Star Wars: The Last Jedi

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående dramatisk og actionfyldt stemning afvekslende med komiske optrin. Der er mange dueller med lyssværd og voldsomme kampscener med eksplosioner. Filmen indeholder monstre og mennesker, der slås ihjel eller trues med at blive slået ihjel på voldsom og bestialsk vis. Da filmen imidlertid foregår i et uvirkeligt science fiction-univers, og da volden ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
13.12.2017
Originaltitel: 
Star Wars: The Last Jedi
Spilletid: 
2 timer 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Supreme 2D, Supreme 3D, Level 7 2D, Babybio 2D, Seniorbio 2D
Billetter
5
4.8
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1057 votes)

Resumé

Filmen 'Star Wars: The Last Jedi' fortsætter handlingen fra Star Wars: The Force Awakens.

Den unge Rey, den tidligere stormtrooper Finn og piloten Poe fortsætter her kampen mod Den Første Orden og den magtsyge Kylo Ren. Samtidig vender Luke Skywalker tilbage for at træne Rey i Jedi-riddernes ædle kunst.

'Star Wars: The Last Jedi' er det ottende kapitel i Star Wars-sagaen, der også består af de såkaldte spinoffs, hvor Rogue One: A Star Wars Story kom ud som den første i 2016, og næste planlagte film bliver om Han Solos unge år.

Science fiction-filmen er instrueret af manden bag Looper og har atter Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver og Oscar Isaac på rollelisten over for universets garvede navne Mark Hamill og den afdøde Carrie Fisher.

Relaterede nyheder

2 måneder siden
3 måneder siden
4 måneder siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er med andre ord imponerende, at det stadig lykkes at levere overraskelser indenfor de velkendte rammer." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "[...] en meget flot, kraftfuld og rørende film [...]" (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  " [...] køber man præmissen om et kulørt rumeventyr, der skal kunne sælges vidt og bredt, er der tale om forrygende underholdning, hvor de 150 minutters spilletid flyver af sted med samme hastighed som Tusindårsfalken. Med andre ord: Blockbuster når det er allerbedst." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Alle filmmediets muligheder udnyttes til fulde i den ottende Star Wars-episode, så når man sidder i det plyssede sæde, kan man mærke filmen i hele kroppen. Jeg glæder mig allerede til næste rejse mod det uendelige univers." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Filmen har fantastisk flotte scener, der kan tage pusten fra selv den mest forvente. Den er episk stor i slaget, men ikke episk i fortællingen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "De nye film er bedre, og teknikken har indhentet Lucas’ vision. Tusindårsfalken flyver for alvor. Den fjerne galakse er blevet en virkelig verden." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

johnnyuser/933574

Jeg var tilfreds med filmens historie og sceneriet var smukt og veludført, men Disney humoren er tør og upassende for en Star Wars film.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
René Munch Nielsen

Star Wars: The Last Jedi er simpelthen så god. Nogle få scener minder lidt om én af de gamle film. Men det gøre ikke noget. En fantastisk oplevelse. Glæder mig til den næste i rækken. Jeg er nu også spændt på at se hvad Rian Johnson hoster op med i den næste trilogi som skulle komme på et tidspunkt. En god film at slutte af med i 2017. Et rigtig godt godt nytår alle filmelskere.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Ardimon

Kæft mand, det bliver kun bedre med årene. Wow... Er solgt og skal se den igen meget snart.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
DjonRock

I alle aspekter er denne film ikke værd at bruge penge på at se. De havde muligheden for at kunne følge godt op. Den var tåkrummende dårlig hele vejen igennem og derfor også alt for lang. Manus er så dårlgi skrevet sammen at det slet ikke giver mening.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Ardimon

Det kan ikke være skuespillet, så hvad hentyder du til? Ligefrem 1 stjerne er ret useriøst.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Casper

Siger personen som giver den 6 stjerner...

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Svend

at give film en stjerne er useriøst er vel op til den enkelte bruger. Det er en subjektiv vurdering.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Jonas

The Last Jedi har delt vandene, men jeg var for det meste godt underholdt - og mere til. Rian Johnson formår at levere en visuelt og tematisk interessant Star Wars-film med en relativ simpel handling, der tager dine forventninger og viden om, hvordan Star Wars-universet er skruet sammen, og vender det på hovedet. Nogle gange fungerer det, men andre gange fungerer det ikke.

