Cookie- og Privatlivspolitik

The Shining (1980)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
06.08.2020
| |
2 timer 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Shining
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|
Billetter

Gyserfilmen 'The Shining' (Ondskabens hotel) er en klassiker af Stanley Kubrick, baseret på Stephen Kings berømte roman.

Forfatteren Jack Torrance flytter sammen med sin kone og deres femårige søn Danny ind på det elegante, men isolerede Overlook Hotel i Colorados bjerge.

Jack har fået job som vicevært i vintersæsonen, og han håber på at få ro til at skrive, men efter kort tid opdager familien, at hotellet bærer på mange grusomme hemmeligheder. Isolationen begynder langsomt at påvirke alle... ikke mindst Jack, der gradvist bliver mere og mere utilregnelig. 

Flere af forfatterens romaner er blevet filmatiseret, senest den genreblandende The Dark Tower og gyserfilmen It.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (270 votes)
5.4
6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "Denne længere version er stadig et tidløst mesterværk ..." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
CBD

Rigtig fed film som man bare kan se igen og igen!

Kasper

Fed film som giver stof til efterretning - hvor vidt den lever op til det som filmatisering er svært at sige, men som enkeltstående film er den helt fantastisk!
Kasper,
https://nbc.as/

DANIEL

hej jeg vil gerne vinde en film med to dvd flim kærlig hilsen Daniel Munthesen

Lukas

SPOILER

The shinning var den første kubrick film jeg så, og da jeg så den første gang syntes jeg den var dårlig fordi jeg syntes den var dum.
Der gik et stykke tid før jeg så den igen, men der jeg så så den igen, var det som om den hang bedre sammen for mig. Med det gode musik. De fantastiske optagelser i starten af filmen. Den mega gode performence af Jack Nichelson. Ideen med at man deler tanker med hindanden, og vælger at dræbe en uskyldig man, for at dræbe sit barn. De scener hvor der er blevet brugt steedy-cam. Og den populære "Heres Johnny scene som er blevet parodiet, jeg ved ikke så mange gange.
og den sidste scene i filmen, som eksperter har prøvet at finde ud af hvad betyder i årtier.
Og hvor stor perfektionist kubrick var, ved at lave den samme scene om igen over 80+ gange, selv om den allerede var der inden.
Men nok om det.
The Shinning betyder faktisk meget for mig, da det var den film som fik mig til at interessere mig ikke bare for kubricks arbejde, men for film i det hele taget

The Shinning skal have:

10/10 eller 6/6 eller A+

IM STEPH

Hver gang jeg ser den opdager jeg noget nyt. Alt fungerer for mig. Mesterværk er nærmest en underdrivelse.

Mads Andreas Olesen

Én af de bedste film, der er lavet til dato

Henrik

Stadig den bedste (og mest uhyggelige) gyser til dato! Ingen over :D

Lars Bachmann

Fremragende og legendarisk gyserfilm

charlotte1319

Eminent opbygget or orkestreret. Formidabel casting af både skuespillere og location. Elsker den - og frygter den. Læste den fantastiske bog, men kun hvis jeg var i selskab med andre...

Jaydee

Efter at have læst bogen, så skal man passe på med filmatiseringer. Den filmatisering holder dog. Selv med sine forenklinger og udeladelser rammer den stadig den underliggende tone af ubehag og snigende vanvid.

Jack Nicholson leverer en mesterprestation og nogle af hans replikker bliver siddende i baghovedet længe efter end credits. Den er endt med at blive den klassiker som åbnede mine øjne for gysere, Stanley Kubrick og Jack Nicholson. Kan stadig ses her mange år efter og man sidder ikke og griner af effekterne, men suges ind i historien.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.