Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

En frygtelig kvinde

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en til tider anspændt stemning og er gennemgående præget af dialog. Der er enkelte scener, hvor voksne udtrykker stærke følelser som vrede og sorg. Der er også en række scener med sex. Da det seksuelle imidlertid beskrives kortvarigt og ikke detaljeret, og da følelsesudbruddene ligeledes er korte og del af en ellers rolig handling, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2017
| |
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
En frygtelig kvinde
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Særvisning Dansk Tale
|

I det danske komedie-drama 'En frygtelig kvinde' møder Rasmus en dag Marie, som han er sikker på, er sit livs kærlighed. De flytter sammen, og alt starter faktisk som fryd og gammen for parret.

Men lidt efter lidt går det op for Rasmus, at hans elskede i virkeligheden er en manipulerende kontrolfreak, der langsomt fratager ham al mandighed.

'En frygtelig kvinde' er instrueret af Christian Tafdrup, der debuterede som instruktør med Forældre, og hans nye film er løst baseret på egne oplevelser.

Filmens kontroversielle titel skal ses i lyset af, at drama-komedien er en beretning af kvindens natur og parforholdets udfordringer set igennem mandens subjektive øjne. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (620 votes)
4.4
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "At det hele er lige så morsomt, som det er frygteligt, gør 'En frygtelig kvinde' en forsonende oplevelse ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Hovedrolledebutanten Amanda Collin er fantastisk som den dominerende og usympatiske Marie, og Anders Juul [er] rigtig god som den undertrykte ..." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  "... 'En frygtelig kvinde' [er] en forrygende drillepind, en sten i skoen, en bombe, en film, der med humor og overskud hopper lige ud i den danske virkelighed i 2017 og skaber uro." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... man [kan] glæde sig over, at dansk film er blevet beriget med en virkelig god kønssatire." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Tafdrups zoom ind på den moderne kvindes bestemme-gen er virkelig morsomt på den ondskabsfulde-konstruktive måde. Der bliver noget at diskutere rundt omkring i de små hjem." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en skarp og ret god film, Christian Tafdrup har lavet. Der er detaljer, de fleste par vil genkende." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Trine

Var til forpremiere på filmen, og havde forventet et noget mere nuanceret billede på det moderne parforhold. Alle kvinder i filmen er fremstillet som ekstremt dominerende, manipulerende og selviske, mens mændene alle er tøffelhelte. Scenerne som fx. da Marie laver veggie-aftensmad eller beder Rasmus om at tage opvasken er sjove, men jeg sidder med en lidt ambivalent følelse efterfølgende, især da instruktøren inden filmen udtaler at han tror, at det er sådan her han tror mange mænd ser på kvinder - Jeg håber i hvert fald ikke at det er tilfældet. Jeg synes dog trods alt at det var en udemærket måde at bruge en aften på.

Emma Sejerskilde

Man er godt underholdt, men kan godt blive en smule fornærmet, hvis man tænker videre over, hvordan kvinden og manden bliver fremstillet. Specielt da instruktøren har udtalt, at dette er mandens typiske billede på en kvinde i et parforhold.
Men ellers fin film.

Sjamoen

Jeg var godt underholdt, men traileren fik mig til at tro at den frygtelige kvinde var en slags dæmon. Falsk alarm ingen dæmon kvinde i denne film. Men den får 4 ud af 6 stjerner. På trods af manglende dæmon kvinde.

veronica

det er ikke en decideret dårlig film, men jeg synes ikke at jeg fik så meget ud af den. Den giver måske et meget godt indblik i hvordan mænd kan opleve et parforhold hvis man er sammen med en type det tager meget plads, og ikke selv er god til at sige fra, men det ud over synes jeg ikke at der skete så meget. jeg så traileren igen efter at havde set filmen, og det virkede ikke som om at filmen gav mig mere end traileren allerede havde.

Dude

Filmen var lidt ligesom en prut, jeg tænkte over den og blev påvirket af den i øjeblikket, men så snart lugten var væk. Skænkede jeg den ikke en tanke mere. Og et godt råd lad være med at se traileren. For har du set traileren har du nærmest set hele filmen.

SigneHansen

Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg synes...
Christian Tafdrup sagde det selv meget godt, da han sagde: Det er mandens blik på kvinden - et ensidigt blik af, hvordan han, som mand, havde oplevet sine kvindelige kærester. For det er præcis det, det er. Ensidigt. Men det virker? Hvordan ved jeg egentlig ikke helt. For selvom jeg sad og blev absurd frustreret over stort set alt, hvad kvinden sagde, tog jeg også mig selv i at tænke: Jamen, kan han for helvede da ikke bare lære at fylde den opvasker? Eller, kunne han ikke bare sige noget? I stedet for at gå og blive frustreret over småting, der sagtens kunne ændres.

Jeg frygtede, at mit feministhjerte ville være rødglødende, men jeg synes faktisk den fungerer. Hvis man husker det med det ensidige blik... For det er ikke facit.

TVRuser/869548

Det var let at leve sig ind i historien. Den ville uden sidste scene efterlade et realistisk indtryk uden pletter. Masser af tankegods. Lidt kønsstereotyp. På en måde Klovn med alvor. Jeg vil gerne anbefale den som udgangspunkt for diskussioner om det, der kan være så svært at se klart i, når man er der: Kærligheden. Med eller uden vin.

Jakob P.

Jeg var så heldig at komme til en forpremiere på En frygtelig kvinde, og jeg synes ærlig talt det er en imponerende og meget realistisk dansk film, og jeg er faktisk glad for at have set den. En ting er at man lægger mærke til de ting som bliver sagt, og til de ting som ikke bliver sagt, og jeg synes begge hovedroller i filmen er så godt spillet af både Anders Juul og Amanda Collin. Dog synes jeg rent genremæssigt ligger vi mere over i et drama end i en komedie, og jeg synes den realisme som er at finde i filmen, klæder filmen utroligt godt. Alt i alt havde jeg en god og lærerig oplevelse ved at se En frygtelig kvinde, og jeg synes filmen fortjener god vind med på sin vej.

Rasmus (Anders Juul) er en frisk, ung velfungerende single som en dag møder sit livs hidtil største kærlighed Marie (Amanda Collin). Rasmus og Marie finder hurtigt ud af, at de vil prøve at bo sammen, og denne handling sætter en kædereaktion i gang, og Rasmus lader til at flyde længere og længere væk fra sig selv. Da Rasmus konfronterer Marie med hendes manipulerende måde at være på, trækker Marie på skuldrene og skyder langsomt alle Rasmus's argumenter i sænk. Rasmus søger råd og vejledning hos sine venner, men hans følelser for Marie gør ham i vildrede over hvad han skal gøre, og hvordan han skal tackle hendes manipulerende væsen.

Jeg synes helt klart dette drama er meget intens og meget stærkt spillet af begge hovedpersoner, som er med i denne højaktuelle og intense film. Jeg synes historien er interessant, aktuel og spændende. Handlingen er fængende, stimulerende og lærerig. Skuespillet bliver leveret selvsikkert og professionelt, og jeg synes faktisk castet er rigtig godt, og alle leverer deres del til at denne film er blevet så god som den er. Tempomæssigt ligger vi i den lave ende, denne film er helt klart et drama og foregår primært i et lavt tempo, og der er ikke de store udskejelser på den konto. Rytmisk er den perfekt, dens realisme og rolige sceneskift gør rytmen meget balanceret, og man føler sig hensat til faktiske hændelser fra virkeligheden. En frygtelig kvinde er faktisk en god film, og meget aktuel grundet det emne som filmen tager op og behandler.

En frygtelig kvinde får 4 stjerner af Anmelderen ****

Spidermanuser/166287

Christian Tafdrups 2. spillefilm er super og viser en god side af et parforhold i vores tid.
Super gode præsentationer og en handling der både giver latter, tårer og medfølelse med hovedrolleindehaveren Rasmus spillet perfekt af Anders Juul.Jeg følte mig underholdt

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter