Mens vi lever plakat

Mens vi lever

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en trykket og konfliktfyldt stemning og kredser om alvorlige temaer som død, sorg og skyld. Den rummer scener med voldsomme skænderier, personer der er ude af fatning, og seksualitet. I en scene ses en voldsom trafikulykke, der koster et menneske livet. Da scenerne ikke er udpenslede, vurderes filmen kun at kunne virke grænseoverskridende og skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
26.10.2017
Originaltitel: 
Mens vi lever
Genre: 
Spilletid: 
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
Billetter
4.6
4.3
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (506 votes)

Resumé

I det danske ensembledrama 'Mens vi lever' flettes fire menneskers skæbne sammen af en tragisk begivenhed, der vil ændre deres liv for altid.

Kristian har de sidste fem år levet i eksil langt væk fra sin barndomsby. Da hans forhenværende faderfigur Peter bliver alvorligt syg, tvinges den unge mand til at vende tilbage til sin hjemby og træffe en vigtig beslutning; Skal han fortsætte sin flugt, eller er det på tide at se fortidens dæmoner i øjnene?

Peters datter, alenemoren Trine, kæmper ligeledes med at få hverdagen til at hænge sammen. En opgave, der ikke bliver nemmere ved Kristians pludselige ankomst. Og samtidig sættes forholdet mellem de to gymnasieelever, den følsomme Tobias og hans mere kyniske veninde Q, på en hård prøve, da nye og uforløste følelser blusser op.

'Mens vi lever' er inspireret af autentiske begivenheder. Brødrene Mehdi og Milad Avaz debuterer som henholdsvis instruktør og manuskriptforfatter på filmen, der er produceret uden om det danske støttesystem og allerede har sat gang i et par yderst lovende filmkarrierer. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Stilen er dejligt flydende både visuelt og klippemæssigt. Vel at mærke på en måde så flowet er naturligt i forhold til følelserne i filmen og ikke for fermt." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Avaz-brødrene har lavet en fantastisk film om sorg og skyldfølelse - men også om kærlighed og familie." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  " ... 'Mens vi lever' er på alle måder et særsyn i det danske filmlandskab. Og et yderst positivt af slagsen." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Mens vi lever’ har en overrumplende energi." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  " [Sebastian] Jessen har aldrig været bedre, end han er her." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... en film, der ublufærdigt forlanger at blive set." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "[Filmen er] fuld af karakterer, som man fatter sympati for. Den nærer i hjernen, suger i maven og hiver i hjertet." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Gitte

Meget underlig oplevelse at se den her film. Var sikker på at jeg havde set den historie før i en film med hende fra "At klappe med en hånd". På IMDB opdagede jeg en film hun havde været med i som hedder Lille mænsk og den ligger ovenikøbet på youtube: https://www.youtube.com/watch?v=U48WZDZIS9o

Det var vildt nok at gense den! Den handler også om en fyr som vender hjem til en lille by ved havet efter at have været skyld i en spritkørselsulykke og ingen vil have nioget med ham at gøre. Han har også en gammel kæreste i hjembyen med et barn. Hun vil heller ikke først have noget med ham at gøre indtil de er sammen midt i filmen. Han har også en mor, der har en restaurant, som han gerne vil hjælpe til med. Og til sidst bliver han tilgivet pga. "dødens nærvær". Den må virkeligt have gjort indtryk, siden jeg har kunne huske den i alle de år. Gad vide om ikke den også har gjort indtryk på dem der har lavet "Mens vi lever"? :-)

Men den gamle var altså meget bedre.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Fahrudin

Rigtig god film, giver nogle ting at tænke på.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Jan Engel

Godt gået af en debutfilm. Ser frem til opus 2, som dog gerne må være mindre sentimental og have færre mennesker i trist humør.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Frederikke

Man bliver revet med

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
metteuser/589311

Det her er virkelig en film, der giver indtryk. Den har så mange elementer, som gør, at den sidder fast i ens tanker lang tid efter. Jeg kan kun sige tak, af hjertet tak!

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Mortenuser/633328

Tankevækkende dansk film - Godt instrueret - Gode skuespillerpræstationer

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Nanna

Det er en af de bedste danske film, jeg har set, hvis ikke den bedste. Historien er så smukt fortalt med meget overbevisende følelser på læredet.

Den er helt klart værd at se!

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
torbenuser/886446

og de forskellige "for historier" bundet blændende godt sammen på det rigtige tidspunkt. Den summede i hoved og tanker et par dage efter - kan klart anbefales, hvis du også er til refleksion og dybde.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Anita

Super stærk film, med dybde i og som efterlader dybe spor efter rulleteksterne.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
sisseuser/824315

Historien er medrivende, men dialogerne er simpelthen så dårligt skrevet, så man mister troen på fortællingens oprigtighed. Rollerne er flade og flere steder virker deres handlinger umotiverede og oversentimentale. Synd at en så over rated film opererer med så flade karakterer og dårligt skrevet dialoger.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.