Ferdinand

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmens stemning svinger mellem det stilfærdige og det dramatiske. I en række scener beskrives de centrale figurers følelser med megen indlevelse – bl. a. sorg over tab af nære relationer. Imidlertid klarer hovedkarakteren mange svære situationer overbevisende og i et stærkt sammenhold med andre. På samme måde virker det formildende på seernes oplevelse af de tunge følelser, at handlingen udspiller sig i et animeret univers og serveres med megen humor. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
14.12.2017
Originaltitel: 
Ferdinand
Spilletid: 
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale (u/undertekster), 2D - eng. tale (u/undertekster), Babybio 2D - dansk tale
Billetter
4.9
4
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (148 votes)

Resumé

Animationsfilmen 'Ferdinand' handler om den fredelige tyr af samme navn. I stedet for at kæmpe mod de andre brovtende tyre, vil han meget hellere sidde og sniffe til velduftende blomster.

Som tiden går, vokser Ferdinand sig stor og stærk, men hans temperament forbliver blidt som et lams.

En dag kommer fem mænd forbi Ferdinands hjemby, som leder efter den største, hurtigste og vredeste tyr til tyrefægtning i Madrid. Da en bi stikker Ferdinand, bliver den fredelige tyr ved en fejl udvalgt og transporteret til hovedstaden, hvor de har høje forventninger til hans evner.

Tyren er fast besluttet på at vende tilbage til sin familie, og han samler en gruppe af umage venner for at hjælpe ham hjem.

'Ferdinand' er baseret på børnebogen af den amerikanske forfatter Munro Leaf fra 1936 og har fokus på, at man ikke skal skue tyren på hårene.

Relaterede nyheder

2 måneder siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "En film, man ganske enkelt bliver i godt humør af." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Filmen er meget charmerende, farverig og rørende." (Michael Lind)

 • Jyllands-Posten

  "Historien er sød, men den er næsten for spinkel til en så lang spillefilm." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... filmen [holder] renhjertet sin kurs og forener [...] en nutidig underholdningsstandard med det gode, gamle, påståeligt optimistiske julehåb om fred på jord og i dyr og mennesker velbehag." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Den nye film er værd at se. Det er ikke verdens bedste eller mest originale historie, men den er sød og sjov på en hyggelig måde." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Anjauser/67022

Historien om Tyren Ferdinand betød meget for mig som barn, men blev overrasket over at se, den skulle komme i spillefilmslængde. Traileren overbeviste mig dog om, at jeg skulle ind med børnene og se den, og håbe den kunne leve op til mine barndomsminder og alle de følelser, jeg har haft om historien.
Kort og simpelt. Den lever op til det, og den gør det godt.
Jeg synes ikke historien er for tynd til en spillefilmslængde. Den formår på humoristisk vis at forholde sig til nogle vigtige emner, både tyrefægtning men også andre dybe emner.
Umiddelbart baseret på minderne fra jeg var barn, har filmen en mere neutral holdning til selve kulturen omkring tyrefægtning, men ikke overfladisk af den grund.

Jeg har læst en del anmeldelser af filmen, og synes, der er en tendens til, folks holdninger til tyrefægtning og hvorvidt de kender historien i forvejen eller ej, vejer meget i vurderingerne - bare en heads up til de, som vejleder sig med anmeldelser ;)
Musikken er fantastisk og passer helt perfekt til setting.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
bentuser/87315

Elsker bare Tjuren Ferdinand og det gjorde mine børn også ❤️

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Segoyuser/116755

Ih ja Ann-Britt den er da kær, gik smilende ud af bif idag, har jo set gamle Disneys men ville se denne som du korrekt skriver det er MORD tyrefægtning som vises i filmen...
Har ik læst bogen.

TJo Antaeus Disneys den gamle er en "klassiker" denne nye Ferdinand belyser nogle andre emner udover der er sjove scener...

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
bentuser/87315

En sjov og varm film, hvor hele familien kan være med.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
jeanette

:) virkelig en go film....

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Antaeus

jeg tænker umiddelbart at historien har for lidt i sig i forhold til at lave en spillefilm. Jeg kender i øvrigt kun den gamle Disney kortfilm, ikke bogen.

Hvis kortfilmen imod forventning skulle være ukendt så kan Disneys fine kortfilm ses her.

https://www.youtube.com/watch?v=IbrixKrBpxg

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Ann-Britt

Jeg så filmen om tyren Ferdinand ved et særarrangement i Cinemaxx v. Fisketorvet, København i dag lørdag den 9. dec.

En sød og sjov film, som lykkeligvis (i henhold til min personlige holdning) viser tyrefægtning som det det er.
Mord.
Som Ferdinand bliver klar over det på et afgørende tidspunkt i filmen, så er der INTET heltmodigt og sejt ved tyrefægtning.
Det er ren nedslagtning, og tyren vil ALDRIG vinde, ALDRIG.

Men det er såment også en sjov film, kær og med masser af action.
Jeg så den (der var ikke noget valg!) med dansk tale og det var en ok oplevelse, og selvom jeg så den uden børn, hyggede jeg mig på trods :)

Det er MANGE år siden, jeg læste bogen, filmen er skabt over, men jeg mindes slutningen, som hvis ikke andet? følger bogen fint.

Den kan anbefales til alle, dog måske især de, der har et blødt punkt for dyr ;)

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter