Cookie- og Privatlivspolitik

Human Flow

Tilladt for børn over 11 år
Dokumentarfilmen veksler mellem en trist og varm grundstemning med enkelte dramatiske elementer. I mange scener ses trøstesløse flygtningelejre, efterladte byer i ruiner og flygtninge, der tilbagelægger udmattende og livsfarlige flugtruter over hav og gennem lande. Der er desuden en række korte følelsesladede interviews med flygtninge, der beretter om krig, voldtægter, mistede familiemedlemmer og kummerlige levevilkår under deres flugt. I en scene ses flygtninge passere en flod med stærk strøm, hvor nogle mister støvler og rygsække, i en anden scene affyrer soldater missiler i et boligområde, og skud affyres fra nært hold i et bjergområde, i en tredje scene ses sårede og tåregas-ramte flygtninge, der jages væk af svært bevæbnet politi og i et kort øjeblik vises et efterladt lig på jorden. De voldsomme og tragiske scener er imidlertid ikke udpenslede og blodige, der er rolige passager af hverdagsliv og glædelige begivenheder, en række scener viser også flygtninge modtage hjælp og omsorg fra humanitære organisationer og der er flygtninge, som udtrykker håb for og tro på et nyt liv. Derfor vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
09.11.2017
| |
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Human Flow
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Dokumentarfilmen 'Human Flow' handler om den globale flygtningekrise, hvor der er blevet filmet fra 23 lande i løbet af et år.

Over 65 millioner mennesker er blevet tvunget til at forlade deres hjem på grund af krig og forfølgelse, og som dokumentaren viser, er det den største flygtningekrise siden Anden Verdenskrig.

Filmen er vidne til de hjemløse menneskers desperate jagt på sikkerhed, retfærdighed og ikke mindst et nyt liv i lande som Afghanistan, Bangladesh, Frankrig, Grækenland, Tyskland, Irak, Isral, Italien, Kenya, Mexico og Turkiet.

'Human Flow' er instrueret af kunstneren og aktivisten Ai Weiwei, som tidligere har stået bag Ai Weiwei: Never Sorry, og som i 2017 barrikaderede vinduerne på Charlottenborg med 3.500 redningsveste fra flygtninge i anledning af FN's internationale flygtningedag.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (93 votes)
4.9
4.3

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det problem, der i længden opstår, med den let distancerede stil, de flotte billeder og poesien i selvsamme billeder er, at den ophøjede ro næsten bliver for sterilt et udtryk." (Jacob Wendt Jensen)

 • Jyllands-Posten

  "I flere Natural Geographic-smukke droneoptagelser får vi lov at se jorden oppefra. Og det ender med at give et overblik. Simpelt, måske. Men ikke mindre tankevækkende af den grund." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Human Flow' er, som megen af Ai WeiWeis kunst, et aktuelt og udfordrende statement." (Dorte Hygum Sørensen)

 • Weekendavisen

  "'Human Flow' [er] en smuk og meget bevægende film." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Emma

se den, se den, se den

Melissa Amalie

Human Flow er bestemt (én af) årets vigtigste film. Parat til at efterlade én med en dårlig smag i munden, hos dem der ikke har overvejet, hvor lidt de sikkert bidrager, og den manglende empatiske adfærd, som de selv har over dette. Se den, om det bliver i biffen eller via. en streaming er ligegyldigt, fordi uanset hvad, så fortjener den at blive set.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.