Cookie- og Privatlivspolitik

En frygtelig kvinde

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en til tider anspændt stemning og er gennemgående præget af dialog. Der er enkelte scener, hvor voksne udtrykker stærke følelser som vrede og sorg. Der er også en række scener med sex. Da det seksuelle imidlertid beskrives kortvarigt og ikke detaljeret, og da følelsesudbruddene ligeledes er korte og del af en ellers rolig handling, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2017
| |
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
En frygtelig kvinde
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Særvisning Dansk Tale
|

I det danske komedie-drama 'En frygtelig kvinde' møder Rasmus en dag Marie, som han er sikker på, er sit livs kærlighed. De flytter sammen, og alt starter faktisk som fryd og gammen for parret.

Men lidt efter lidt går det op for Rasmus, at hans elskede i virkeligheden er en manipulerende kontrolfreak, der langsomt fratager ham al mandighed.

'En frygtelig kvinde' er instrueret af Christian Tafdrup, der debuterede som instruktør med Forældre, og hans nye film er løst baseret på egne oplevelser.

Filmens kontroversielle titel skal ses i lyset af, at drama-komedien er en beretning af kvindens natur og parforholdets udfordringer set igennem mandens subjektive øjne. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (646 votes)
4.3
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "At det hele er lige så morsomt, som det er frygteligt, gør 'En frygtelig kvinde' en forsonende oplevelse ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Hovedrolledebutanten Amanda Collin er fantastisk som den dominerende og usympatiske Marie, og Anders Juul [er] rigtig god som den undertrykte ..." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  "... 'En frygtelig kvinde' [er] en forrygende drillepind, en sten i skoen, en bombe, en film, der med humor og overskud hopper lige ud i den danske virkelighed i 2017 og skaber uro." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... man [kan] glæde sig over, at dansk film er blevet beriget med en virkelig god kønssatire." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Tafdrups zoom ind på den moderne kvindes bestemme-gen er virkelig morsomt på den ondskabsfulde-konstruktive måde. Der bliver noget at diskutere rundt omkring i de små hjem." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en skarp og ret god film, Christian Tafdrup har lavet. Der er detaljer, de fleste par vil genkende." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Familien Lotzuser/61577

Havde forventet mere humor. Egentlig ‘bare’ en psykologisk film, hvor ét (lettere ustabilt) menneske (her kvinden) forvolder en form for skade på et andet menneske.

Barbarauser/79019

Jeg tager det ikke så ilde op, at det er kvinden, der har rollen som den manipulerende. Selvom Tafdrup har taget udgangspunkt i egne tidligere parforhold med kvinder, er det jo et universelt problem, han tager op, som findes i alle relationer og konstellationer. Så det er en film, der vækker følelser, giver stof til eftertanke, og som man har lyst til at snakke om bagefter. Lige præcis det, der definerer en god film.

camilla wintheruser/126122

Christians Tafdrup’s nye film er en humoristisk, socialrealistisk komedie, som afspejler et genkendeligt billede af parforholdet. Selv om den kvindelige karakter, Marie, er lidt karikeret ift. at være “en frygtelig kvinde”, så er filmen underholdende, lærerig og indeholder ikke mindst elementer hele vejen igennem, som jeg tror mange - mand som kvinde - vil kunne genkende fra deres liv. Filmen er bestemt seværdig og fordrer til at tage en snak om de ting, som til tider kan være svært ved parforholdet og kærligheden.

Trine

Var til forpremiere på filmen, og havde forventet et noget mere nuanceret billede på det moderne parforhold. Alle kvinder i filmen er fremstillet som ekstremt dominerende, manipulerende og selviske, mens mændene alle er tøffelhelte. Scenerne som fx. da Marie laver veggie-aftensmad eller beder Rasmus om at tage opvasken er sjove, men jeg sidder med en lidt ambivalent følelse efterfølgende, især da instruktøren inden filmen udtaler at han tror, at det er sådan her han tror mange mænd ser på kvinder - Jeg håber i hvert fald ikke at det er tilfældet. Jeg synes dog trods alt at det var en udemærket måde at bruge en aften på.

Emma Sejerskilde

Man er godt underholdt, men kan godt blive en smule fornærmet, hvis man tænker videre over, hvordan kvinden og manden bliver fremstillet. Specielt da instruktøren har udtalt, at dette er mandens typiske billede på en kvinde i et parforhold.
Men ellers fin film.

Sjamoen

Jeg var godt underholdt, men traileren fik mig til at tro at den frygtelige kvinde var en slags dæmon. Falsk alarm ingen dæmon kvinde i denne film. Men den får 4 ud af 6 stjerner. På trods af manglende dæmon kvinde.

veronica

det er ikke en decideret dårlig film, men jeg synes ikke at jeg fik så meget ud af den. Den giver måske et meget godt indblik i hvordan mænd kan opleve et parforhold hvis man er sammen med en type det tager meget plads, og ikke selv er god til at sige fra, men det ud over synes jeg ikke at der skete så meget. jeg så traileren igen efter at havde set filmen, og det virkede ikke som om at filmen gav mig mere end traileren allerede havde.

Dude

Filmen var lidt ligesom en prut, jeg tænkte over den og blev påvirket af den i øjeblikket, men så snart lugten var væk. Skænkede jeg den ikke en tanke mere. Og et godt råd lad være med at se traileren. For har du set traileren har du nærmest set hele filmen.

SigneHansen

Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg synes...
Christian Tafdrup sagde det selv meget godt, da han sagde: Det er mandens blik på kvinden - et ensidigt blik af, hvordan han, som mand, havde oplevet sine kvindelige kærester. For det er præcis det, det er. Ensidigt. Men det virker? Hvordan ved jeg egentlig ikke helt. For selvom jeg sad og blev absurd frustreret over stort set alt, hvad kvinden sagde, tog jeg også mig selv i at tænke: Jamen, kan han for helvede da ikke bare lære at fylde den opvasker? Eller, kunne han ikke bare sige noget? I stedet for at gå og blive frustreret over småting, der sagtens kunne ændres.

Jeg frygtede, at mit feministhjerte ville være rødglødende, men jeg synes faktisk den fungerer. Hvis man husker det med det ensidige blik... For det er ikke facit.

TVRuser/869548

Det var let at leve sig ind i historien. Den ville uden sidste scene efterlade et realistisk indtryk uden pletter. Masser af tankegods. Lidt kønsstereotyp. På en måde Klovn med alvor. Jeg vil gerne anbefale den som udgangspunkt for diskussioner om det, der kan være så svært at se klart i, når man er der: Kærligheden. Med eller uden vin.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.