene ikke gør noget godt i denne episode.

På den onde side er alle hvide og især mænd, mens i oprørslejren har vi sorte, asiater m.fl. og som sagt med kvinderne i helterollerne, der lugter nu noget af overgjort politisk korrekthed.

The Womanuser/8031

Det er stadigvæk fuldstændig ligegyldigt. Det er sådan filmen er, det er de karaktere, som folket bag har valgt skulle være i front. Hvis vi alle rendte rundt og dømte film på baggrund af antallet af medvirkende kvinder/mænd eller på baggrund af deres race, eller den rolle de har i en film, så ville det være dødsygt at høre meninger om film.
Jeg gad godt se, hvordan en fan af det originale trilogi ville have det, hvis en person så dem og kaldte dem skrald, fordi der blev lagt mest vægt på antallet af minoriteter, uden at overveje den tid, som filmen blev lavet i.

Svend

ja i film er der karaktere, men det betyder ikke at det ikke kan være et problem i film. jeg syntes selv det bliver et problem fordi filmens narrative bliver at det kun kvinde der kan finde ud af at være helte. Personlig er jeg heller ikke imponere over film, men lige så meget pga. humoristisk indslag der malplaceret og ødelægge tonen. first order virker yderest inkompetent.Luke karaktere bliver fejlagtigt behandlet. rey har stort set ingen træning fået men er stadig stærke end luke skywalker som betragtes som en af de stærkeste jedi der har levet(Mary sue)
I forhold til især de første film er der en bedre balance og det bliver ikke i høj grad nok anerkende i forhold til diversiteten.

techieuser/446431

Med det arbejde der ligger i hele Starwars verdenen burde man med Disneys pengepung præstere bedre.

Beklager spoilers;
Alle karakterer man har lært oprigtigt at kende er døde til fordel for Finn, Rei og Kylo Ren, hvor man er ligeglad med alle 3.
Chewie er degraderet til en komiker rolle.
Luke Skywalker dør efter dit eget trick... (Sikke en jedimester).
Den mægtige skurk dør på en latterlig måde.
Yoda kan styre vejret.
Leia kan overleve rum og bruge kraften til at vende tilbage.
Bomber kan falde i rummet.

Filmen skriger bare af Disneys version af "Hasbro-ideen", hvor alt går ud på at vise (og sælge) bamser og figurer. De forbandede skrigende .. pingviner!

Flot effekter, go lyd, håbløst gennemtænkt plot, ligegyldig karakterer..

Segoyuser/116755

Jeg er ikke en FAN af alle disse film men nyder at se dem.(Det betyder så også kan ik huske hver film fra andre, eller klæder ud i det tøj osv.) Men sci fi genren er fantastisk!

Jeg tænker ang. Ray hun har jo samme rå kraft som Kylo, skulle jo være muligt ...

Leia den der ud i rum retur den sætter gerne ? ved for så havde andre nok kunne ...men igen det er film, hun er jo Prinsessen!!!

Antaeus

Hvis du skriver til mig her er jeg ikke helt klar over hvad det er du ønsker at spørge mig om eller budskabet er til mig?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter