Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

The Post

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående spændingsmættet stemning primært udfoldet i indholdet af dialogen og anspændte ansigtsudtryk. Der er imidlertid en skildring af Vietnam-krigen i filmens start, som viser granatnedslag, mange skud, soldater der falder, billeder af sårede soldater som slæbes bort og døde, der ligger i ligposer. Da det voldsomme imidlertid er kortvarigt og ses på nogen afstand, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
05.04.2018
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Post
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'The Post' er en autentisk beretning om 'The Pentagon Papers' og pressens vigtige rolle i det politiske landskab.

Dramaet tager fat i en betændt sag fra 1971, hvor en række kompromitterende dokumenter bliver offentliggjort i The New York Times. Herefter griber The Washington Post bolden, men kommer til at stå over for benhård modstand fra Justitsministeriet, der ikke ønsker flere afsløringerom Vietnam-krigen.

Filmen følger bladets ejer og chefredaktør, der forsøger at gøre det rigtige - med de efterfølgende karrieremæssige og personlige konsekvenser.

'The Post' får biografpremiere i en tid, hvor den amerikanske præsident Donald Trump udfordrer pressens rolle med sine udtalelser om "fake news", og selvom der er mange nuancer i filmen, bl.a. i forhold til ansvaret over for de involverede parter i sagen, slår instruktøren Steven Spielbergs Oscar-nominerede fortælling et slag for ytringsfriheden.

Tom Hanks spiller chefredaktøren, og det er femte gang, at han medvirker i en Spielberg-film efter bl.a. Spionernes bro og Saving Private Ryan, mens Meryl Streep som avisens ejer for første gang kan ses i et værk af mesterinstruktøren. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (292 votes)
4.4
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... presset på medierne fra det politiske system er ikke blevet mindre. Derfor er 'The Post' en elegant og inspirerende film til tiden." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Det er første gang, Tom Hanks og Meryl Streep spiller sammen. Lad os håbe, at det ikke bliver sidste gang." (Henning Høeg)

 • Filmland P1

  "'The Post' er en monumental hyldest til den frie, uafhængige, kritiske presses funktion i det amerikanske samfund. Den er et forsvar for humanistiske grundprincipper. For kvinders ret i et moderne samfund." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er en opbyggelig film, der har en uhyggelig relevans i det Trump-regerede USA, men som også har en tidløs aktualitet i sit fokus på den frie presse som tjener for folket, ikke for magthaverne." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Tom Hanks er bundsolid som den legendariske redaktør Ben Bradlee." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'The Post' er blevet en lidt for ulastelig fremstilling." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Henriette69

og sige at hvor er det super mega ærgerligt at vi først kan se The Post EFTER Oscar-uddelingen :(
Hvad er forklaringen på dette? Hvem bestemmer reelt hvornår en film skal have premiere herhjemme??
Der er så mange der går op i Oscar-uddelingen. Der bliver holdt store biografarrangement rundt omkring, så finder det underligt at man ikke prioritere at få vist de film der er normineret....

Thomas

Det er mega fedt, at vi først kan se den her film i Danmark EFTER oscar festen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.