Cookie- og Privatlivspolitik

A Serious Man

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
09.10.2009
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Serious Man
|
Versioner: se alle
Originalversion, Event, Særvisning, Særvisning m. intro og debat
|

I 'A Serious Man' begynder alt at gå galt for fysikprofessoren Larry Gopnik.

Året er 1967, og han er netop blevet informeret om, at hans kone forlader ham. Hun er blevet forelsket i den opstyltede Sy Ableman, som hun mener er en mere betydningsfuld person end den handlesvage Larry. 

Larrys søn Danny har problemer med disciplinen, og hans datter Sarah stjæler penge fra hans pung for at spare op til en næseoperation. Larry har desuden sin kronisk arbejdsløse bror Arthur sovende på sofaen. Det er en værre redelighed.

Det hjælper heller ikke, at Larrys smukke, kvindelige nabo solbader nøgen, så det er umuligt at kigge væk og tænke klart. Larry må gøre noget, så han kan blive en seriøs, ordentlig og rigtig mand.

'A Serious Man' er lavet af Coen-brødrene, mændene bag 'Miller's Crossing' (1990), 'Fargo' (1996), 'The Big Lebowski' (1998) og 'No Country For Old Men' (2007).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (692 votes)
4.1
4.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... på sædvanlig Coen'sk vis gjort med stort filmisk overskud og sans for det skæve, men 'A Serious Man' er dog ikke en af deres bedre film." (Ann Lind Andersen) ()

 • Børsen

  "I 'A Serious Man' tillader Coenbrødrene sig nok en gang at gå på opdagelse i deres egne bizarre indfald, og nok en gang finder de guld i selv de mest skæve og på overfladen ligegyldige scener." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Coen-brødrenes tæft for finurlige skæve detaljer gør faktisk filmen forholdsvis seværdig. Men set i forhold til Joel og Ethan Coens tidligere meriter er 'A Serious Man' ikke mere end en pudsig bagatel." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Optikken er kulsort, men den egentlig ret traurige historie udfoldes med en underspillet, surrealistisk humor, så man ikke kan lade være med at grine af alle fortrædelighederne. ... Og så er 'A Serious Man' en udsøgt fornøjelse at se på." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Når virkeligheden går i opløsning, og sandhed og løgn bytter plads, så glæden rammes dødeligt, da gælder det om ydmygt at tage imod også det vilkår, se det i øjnene og finde en udvej. At det er en brugbar livsvisdom, illustrerer brødrene Coen denne gang uden opbyggelighed, men med den overbærende ironis distance. 'A Serious Man' er måske ikke deres bedste film, men en af deres mest personlige og værd at se." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "... man skiftevis hulker af grin og af smerte i en film, der pure nægter at tage stilling til, om den er en komedie eller en tragedie, og derfor ender med at være begge dele på bedste vis..." (Erik Jensen) ()

 • Weekendavisen

  "Jeg kan ikke finde én dårlig ting at sige om 'A Serious Man', det er en fantastisk film, som vil elskes af alle cineaster, der ikke er bange for en blanding af livsfilosoferende alvor og ond, sort humor formidlet i et langsomt tempo." (Nikolaj M. Lassen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Er slet ikke blevet bedre efter jeg har set den anden gang.
Slet ikke deres bedste film, nok deres dårligste film til dato, er dog glad for at jeg fik den set igen, det kunne være at den var blevet bedre efter første gang.
Og jo det er den også hvorfor, fordi jeg så den helt færdig .
Men en virkelig kedelig histore, hvor selve i starten af filmen slet ikke gav mening for resten af filmen.
Der må Coen brødrene komme op med noget bedre.

Jeff

Quite interesting, but just doesn’t get going enough.

Wayne

Gider ikke spilde mere krudt på omtale af den.

S. Rico

Faldt i søvn til den første gang. Men en Oscar nomineret film må da for Søren kunne byde på noget. Så jeg satte den på igen med åbent sind. Og ja, den er slet ikke så tosset, men den kræver en del af sit publikum. At kalde det en komedie er forkert. Nærmere et drama med tragi-komiske elementer.

Anonymuser/0

desværre ikke så vellykket, efter min mening.

Claususer/10441

Filmen indeholder nogle af de mest fabelagtige personskildringer, der nogensinde er blevet lagt på film, men hvis du misser dem og ikke fanger det finurlige i forholdet mellem de meget komplekse personer, så kan det blive en meget lang aften for dig.
Der er nok ingen tvivl om, at Coen-brødrene her har gravet godt og grundigt ned i deres egen barndom og fundet de mest stereotype eksempler, de kunne udstille. Vi kan kun sige tak.

christeluser/150734

Underfundig og tankevækkende film om hverdagens små og store spørgsmål.
Man griner og græder på samme tid!

The Womanuser/8031

ikke vær at se

Kirstineuser/403567

urkomisk billede af 60'erne i en jødisk domineret amerikansk forstad

Tom

Filmen var underfundig, og stlller en del gode spørgsmål. Men helt ærligt - hvorfor skal det trækkes så langt ud, at vi som tilskuer bliver næsten frustreret. Der var næsten noget Monty Pythonsk over dele af filmen. Larry bar næsten hele jødernes forfølgelse igennem verdenshistorien på sine smalle skuldre!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.