Star Wars: The Last Jedi

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående dramatisk og actionfyldt stemning afvekslende med komiske optrin. Der er mange dueller med lyssværd og voldsomme kampscener med eksplosioner. Filmen indeholder monstre og mennesker, der slås ihjel eller trues med at blive slået ihjel på voldsom og bestialsk vis. Da filmen imidlertid foregår i et uvirkeligt science fiction-univers, og da volden ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
13.12.2017
Originaltitel: 
Star Wars: The Last Jedi
Spilletid: 
2 timer 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Supreme 2D, Supreme 3D, Level 7 2D, Babybio 2D, Seniorbio 2D
Billetter
5
4.8
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1039 votes)

Resumé

Filmen 'Star Wars: The Last Jedi' fortsætter handlingen fra Star Wars: The Force Awakens.

Den unge Rey, den tidligere stormtrooper Finn og piloten Poe fortsætter her kampen mod Den Første Orden og den magtsyge Kylo Ren. Samtidig vender Luke Skywalker tilbage for at træne Rey i Jedi-riddernes ædle kunst.

'Star Wars: The Last Jedi' er det ottende kapitel i Star Wars-sagaen, der også består af de såkaldte spinoffs, hvor Rogue One: A Star Wars Story kom ud som den første i 2016, og næste planlagte film bliver om Han Solos unge år.

Science fiction-filmen er instrueret af manden bag Looper og har atter Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver og Oscar Isaac på rollelisten over for universets garvede navne Mark Hamill og den afdøde Carrie Fisher.

Relaterede nyheder

2 måneder siden
3 måneder siden
4 måneder siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er med andre ord imponerende, at det stadig lykkes at levere overraskelser indenfor de velkendte rammer." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "[...] en meget flot, kraftfuld og rørende film [...]" (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  " [...] køber man præmissen om et kulørt rumeventyr, der skal kunne sælges vidt og bredt, er der tale om forrygende underholdning, hvor de 150 minutters spilletid flyver af sted med samme hastighed som Tusindårsfalken. Med andre ord: Blockbuster når det er allerbedst." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Alle filmmediets muligheder udnyttes til fulde i den ottende Star Wars-episode, så når man sidder i det plyssede sæde, kan man mærke filmen i hele kroppen. Jeg glæder mig allerede til næste rejse mod det uendelige univers." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Filmen har fantastisk flotte scener, der kan tage pusten fra selv den mest forvente. Den er episk stor i slaget, men ikke episk i fortællingen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "De nye film er bedre, og teknikken har indhentet Lucas’ vision. Tusindårsfalken flyver for alvor. Den fjerne galakse er blevet en virkelig verden." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Marianne

resten af tiden er jeg faktisk ret medgørlig ;)

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
CINEMANDRUP

Overvældelse på overvældelse rammer en efter så lang tids venten på at få næste kapitel i dette skønne univers. Det nærmest kribler i fingrene for at få svar på nogle af sine spørgsmål som denne nye trilogi stiller op. Men kan The Last Jedi så levere varen for så mange fans? Lad os skue ud i galaksen og vurdere indsatsen.

For det første er du er nødt til at have et forudgående kendskab til eller have set de foregående film, for at have en jordisk chance for at følge med i handlingen, idet denne film begynder akkurat hvor den forudgående sluttede. Når det så er sagt lagde den foregående film: The Force Awakens op til en masse tanker, som fans kunne gøre sig indtil The Last Jedi endelig kom, som f.eks. Hvad er sket siden at Luke har isoleret sig? Hvem er Rey og hvad er hendes oprindelse. Er der en større forbindelse imellem bestemte karakterer end umiddelbart regnet? osv. Filmen begiver sig ud i små sidehistorier som forløber sammen med hovedhistorien. Der er vores heltinde Rey og hendes rejse til Lukes ø, sat overfor Kylo Rens videreudvikling i mørkets gøremål, Poes rebelske attitude sat overfor lederegenskaber i oprørets flugt fra The First Order og så Rose og Finns rejse til at finde hjælp blandt ukendte kilder. For mig var det uden tvivl Reys rejse der er den mest sigende og interessante og derudover også forholdet imellem Luke og Kylo Ren og hvad der er gået forud for at tingene er endt som de er.

