Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Dobbeltspil

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en anspændt og realistisk grundstemning præget af usikre forhold i Mellemøsten. Filmen indeholder en række autentiske optagelser af bombeeksplosioner og krigsofre, herunder lig af både voksne og børn i gaderne. Endvidere indeholder filmen dramatiske scener, blandt andet en scene hvori en mand køres ihjel og han efterfølgende ses ligge livløs på jorden, mens blodet strømmer fra hans hoved. I en anden scene skydes to personer ned, imens de forsøger at flygte fra bevæbnede mænd. Da filmens fremstilling af vold er realistisk og til tider udpenslet fremstillet, vurderes det, at de yngste i aldersgruppen 11-15 år vil kunne blive skræmt. Filmen får derfor en 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
18.01.2018
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Backstabbing for Beginners
|
Versioner: se alle
2D, Supreme, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'Dobbeltspil' (Backstabbing for Beginners) er inspireret af den sande historie om danskeren Michael Soussan, der fik job i FN’s humanitære hjælpeprogram Oil for Food i 1996.

Jobbet, der er en regulær drømmestilling for Soussan, medfører usædvanligt hårdt arbejde, da han bliver sendt fra FN-hovedkvarteret i New York til kaotiske Bagdad, hvor ustabilitet og korruption hersker.

Magtkampen om at tjene penge på Iraks olie foregår på alle samfundet niveauer mellem diplomater, lobbyister og politikere. Pilen peger ikke mindst indad i De Forenede Nationers egne rækker.

Michaels idealisme sættes på en voldsom prøve, da han må overveje, om han skal afsløre alt med den risiko, at han mister sin karriere, kvinden han har forelsket sig i og måske endda sit liv.

'Dobbeltspil' er baseret på Michael Soussans selvbiografiske bog 'Bedrageri for begyndere'. Danske Per Fly (Bænken) står i spisen som instruktør, mens rollebesætningen er international ligesom det autentiske tema om den største korruptionsskandale i FN’s historie.

Rollen som danske Soussan udfyldes af englænderen Theo James, som man kender fra Divergent-filmene, og Oscar-vinderen Sir Ben Kingsley spiller hans chef og mentor, Pasha. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (161 votes)
4.2
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Dobbeltspil' fungerer bedst som en beskrivelse af korruptionens væsen, hvor al moral er sat ud af kraft, fordi der ikke findes en eneste retfærdig sjæl tilbage ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Man mærker simpelthen ikke, at den kommer fra Flys hånd, ligesom man heller ikke rigtig kan mærke de ellers gode skuespillere - Theo James, Ben Kingsley og Jacqueline Bisset." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "'Dobbeltspil' er dog først og fremmest Kingsleys film. Han leverer en af sine bedste præstationer i mange år som den tvetydige, pragmatiske og iskolde Pasha ..." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det mest originale træk er Pasha, spillet af Ben Kingsley, og hans spøjse vane med at bande ’fæck!’ ved enhver lejlighed." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... filmen lever slet ikke op til materialets muligheder og spiller en alt for stor del af tiden som en humørforladt tv-film." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Den gamle kyniker over for den unge idealist er et klassisk opgør. Men i 'Dobbeltspil' forbliver det en ulige kamp." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en sober, solid og velmenende film, der vil bruge thrillerens sprog til at udrede svære problemstillinger og engagere publikum følelsesmæssigt. Desværre er det skønne spildte kræfter." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
louiseuser/564540

Rigtig god underholdning.spænding hele vejen.

gert n.s.

En oplevelse som bør prøves, flot spil af Theo James og Ben Kingsley og den danske instruktør Per Fly, som i den grad giver stof til omtanke. Sikke en situation den danske diplomat var udsat for - hvor FN spiller helt fallit. Bør ses

Nils

Endnu en gallapremiere i Imperial. Denne gang på Per Flys Backstabbing for Beginners. Biografsalen var fyldt med store dele af cast og crew fra filmen (herunder Per Fly, Ben Kingsley og Michael Soussan), halvdelen af Folketingets folkevalgte (fx Pia Kjærsgaard, Dan Jørgensen og Uffe Elbæk) samt en stor del af hvad der kan krybe og gå indenfor dansk showbiz (bl.a. Keld & Hilda og Anders Morgenthaler) … resten af pladserne var så til os almindelige dødelige :) Selve før-film-forplejningen var fin, dog var goodie-baggen under middel! Før filmen sagde producerteamet et par bevingede ord, og efter filmen præsenterede Per Fly de vigtigste folk fra crewet samt de fleste af hovedpersonerne. Der er jo tale om en dansk produktion, med støtte fra 117 selskaber og organisationer fra bl.a. Danmark, Sverige og Canada. Produktionen ser meget lidt dansk ud, filmen foregår da også i New York og Irak (optaget i Marocco) og der er ikke nogle danskere med i castet.