Filmens handling er som udgangspunkt meget ligetil - Modstandsbevægelsen prøver at undslippe Den første Ordens kløer. Filmen starter med en hæsblæsende, humoristisk (a là Thor: Ragnarok) og også lidt rørende rumkamp, hvorefter Rey, Finn og Poe har deres egne sidehistorier. Af disse sidehistorier er Reys og Poes klart mine yndlings. I Reys historie dykkes der mere ned i Jedi-mytologien og hvorvidt ordenen overhovedet bør eksistere. Poes historie omhandler meget hans kamp med en admiral om, hvordan oprørene kan undslippe Den første Orden. Finns sidehistorie er dog nok den mindst interessante i filmen, hvor han sammen med den nye figur Rose tager til en Monte Carlo-agtig planet for at finde noget, der kan hjælpe Modstandsbevægelsen med at slippe væk fra Den første Ordens skibe. Jeg føler, at de sagtens kunne have droppet de her sekvenser og brugt mere tid på de andre historier.

De nye figurer fra The Force Awakens er virkelig interesante at følge. Rey er nysgerrig efter at finde sin plads i universet og opbygger i løbet af filmen et virkelig spændende forhold til Kylo Ren, der fortsat er en virkelig interesant skurk. Filmen dykker også mere ned i spørgsmålet om Reys forældre. Jeg synes egentlig, at svaret er okay, men håber, at det bliver uddybet en smule mere i Episode IX. Hvor jeg ikke syntes noget særligt om Poe i The Force Awakens, er han en af mine yndlingsfigurer i denne her film. Han er et brushoved, der ikke altid tænker over det store billede, og hans figur udvikler sig drastisk i løbet af filmen. Finn er meget sig selv, og den nye figur Rose er også sjov at følge. Derudover er der også de gamle figurer. Carrie Fisher leverede en virkelig fin præstation som Leia, der både er en autoritær general og moderlig figur. Luke er radikalt anderledes, fra hvor vi slap ham sidst. Han er ligeglad, bitter og inderst inde bange, hvilket måske vil tænde nogen af. Personlig syntes jeg, at det var en interessant retning at tage figuren i, og Mark Hamill spiller ufattelig godt.

Filmen er præget af nogle af de bedste øjeblikke i Star Wars nogensinde - fra en mystisk scene i en hule med spejle, til et smukt øjeblik uden nogen som helst lyd og to fantastiske lyssværdskampe. Det er disse øjeblikke, som er med til at trække min anmeldelse op på seks stjerner, for der er også problemer. Som tidligere nævnt er Finn og Roses historie ikke særlig interessant, der er en tand for mange små, nuttede dyr (selvom jeg er helt vild med porgerne!), og Rian Johnson smider mange af de forventninger væk, som fans havde, og tager historien i en radikalt anderledes retning. På mange måder føles denne her film som et sidste kapitel i en historie frem for midten, og man kan også mærke, at Johnson prøver at bygge op til den trilogi, han selv er ved at udvikle. Denne her film ER dog midten af en trilogi, og den kridter op til en meget interessant afslutning i episode IX, som jeg glæder mig meget til at se.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Amir

Star wars the New Jedi is a flamboyant Disney blockbuster with a couple of good moments but many more disappointing ones . The first episode raised the expectations, but this one brings it back to what the original installment offered.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Jakobuser/869993

Filmen er flot.
Historien episk som en helhed ifht. alle 8 film.
Hvad mon der sker i Episode 9....
Musikken minder, på en god måde, om noget vi har hørt før.
Skuespillet er i top for de fleste der er med.
Laura Dern passer ikke ind.
Et enkelt, men flot, unødvendigt sidespring til casino verdenen Canto Bight.
Et par dårlige jokes (feks telefon joken i starten)
En spændende Luke med dybde og det ultimative move.
Legendarisk Force ghost scene.
Men hvor var Anakin? :(
Fantastiske kampscener i rummet, kampe over salt og med lyssværd...
Enestående oplevelse.
Den er mest spændende første gang man ser den, men den nærmer sig en sekser anden gang den ses, hvor alle detaljer og påståede plothuller fyldes godt ud.
Skal se den for 4. gang i morgen :)
5,5 stjerner herfra!

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.