Hvad fungerer for filmen: Det behøves nærmest ikke omtales, men vil alligevel knytte en kommentar til det visuelle. Det er ekstravagant flot lavet. Alt lige fra stjernekrig i rummet til de isolerede ø landskaber og ikke mindst den flotte saltholdige og krystaliserede planet Crait. Det er visuel øjenguf. Så er der selvfølgelig også nogle figurer, der ikke kan undgå at være CGI, men ellers kan man se at de faktisk har holdt sig i god nostalgisk ånd af dukkeformat og sminke til de fleste. Her kan nævnes den nye nuttethedsfaktor, de små dyr, Porgerne, som overtager tronen fra BB8 fra The Force Awakens.
Lyden er selvfølgelig i en liga for sig selv. Star Wars har sin helt egen lyd og det er ikke til at tage fejl af og du er opslugt fra første scene af mesterkomponisten John Williams toner. Lyden er så stærk, at de endda kan lave en 10 sekunders scene i filmen, som er helt uden lyd og det formår stadig at fremstå episk flot og meningsfuldt.
Historien fungerer trods sin simpelhed. Den er krydret med små drejninger undervejs, som nogle har set komme og andre ikke har kunnet gætte, for at få tankegangen til at vandrer i massevis af spekulationer, som skal føre op til den sidste film i denne trilogi. Jeg føler altid en begejstring, når en film formår at hemmeligholde noget – hvilket på ingen måde er nemt i disse digitale tider, hvor svarerne nærmest ligger lige for fødderne af en – og det følte jeg filmen formåede for mit vedkommende.
Skuespils præstationerne er sublime fra alle folk og deres livlighed bidrager til at holde figurerne interessante og visse foreninger har været længe ventet og så må det lige tilføjes, at hvor er det herligt at høre Luke efter 30 års fravær fra rollen.

Hvad der kunne have været lidt bedre : Dette føles mærkeligt at skrive og nok mærkeligt at læse som fan, men for mig føltes filmen for lang. Det trak unødigt ud nogle steder og visse dele kunne have været helt udeladt – f.eks casinoturen eller den unødigt lange flugt som rebellerne udføre eller for meget fokus på porgerne, som skal give et komisk indslag. Enkelte karakterer virker placeret tilsat lidt for meget Disney glans. Det er bagateller det her for filmen overrasker positivt.

Ret skal være ret, jeg har ikke meget kritik at tilkendegive filmen: Dette er for mig en rigtig god, flot, smuk, interessant og spændende Star Wars film, da den vender nogle af tingene på hovedet og giver nogle karakterer en drejning jeg ikke havde forventet, hvad enten det er til det dystre eller det lyse, men samtidig opretholder deres sande billede af værdigrundlag. Det har selvfølgelig skabt røre blandt fans, som ikke har følt sig tilfredse og deres forventninger ikke har været indfriet, men for mig var det et spændende kapitel i Star Wars sagaen, som kun gør, at jeg glæder mig til den sidste i rækken af denne trilogi. Jeg nød de små detaljer undervejs, som hyldest til de gamle film og elsker når en film formår at dykke ned i selve karakteren og gøre denne interessant på en ny måde. Og så selvfølgelig en slutning som får en til at gøre sig endnu flere tanker om hvad der mon sker nu. Hvis du er en sand Star Wars fan tror jeg bestemt heller ikke at du vil blive skuffet og hvis du er ny og blot gerne vil se filmen vil jeg nok råde dig til at se de andre først for meningens og handlingens skyld. Visuelt, lydmæssigt er det upåklageligt godt, historien mangler lige den sidste gnist for at få topkarakter, men filmen er bestemt et værdigt medlem af Star Wars sagaen.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Noah

Super god!

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Januser/918332

Jeg tror faktisk ikke at der var noget som var godt ved den film, på nær effekterne, som ikke engang var spektakulære..

Uenig?

Prøv at beskriv handlingen, men i én sammenhængende sætning..

I dare you.

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Michael

Enig ... hmm ... Enig igen.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Casper

TL:DR Empire Strikes Back er stadig den bedste af dem alle og Rian Johnsons forsøg kom aldrig i nærheden. Han gav os en mærkelig og underlegen udgave af Empire og Return.

***SPOILERS***

Leia overlever en umulig situation, hvori hele ledelsen dør, inkl. Ackbar!

Som konsekvens får vi Vice-Admiral Genderstudy Purplehair som erstatning for Ackbar. En karakter hvis eneste formål er at tale ned til mænd og ofre sig selv på en episk, men dum måde.

