Cookie- og Privatlivspolitik

Blinkende lygter

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
03.11.2020
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Blinkende lygter
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Den danske action-komedie 'Blinkende lygter' handler om de fire venner og vaneforbrydere Torkild, Arne, Stefan og Peter. 

Da Torkild fylder 40 år, vil han noget nyt med sit liv, så da de fire efter et indbrud pludselig står med 4 millioner kroner i en kuffert, stikker de af.

Men Peter er blevet skudt, og de har deres fjende Færingen lige i nakken, som vil have pengene. De gemmer sig derfor på en faldefærdig gård i Jylland.

'Blinkende lygter' er Anders Thomas Jensens spillefilmsdebut som instruktør efter bl.a. at have vundet en Oscar for sin kortfilm 'Valgaften' og have skrevet den populære I Kina spiser de hunde.

Filmen introducerer os for første gang for filmskaberens absurde og meget stilsikre univers med elskværdige karakterer, masser af vold og mindeværdige oneliners.

Senere har Anders Thomas Jensen instrueret filmene De grønne slagtere, Adams æbler og Mænd & høns.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (168 votes)
5
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Dennis

Aldrig har jeg set en film flere gange end blinkende lygter. Den bliver aldrig kedelig. Hold fast det er en genial film.

Lars Michael

Det er vel den bedste film Anders Thomas Jensen har lavet, men også en af de bedste danske film har lavet.

Noget af det bedste sjoveste og det bedste.

Rasmus

Fantastisk humoristisk film, med gode skuespillere. En af Anders Thomas Jensen bedste.

Jen Headuser/1439276

Er der én, der gider at sende mig den kopi af filmen, som alle andre giver 5-6 stjerner?
Dette er nok én af de tamneste film i mands minde. Humoren minder om noget, der er skrevet af en flok 12-årige voldspsykopater, og historien virker til at have været faret vild i den forkerte film. Blinkende Lygter er domineret af spildt potentiale, og den er et godt eksempel på, hvor galt det kan gå i den danskefilmindustri, for en god film er den ikke.

Anders

Alt er næsten sagt om den her film, men jeg bliver nød til at bidrage til koret: Det er en af de mest citerede film i Danmark. Giv mig en scene, man ikke kan referere til på en daglig basis - jeg tror ikke, du kan! Fantastisk

Christoffer Balieu

Jeg har altid været helt vildt med Blinkende Lygter. Det er - sammen med Adams Æbler og en række andre film - dansk, når det er bedst. Jeg synes, den mangler en bedre afslutning (derfor 5 stjerner) men nu har jeg set den utallige gange siden 00'erne, og derfor skal den have fuldt hus.

Jaydee

Et sort og stor mesterværk. En af de få film jeg har set mere end een gang. Den handler meget om ikke at passe ind nogen steder, om at være underlig. Men også om venskab og loyalitet.

Underfundig dialog der sætter almindelige sætninger i surrealistiske rammer. Der er bare så mange morsomme citater fra filmen;

- Det er også en syg høne der har lagt det æg.

Den er et gensyn værd.

Oliver Andreasen

Blinkende Lygter er det værste bunke skrald jeg nogensinde har set. Jeg forstår virkelig ikke hvorfor folk siger at den er et ''mesterværk''. Filmen giver ingen mening overhovedet, plottet lyder måske interresant, men bliver fuldstændig gangbanged af alt det cringe-worthy dialog, sygt dårlig karaktere og en dårlig historie. ''Blinkende Lygter er noget af det mest klassiske i det danske filmindustri!'' Hvis det er sandt så ved jeg virkelig ikke hvad danskere ved omkring film. Jeg vil meget hellere kalde Olsen Banden, Midt om Natten, Jagten og Under Sandet for klassiske danske film! Indtil videre, så ved jeg virkelig ikke hvorfor den her film er blevet anset som en klassiker...

M

Troede vitterligt jeg var den eneste i landet Danmark, som ikke kunne se det gode ved denne film. Den er jo nærmest hvad blegemiddel er til øjnene...
Jeg har nok aldrig været mere enig med en anmeldelse, men din er "on point"!

Oliver Andreasen

Min familie anbefaldet filmen til mig, og som den ''flinke'' person som jeg var, så måtte jeg blive nød til at se den. Jeg var fuldstændig lamslået over hvor dårlig den enlig var. Spild af 2 timer af en persons liv.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.