Filmen bygger på Michael Soussans selvbiografiske bog, af samme navn som filmen, fra 2008. Den 24-årig Michael søger for fjerde gang job i FN i New York. Han får jobbet og kommer under Pashas vinger, og kommer til at arbejde med FN’s olie-for-mad-projekt. Michaels forgænger blev dræbt i en trafikulykke i Irak, så Michael bliver på rekordtid dybt involveret i projektet, og drager sammen med Pasha til Bagdad. Michael opdager hurtigt at alt ikke er så rosenrødt i olie-for-mad-programmet, som Pasha gerne vil have det til at se ud som om. Få timer efter sin ankomst til Irak, bliver han opsøgt af nogle bredskuldrede mænd, som giver ham et tilbud (bestikkelse) som han ikke kan afslå. Michael afslår alligevel, og begynder på sine egne undersøgelser. Han finder, kort sagt, ud af af programmet er bundråddent, og både hans chef, diverse embedsfolk samt ikke mindst Saddam Hussein i den grad skummer fløden …

Vurdering
Igen må jeg blankt erkende at jeg ikke har læst dansk-amerikaneren Michael Soussans bog, ej heller kunne jeg huske detaljerne omkring olie-for-mad-skandalen. Filmen starter med slutningen, hvor Michael er på vej til Wall Street Journal, for at fortælle sandheden om olie-for-mad-programmet, og dermed blive whistleblower og udlevere sin chef og en mængde andre personer. Det virker alt sammen rimeligt troværdigt, omend jeg har en formodning om at filmen har spiffet enkelte dele af bogen op.

Ben Kingsley er en dygtig skuespiller, ingen tvivl om det. Han virker af og til som en skuespiller som er lidt for fuld af sig selv. Også her kører han lige på grænsen af at virke mere som skuespilleren Ben end rollen Pasha. Jeg føler dog at han lige akkurat redder den i land. Theo James, som spiller Michael, har vist primært slået sine folder i Divergentsagaen og lignende film. Det er just den type film der ikke normalt trækker mig i biografen, så jeg kender ham faktisk ikke. Men han fungerer glimrende i rollen som whistlebloweren Michael, uden dog at have ret mange træk til fælles med virkelighedens Michael. Jacqueline Bisset, som jeg slet ikke kunne genkende, spiller den kompromisløse leder af FN i Bagdad, og det gør hun godt.

Instruktøren Per Fly kender vi primært fra Bænken, Monica Z og Arven, gedigne danske/skandinaviske film, med noget på hjerte. Vi har her at gøre med en produktion af helt andre dimensioner end han er vant til. Han gør det helt hæderligt, synes jeg. Backstabbing for Beginners har bestemt også noget på hjerte, dog med lidt større armbevægelser end vi er vant til fra Flys side. Det bliver dog aldrig vulgært på den amerikanske måde, hvilket så nok skyldes at vi netop ikke har at gøre med en amerikansk produktion.

Filmen er flot fotograferet. Der er kælet for indstilingerne og frameingen sidder lige i skabet. Selv de få actionscener er lækkert lavet. Rå, usentimentale og ej unødvendigt udpenslede. Lyden derimod virker en anelse generisk; hæderlig, men uden at være noget særligt. Det gælder for så vidt både den egentlige musik og “lydtapeterne”. Lidt ærgerligt. Et bedre lydspor kunne have været medvirkende til at sikre filmen et stjerne mere!

Konklusion – Backstabbing for Beginners
Backstabbing for Beginners varer lige over 100 minutter, hvilket er tilpas. Man er informeret og underholdt på samme tid, uden at man kommer helt op og ringe. Og personligt vil jeg for al fremtid nu huske, præcis hvad olie-for-mad-skandalen præcis gik ud på. Backstabbing for Beginners får fire flotte stjerner.

Carl-Emil

Havede fornøjelsen af at se denne film på forpræmiere, og den kan varmt anbefales. som altid med Per Fly, formår filmen, på en fangende måde, at komme med et hårdt og råt syn på et problem.
Forlod biografen med en udvidet horisont, og en nærmest bitter smag i munden omkring "verden bag facaden"

Lisbeth K.

Glæder mig til at se den.. ;-D..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.