Rose Tico var en irriterende og ligegyldig karakter, som kun er med fordi Disney vil have Asien til at se Star Wars. Værst af alt ødelagde hun muligheden for at gøre Finn til en mindeværdig figur i universet.

Canto Bight (aka. Not Bespin) var komplet spild af tid og en lang propaganda seance om hvor onde de hvide rige mennesker er - samt pod-racing med heste-mennesker. Alt hvad Rose of Finn opnåede var at smadre Rum Macau og finde DJ, som ødelagde Purplehairs "plan" og dermed dræbte stortset alle rebellerne før de kunne lande på planeten Ikke-Hoth.

Hyperspace scenen med Purplehair gav ingen mening i det større sammenhæng - hvorfor er det ikke standard militær taktik i Star Wars universet? Og hvorfor brugte de ikke autopilot, eller C3-PO.

Snokes død var latterlig/komisk. Han blev opstillet til at være den stærkeste Force-user vi har set (stærkere end Kejseren og Vader) og han blev dræbt på den dummeste måde mens han leverede en arrogant monolog om hvor awesome han var.

En af filmens helt store problemer er måden hvorpå Luke Skywalker bliver bortkastet og selv Mark Hamil var ikke tilfreds med Johnsons håndtering af denne centrale figur. Hans død kunne med fordel havde været sket i den næste film og givet meget mere vægt og konsekvens og den ekstra tid han ville have til at træne Rey kunne bruges til at forklare hvorfor Rey er så latterlig Over-powered.

Og så var der lige præmissen med filmen. Den var tåbelig. Det var en lang jagtscene, hvor alt hvad de onde skulle havde gjort var at ødelægge et par skibe som var indenfor rækkevidde af deres våben (men havde episk Plot-Armor)
Hvorfor havde det største krigsskib vi har set i Star Wars ingen kraftfulde supervåben der kunne bruges? Hvad holdte The First Order (red: Imperiet) tilbage for at sværme det sidste skib med TIE-fighters? Hvorfor har de store Star Wars skibe ikke panserede kommandobroer gemt dybt inde i skibene?

Årh jo. Chewie er nu blevet en tam og kedelig veganer og han havde stortset ingen grund til at være i filmen. Tilgengæld fik vi masser af Porgs...

Jeg har sværet ved at tro på at JJ. kan rydde op i det rod som Rian Johnson har lavet. Og hvis Johnson får lov til at lave den næste trilogi, så springer jeg over.

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)
madssimouser/14913

Kunne man henstille til, at du en anden gang lige markerer din anmeldelse med "***SPOILERS***" eller andet, så man ikke uforvarende får afsløret centrale plotdele af at komme til at læse den?

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Antaeus

Det er ikke særlig smart at gå ind og læse kommentarer, hvis man ikke ønsker spoilers.

Og så blev der endda advaret imod spoilers så dit indlæg står som lidt tomt og intetsigende og man undrer sig over om du har læst det indlæg du selv svarer på.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Casper

Du blev advaret i allerførste sætning om det.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Svend

jeg meget splitte når det kommer til den her film fordi på den ene side er filmens visuelle effekter rigtig flotte og musik er fedt lavet. Det er også grunden til de 2 stjerne. men rest af film er jeg ikke imponeret over. Kan ikke se det nyskabende i den. Der rigtig mange del som er lånt fra 4 og 5 samt sløseri i forhold til hvad er realistisk. Jeg ved godt film ikke behøves at være 100 % taget ud af den virkelig verden, men at den har et udgangspunkt i den. men at en x-wing kan stor set uskadeliggøre et helt rumskib og at de ikke sender en sværm at t-fight ud for at beskytte skibet er mig en gåde, samt at der er åbenbart tyngdekraft i rummet. yderliger er hummoriske indslag igennem filmen mistimed i de alle fleste tilfælde igennem hele filmen. der rigtig mange af plot hole i film som ikke bliver besvare eller som man bare ignorere. eks(korte til luke). jeg person ikke noget imod at man piller nogle af de gamle karakterer ud i de nye film. men det skal sker på en ærefuld og mennigsfuld måde. lea flight out to space scene er et andet punkt som heller ikke giver mening. og jeg kunne blive ved.
for mig døde magien fra star wars efter at have set star wars last jedi. så tiden må vise om jeg skal en og se den næste.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.